CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 5681|Reply: 27

"Tiada Niat Nak Seksa Anak," -Saharul Ridzwan Beri Penjelasan Selepas

  [Copy link]
Post time 28-8-2018 12:47 PM | Show all posts |Read mode
Gara-gara video yang dimuat naik di Instagram, Saharul Ridzwan dan isteri menjadi mangsa kecaman netizen.


Dalam rakaman berdurasi 44 saat itu, isterinya Qaabila Deena Amir, sedang menyuap makanan ke mulut anaknya, Muhammad Luth Ali yang sedang mengantuk.

  



"Banyak netizen terutamanya dalam kalangan wanita mungkin sudah bergelar ibu menulis komen-komen menghentam saya dan isteri.


Malah, ada yang kata kami gila glamor sampai paksa anak makan dan sebagainya," katanya kepada Harian Metro.


Namun menurut aktor ini, sebagai seorang bapa, mana mungkin dia berniat untuk menyeksa anaknya.

  



"Kalau bercakap mengenai media sosial, ada komen negatif dan positif. Saya tak layan sangat komen negatif, tapi kalau ia berbentuk teguran bernas, saya terima.


"Anak saya, Ali pun dah masuk usia setahun lebih. Jadi, macam-macam ragam dah keluar. Mungkin ada tak setuju dengan cara saya dan isteri kerana tak sama seperti cara mereka membesarkan anak-anak mereka."


  



Bagi mengelakkan salah faham berterusan, Saharul kemudiannya bertindak menyunting kapsyen video tersebut dan memberi penjelasan.


"Saya tak mampu nak balas satu persatu komen netizen. Jadi, saya tulis semula di ruangan kapsyen video itu, menjelaskan keadaan sebenar dan bagaimana saya dan isteri membesarkan anak kami." -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 12:49 PM | Show all posts
netizen bab menyekolah mak bapak org lain bukan main..jangan-jangan anak sendiri belum bagi makan lagi dok ngadap enset jer
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 01:02 PM | Show all posts
padan muka ..show off sgt bbnu retis beranak baru seketui dua ni..mcm diorg lah paling bahagia ada anak..pandai jaga anak..anak diorg lah paling comel..eeee...anak tu baru kenai dunia..jauh lagi oiiii perjalanan..tu baru seketui..hdp ke nak show off smua smpi umo 18 hahahaha..gedikk suggh org la ni...tu yg jadi ikut2an ibu bbnu..jadi idola..padahl realiti hidup ni tak seindah yg disangka.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya kat overseas ada je video budak2 mkn sambil terlelap... cute je tgk. Ada sampai masuk funny home videos pun... takde pun umat sana sibuk kecam. Benda normal apa. {:dot
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Ngantuk betul tu... jgn.paksa suap, buat tersedak.. bini dia ni perasan cantik je.. ewwww
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde ape pun nk dikecam. Tah2 yg mngecam tu ank2 belum mandi tukar pampers asyik duk cari silap org.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 01:11 PM | Show all posts
kalau dah mak bapak bodoh campur bangang cam ni ler jadinya
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Socmed sekarang dah jadi KPI adakah anda ibu bapa yg baik, anak yg soleh, isteri dan suami yg terbahagia, dermawan, jelitawan?
Kalau xde hapload atau tersalah hapload ,kita ada ramai juri awam ye tuan2.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 01:29 PM | Show all posts
Jangan kecam artis.. nanti dia screenshot muka kita,masuk fb dia pastu viral kan..

Malunya masa tu

Artis sekarang semakin berani ye
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin memboyatt dia ni.. terus kepamm
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 02:19 PM | Show all posts
comey je tengok anak dia gigih gak makan walopon ngantok... tapi pastikan takde makanan dalam mulut sebelum tido... karang tercekik...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 03:11 PM | Show all posts
anak SR ni comel lah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 03:22 PM | Show all posts
sibukla netizen ni nak nasihatkan org. ntah2 kawin pun belum.
BTW, anak dia comel.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 03:36 PM | Show all posts
Aku tak faham la orang yang suka menyibuk nyibuk nak sekolah kan mak bapak baby2 ni semua..aayat aku senang je..dia yang beranak..dia yang jaga..suka hati dia la nak besarkan anak dia cara macam mana..kau sebook tu pahal? takkan semua nak ikut cara kau pulak? adoi laaa
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Skrg kan zaman semua org nak tayang ragam anak dlm media sosial.. Pada deols benda tu lucu n harap viral. Walhal bosannn jah.. Anak heols ni pon x comel.. So so jah..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 07:55 PM | Show all posts
biar je lahh dah anak diaa
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 08:52 PM | Show all posts
jangan tegur retis2 ni..
depa je betuii..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 09:54 PM | Show all posts
me rasa comel aje...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau anak i tgh mengantuk2 mmg xkan suap makan bagai
Risiko tercekik tersedak naya je

Anak org lain mampus pi depa la, senang beranak kan? Subur.. mati sekor beranak lagi xde hal

Anak i sorg tu je la nyawa

Itu je

Mcm td i nmpk mak sebok nyembang anak dh hampir nak ke jalanraya yg byk kete lori, xde mood pun i nk lari pi halang ke apa.. lantak pi.  Biar je malas peduli.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 09:24 AM | Show all posts

kan comel kot org byk dah buat video gitu...
btw anak kaka xde ke video mengantuk..she so cute
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 09:22 AM GMT+8 , Processed in 0.087724 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list