CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 12188|Reply: 98

"PU Amin Tak Ada Job Ke Asyik Nak Kutuk Saya Je?" Aliff Syukri Mengamu

[Copy link]
Post time 21-9-2018 11:00 AM | Show all posts |Read mode
Lagu Bobo Dimana memang benar-benar menimbulkan kontroversi.


Ramai yang menghentam dan terbaru, Pencetus ummah Amin melabelkan lagu ini sebagai haram kerana mengandungi ciri-ciri yang bertentangan dengan Islam.

  



Bukan pertama kali, sebelum ini PU Amin pernah meluahkan rasa kecewa bila melihat aksi budak sekolah agama terikut-ikut menari tarian ghairah lagu Bobo Dimana.


Mungkin sebab tak tahan dengan terguran tersebut, Aliff Syukri balas balik dengan memuat naik sebuah video di Instagram.

  



Siap mempersoalkan apa sebenarnya kerja PU. Adakah hanya untuk mengecam dan mengutuk dirinya sahaja?


Bukan hanya Aliff, di ruangan komen Nursajat, Safiey Illia, Lucinta Luna juga turut mengkritik PU Amin.
'
PU Amin munafik katanya.



Sementara itu, netizen menyelar tindakan penyanyi-penyanyi lagu Bobo Dimana kerana dianggap keterlaluan dan mencabar agama.


Kebanyakannya kecewa kerana nasihat yang diberikan tidak diterima dengan baik.




Apa pun masih belum terlambat untuk bertaubat. Rendahkan ego untuk kebaikan semua pihak apa salahnya kan. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2018 11:17 AM | Show all posts
bongkak much!
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 11:26 AM | Show all posts
sedapnya dia memunafikkan seorang setaz...
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Pupu why la so nerd acah alim wara holier than thou.. Masyarakat dah ada peranan. Start pgg phone, risiko ats diri sendiri. Aku faham sgt aliff ngn geng2 cuma buat marketing demi lariskan produk. Gaya mcm tu, no comment.. Nak salah, salahkan sistem negara sbb amalkan demokrasi. Toksah hantam2 in person. Aku anggap jua sbg hiburan kosong. Tak tercabar iman lgsg
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 11:34 AM | Show all posts
Ada pun yang buka benang ni. Meols tunggu dari semalam
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila one day Dato alip xde job..xde harta..xde kuasa..baru la dato alip sedor diri bahawasanya
Balasan dr Alah itu mng betul2 wujud ke atas makhluknya yg takbur..istidraj..tak nak terima teguran orang2 yg sentiasa sayang pd mu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 11:38 AM | Show all posts
dgr tak sinar fm pg td....mcm nk perli 3ekor mangkok ayun ni je.,..bagus soalan dj & penerangan oleh DMFK...

btw PU tegur ikot media sosial sbb 3ekor ni bukan pegi masjid nk dgr ceramah ke apa, so PU guna socmed la utk tegur 3ekor mangkok ni...bile la Allah swt nk laknat 3 ekor ni...tak sabar aku nk tgk
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
BIADAP nya si pondan Aliff Syukri ni marah tunjuk2 sambil wat muka tonyok tgh in anger. Ko hingat ko kaya ko boleh biadap...ko boleh arah org itu ini mcm staff2 ko? PENTERNAK PONDAN ....!!!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2018 11:41 AM | Show all posts
sampah, sampah, sampah & sampah. Ada 4  kali sampah aku sebut.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 11:44 AM | Show all posts
bongkaknya geng2 LGBT ni.. dah macam bangga pulak aku tgk diaorg dapat buat maksiat secara terang-terangan..

maybe diaorg dah bersedia utk terima balasan dari Allah kot..sbb tu bongkak semacam.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Kau nk  menyetan ke menyundal ke, diam2 boleh x? Ni kau buat kt public .kene kutuk, kau munafik kan ustaz tu. Aku xphm btul spesis syaitan jenis ni. Rmai je syaitan aku kenal tp xla seteruk tiga ekor beruk ni.{:freak
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
X lama lps dato alif up video tu, mcm biasa dia akan up plak pic or video penyucian diri.dan ia berterusan....
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 11:57 AM | Show all posts
kita tunggu ribut taufan melanda ...............................nauzubillah!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 11:57 AM | Show all posts
tadi pondan ni ada kat hotfm

dia kata mmg dia sedih kena hencap. dia mmg sebut hencap. is he reading porem???

tapi sedih2 pun tak sedih ngat sebab dapat RM16k dari viewers. ko mampu noks
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 11:59 AM | Show all posts
Untung PU tu cakap elok2 walaupun agak pedas... aku rasa kalau 3 hekor ni baca komen dalam cari forum ni mau terjun KLCC agaknya.. sapa2 kenal 2 Silikon dan 1 plastik ni mintak dia mencemar duli dalam cari forum..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 12:01 PM | Show all posts
pu tu job dia nk tegur org yg mcm ko la mangkuk..tp dlm org benci2 dia pun awat bnyk giler likes tu???
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2018 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
tintalangit replied at 21-9-2018 11:34 AM
Ada pun yang buka benang ni. Meols tunggu dari semalam

Dari tunggu org buka thread, napa u tak buka thread tu?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 12:03 PM | Show all posts
setiap kali iols tgk toklep ni, iols ulang ya, "SETIAP KALI" iols tgk toklep buat perangai bodo sombong dia, iols mmg akan terdetik dlm hati, betapa kuatnya kesabaran seorang isteri di sisi dia menanggung beban gara2 kebebalan suaminya ini yg begitu dahagakan publisiti tanpa fikir kan maruah isteri dan anak2 (maruah dia sah2 dia dont care dah).

to datin, iols doakan agar chuols diberikan kesabaran setinggi kesabaran isteri firaun dlm menghadapi situasi ini
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 12:05 PM | Show all posts
selama ni SR je..melampau pulak si alip ni..sapi pon sama..macam main-mainkan agama..tongong abadi
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ummah bodoh..pu dan ponde2 sama lvl jah koranh.semoha mereput
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 05:45 AM GMT+8 , Processed in 0.099592 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list