CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 9718|Reply: 25

Kesian Gila Perempuan Tu, Dia Dah Bangga Dengan Teman Lelakinya Yang Romantik. R

[Copy link]
Post time 20-9-2018 06:39 PM | Show all posts |Read mode




Antara perkara yang membahagiakan dalam hidup adalah mempunyai pasangan yang sentiasa menemani dan ada di saat kita sedih dan gembira. Semestinya, ramai yang inginkan pasangan yang mengambil berat, bertolak ansur dan memahami tetapi bukan semua orang mendapat pasangan sebegitu bukan? Bagi menyemarakkan hubungan pula, pelbagai cara yang dilakukan oleh setiap pasangan yang bercinta untuk menunjukkan ketulusan cinta dan kasih sayang mereka sama ada dengan memberi hadiah, bunga atau kata-kata romantis.
Seorang pengguna twitter telah memuat naik status yang diambil dari status twitter seorang wanita. Status tersebut mempunyai 'screenshot' perbualan seorang wanita dengan teman lelakinya yang berasa terharu dan bahagia apabila teman lelakinya menghantar kata-kata romantis buat dirinya. Tetapi, yang lucunya, rupa-rupanya kata-kata romantis yang ditulis itu bukanlah karangan ayat teman lelaki wanita itu sendiri tetapi diambil daripada status pengguna twitter yang lain.











Acah-acah romantis la kononnya


Rata-rata netizen tergelak dan terhibur dengan status lelaki ini yang dengan sengaja membongkar perangai sesetengah lelaki yang acah-acah romantis dan 'plastik' dalam hubungan cinta.









Kesian kat wanita yang dapat teman lelaki macam tu


Malah, beberapa orang netizen berasa kasihan dengan wanita tersebut yang begitu teruja memuat naik status di twitternya bagi menunjukkan betapa bahagia mempunyai teman lelaki yang dilihat begitu ikhlas mencintainya melalui kata-kata yang diberikan. Bagaimanapun, ia agak memalukan kerana ayat daripada teman lelakinya itu sama seperti status yang dimuat naik oleh seorang pengguna twitter yang lain.





Lebih baik dapat teman lelaki tak romantik


Netizen turut tertanya-tanya adakah wanita ini sudah mengetahui tentangnya? Ada netizen yang berasa lebih baik mempunyai teman lelaki yang tidak terlalu romantis dari segi kata-kata kerana ia belum tentu lahir ikhlas dari hati.






Bak kata orang, dalam bercinta dan berkasih sayang perlulah berpada-pada. Jangan mudah terpengaruh dengan kata-kata yang manis sahaja kerana ia belum membuktikan kasih sayang yang sebenar. Setuju tak? - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2018 10:06 AM | Show all posts
byk main twitter ni hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 10:28 AM | Show all posts
maybe pakwe dia tak taw nak beromantis bagai... tu yang copi paste ayat twitter tu... akak husnuzon
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 11:34 AM | Show all posts
kesiannya pompuan ni... cepat betul jadik sayur
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 12:09 PM | Show all posts
Jenis kuat berangan cepat cair dengan kata2 cam ni sebab banyak hidup dalam mimpi dan angan2 dari reality sebenar kehidupan
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala...ayat kopipes pon kalau ikhlas apa salahnye.igt semua org ni mcm penulis novel ke?ayat2 cinta romantis dh brsusun dlm kepala
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-9-2018 01:20 PM | Show all posts
Xckup romantik lg nk melting tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 01:43 PM | Show all posts
Sampai kahwin je ke you're my only one dia tu. Lepas dah kahwen? You're one of my two... three... four? Bahayanya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2018 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
gf tanya dah subuh ke kul 630, bf kul 8 baru reply husnuzon dia duduk masjid sampai dhuha baru balik cek phone
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 02:45 PM | Show all posts
bakingsoda replied at 21-9-2018 01:49 PM
gf tanya dah subuh ke kul 630, bf kul 8 baru reply  husnuzon dia duduk masjid sampai dhuha baru ba ...

haha..kan...mana tau kot2 tolong pak imam lipat sejadah pas dhuha ke kan...
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 02:46 PM | Show all posts
haha...ayat macam ni masa nak mengayat je...cube kalau dah kahwin...mampus la nak dpt ayat macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
gelinya bf bagi ayat gitu
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah apa yang nak disampaikan adalah sama, so yeah copy paste je lah
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 04:27 PM | Show all posts
tak pernah dpt ayat mcm ni dari suami iols. katanya geli nk mengarang ayat2 kasanova... paling sweet dpt pun love you masa dia nk tidur. tu jerrr
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Agaknya boyfriend dia ni nak luahkan perasaan tapi tatau camana nak cakap. Tengok kat Twitter ada ayat cantik, apa lagi, kopi pes je la.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2018 06:38 PM | Show all posts
apasal part gemuk hitam kulit tak licin tu dia padam? hahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-9-2018 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana lg better,bf y romantis atau bf y acah2 romantis atau bf y x romantis?huhuhu~
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2018 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana lg better,bf y romantis atau bf y acah2 romantis atau bf y x romantis?huhuhu~
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2018 08:18 AM | Show all posts
Sazida replied at 21-9-2018 04:27 PM
tak pernah dpt ayat mcm ni dari suami iols. katanya geli nk mengarang ayat2 kasanova... paling sweet ...

orang yang belum kahwin je yang selalu buat ayat macamni....
teringat ada penceramah dari indonesia kata....
orang yang belum kahwin ni puisi pun sanggup dia copy-paste....
kesian yg perempuanlah... sampai ke sudah syok sendiri
ni ceramahnya pasal macammana nak mencintai seseorang... https://www.youtube.com/watch?v=2pW6TGW56-Q
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2018 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
purpler replied at 23-9-2018 08:18 AM
orang yang belum kahwin je yang selalu buat ayat macamni....
teringat ada penceramah dari indones ...

Betul... sebelum kahwin romantik bagai.. dah dpt, lepas kahwin... hilang jiwang2.. sebab lelaki fokus pd tanggungjawab pas kahwin.. katanya
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 05:02 PM GMT+8 , Processed in 0.068539 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list