CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 4700|Reply: 51

Sultan Johor Dukacita Keluarganya Difitnah Ambil Tanah Sekolah Agama

[Copy link]
Post time 3-10-2018 02:36 PM | Show all posts |Read mode
Astro Awani melaporkan, Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menzahirkan rasa dukacita berhubung tindakan segelintir pihak yang sengaja melemparkan fitnah terhadap keluarga diraja Johor.




Kredit foto: carian internet



Sultan Ibrahim bertitah, baginda amat kesal apabila terdapat dakwaan yang kini tular dalam laman media sosial mendakwa keluarga diraja Johor mengambil tanah sebuah sekolah agama swasta di Johor Bahru.


“Jangan senang sangat membuat apa-apa (tuduhan) atau sebarang kenyataan tanpa merujuk terhadap mereka yang berkaitan (officials) atau kerajaan dahulu,” titah baginda kepada Royal Press Office (RPO) seperti tercatat dalam laman Facebook rasmi baginda itu, semalam.


RPO adalah pejabat media dan komunikasi rasmi keluarga diraja Johor.




Kredit foto: www.astroawani.com



Baginda bertitah, perkara tersebut juga sengaja disebarkan dalam media sosial walaupun berita itu adalah tidak benar.


Facebook Sultan Ibrahim Sultan Iskandar turut memuat naik satu paparan akaun Twitter dengan nama ArieCadaver yang menyatakan mengenai tanah sebuah sekolah agama swasta asalnya milik persendirian diambil paksa oleh keluarga diraja Johor.


Tweet akaun tersebut berbunyi: “Berlaku kisah sekolah agama swasta di JB (sekolah sepupu sy) yang tanahnya telah diwakafkan orang awam, yakni asalnya hak milik persendirian, diambil paksa oleh Royal Johor hingga sekolah terpaksa dipindahkan tahun depan. Orang Johor je faham.”


Turut dimuatnaik dalam catatan Facebook itu, satu kenyataan mengenai penjelasan status tapak tanah sekolah itu termasuk mana-mana pihak yang ingin membuat ulasan mengenai status tapak sekolah itu seharusnya menyemak fakta yang diperoleh terlebih dahulu.- CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2018 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Mina2215 at 3-10-2018 04:28 PM

Dah nama cadaver lg. Abis la ko betul2 jadi cadaver lepas nihh

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 04:35 PM | Show all posts
Uwwekkkk.. Nyampah aku dgn puak2 ni...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 04:37 PM | Show all posts
Well, semua tanah kat joho tu kan milik keluarga ni kannnn.....
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
ashcroft86 replied at 3-10-2018 04:37 PM
Well, semua tanah kat joho tu kan milik keluarga ni kannnn.....

Bukan mcm tu.. tanah2 kat sana walau hak milik persendirian, tetap kena dpt clearance istana utk buat apa2 project
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 04:43 PM | Show all posts
Cerita betul ker fitnah ker, tetap ke dalam punya.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 04:46 PM | Show all posts
sinalegna replied at 3-10-2018 04:41 PM
Bukan mcm tu.. tanah2 kat sana walau hak milik persendirian, tetap kena dpt clearance istana utk b ...

Yerp, tahu. Tak ke pelik pihak istana campur bende2 camni. Macam total monarki pon ada. Pffttt.

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
so faktanya apa? mcm takde penjelasan pon
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2018 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
ashcroft86 replied at 3-10-2018 04:46 PM
Yerp, tahu. Tak ke pelik pihak istana campur bende2 camni. Macam total monarki pon ada. Pffttt.

...

Katanya utk protect warisan negeri, katanyalah.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 04:50 PM | Show all posts
sinalegna replied at 3-10-2018 04:48 PM
Katanya utk protect warisan negeri, katanyalah.. haha

Malas nak ckp lelebih, klau orang yang terlibat dlm industri perumahan, pembinaan tahu lah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 04:51 PM | Show all posts
Kadang-kadang rasa macam Johor je ada sultan kat Malaysia ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
ashcroft86 replied at 3-10-2018 04:50 PM
Malas nak ckp lelebih, klau orang yang terlibat dlm industri perumahan, pembinaan tahu lah.

Kan.. untong la untouchable
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
macam kg istana batu pahat rumah atas bukit tu... sume dah kosong sebab dah di amik balik oleh istana (sebelah tu je)... bukan amik kosong la...dpt la bayaran...rumah2 tu pun atas tanah kurnia sultan dulu..ok la kot
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Highschool Muar apa cer? Tanah padang sukan sekolah dah lama kene rampas. Tanah sekolah dh bertahun desas desus tp nmpk gaya sekolah tu still utuh. Bab amik tanah, mmg betul. Hanya org johor je tau
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 3-10-2018 06:23 PM

Sekiranya tanah tu status state land...mmg la tanah tu milik negeri or sultan..

If dah ada hak milik...mmg x patut...or x boleh pun state ambik wewenang tanpa bayar pampasan ngan nilai semasa....lain la if hak milik tu bstatus lease....bila dh tamat tempoh..negeri boleh ambik tanah tu...

If tanah wakaf...kena semak dulu status mcm mn...niat pewakaf asal tu utk tujuan apa...kemudian ada2 apa2 yg pemegang amanah buat shingga tputus niat asal wakaf tu..bab ni pemegang amanah tu kena mjawab la..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 06:52 PM | Show all posts
Body_language replied at 3-10-2018 05:42 PM
Highschool Muar apa cer? Tanah padang sukan sekolah dah lama kene rampas. Tanah sekolah dh bertahun  ...

patutlah rumputnya segar malar cantik. baru tahu. sejak mahathir jadi PM makin berani ye rakyat johor. syabas mahathir
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2018 07:03 PM | Show all posts
akaun twitter iols baru jah kene block dengan TMJ chuols...
apa heols triggered tataulaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 07:04 PM | Show all posts
"orang johor je faham"....iyolah...wakakakakakakkakaka
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dengar desas desus pasal tanah2 ngn kerabat diraja johor ni.. Sbb biras aku keje dekat asrama anak2 yatim. Now dah benti..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
net_level replied at 3-10-2018 11:03 AM
akaun twitter iols baru jah kene block dengan TMJ chuols...
apa heols triggered tataulaaaa

berbanggalah hrh sendiri yg block akaun anda. bukan pembantunya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 02:52 PM GMT+8 , Processed in 0.105003 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list