CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2099|Reply: 14

Jururawat Ditangkap Selepas Disyaki Bunuh Lapan Bayi

  [Copy link]
Post time 4-7-2018 02:48 PM | Show all posts |Read mode
Seorang pekerja penjagaan kesihatan ditahan kerana disyaki membunuh lapan bayi baru lahir dan cuba membunuh enam lagi mangsa di unit neonatal di sebuah hospital.


Memetik The Sun, Lucy Letby, 28, ditahan di kediamannya pada Selasa oleh pihak berkuasa yang menyiasat kematian 17 bayi di Hospital Countess of Chester, Cheshire.








Penangkapan Lucy itu mengejutkan rakan sejawatnya kerana dia dianggap sebagai jururawat yang bagus dan menyayangi kanak-kanak selain pernah membantu mengadakan kempen mengumpul dana secara besar-besaran bagi membina unit bayi di hospital berkenaan.


Menurut laporan, polis melancarkan siasatan ke atas bandar Chester bermula Mei tahun lalu yang memfokuskan kematian 17 bayi di hospital terbabit antara Mac 2015 dan Julai 2016.


Pasukan perubatan hospital berkenaan melakukan siasatan dalaman selepas mendapati peningkatan kematian bayi pramatang akibat masalah jantung.


Hasil siasatan mendapati terdapat kesan tompok merah pada kaki dan tangan kesemua mayat mangsa. Namun, pakar perubatan gagal mengenal pasti punca peningkatan kematian itu dan menghubungi polis untuk membantu siasatan pada 2017.


Jurucakap polis Paul Hughes berkata, siasatan kes berkenaan sangat rumit, namun pihaknya akan memastikan mereka berusaha untuk mendedahkan punca kematian mangsa.




Foto: The Sun




Sementara itu, Pengarah Perubatan hospital berkenaan, Ian Harvey berkata, pihaknya akan terus menyokong pasukan polis yang menjalankan siasatan berhubung kes terbabit.

"Kami yakin unit ini selamat untuk terus beroperasi," katanya. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2018 03:02 PM | Show all posts
Ada masaalah mental ler tu sampai sanggup bertindak sebegitu.  
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Speechless.

...jahat
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 03:10 PM | Show all posts
muke innocent aja..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg selalu yg psycopath muka innocent n nmpak nerd
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat ritual seru syaitan mungkin duk korban bayi jah. Maklumlah kene guna darah manusia suci virgin tanpa dosa
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-7-2018 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
APSAL MANUSIA DUNIA INI RAMAI GILA BABI BANGSAT!
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 05:05 PM | Show all posts
lepas satu satu berita kekejaman terhadap baby, siann
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2018 05:17 PM | Show all posts
ape la salah baby yg x berdosa ni??
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
17 orang bayi....kejamnya..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Mentalnya
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 09:53 PM | Show all posts
wait, tompok merah pada tapak tangan & kaki?
so, macam mana dia bunuh mangsa2 tersebut?? mo?
itu persamaan terhadap semua mangsa di bawah jagaan dia eh?

dia ditahan kerana DISYAKI kan?
masih belum disabit kesalahan eh? why eh? bukti tak cukup eh?
pihak hospital, medics and police masih menyiasat, lama tu,
ini mungkin bukan kes calang2 pembunuhan bersiri kut.

eh? eh? eh?
curious kan?
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2018 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm mana dia bunuh semua baby tu sampai doktor pun tak tau punca?
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2018 10:00 AM | Show all posts
hari2 citer sal bunuh bayi ni dah kenapa?da la semalam aku kemurungan citer sal baby dlm freezer tu..hmm
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2018 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ke nicu biasanya dipenuhi cctv utk.elakkan penculikan baby?
Xkan xde cctv?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Dividen KWSP 2023 5.4% dan 5.5%
AbahmungDividen KWSP 2023 5.4% dan 5.5%
Views : 1718 Replies : 0
'Raja Jalanan' Myvi tewas kepada Bezza pada 2023
ultra78'Raja Jalanan' Myvi tewas kepada
Views : 9488 Replies : 28
Emma Maembong mohon maaf, tersilap langkah 'voice note' Ruhainies isu Bella Astillah
YgBenarEmma Maembong mohon maaf, tersilap langk
Views : 5956 Replies : 63
Belum masanya Malaysia laksana aturan waktu kerja fleksibel
ultra78Belum masanya Malaysia laksana aturan wa
Views : 6218 Replies : 20
Janji manismu
maklukpenggodaJanji manismu
Views : 25419 Replies : 2
Kekecohan Ada pemandu yg membunyikan hon sewaktu ketibaan jenazah komander firdaus di masjid sungai nibong
YgBenarKekecohan Ada pemandu yg membunyikan hon
Views : 4714 Replies : 15
Penyondol Tetap Isteri Sah, Boleh Tuntut Hak’ – Kenyataan Watak Imani Dalam ‘Lelaki Itu’ Mula Dibenci Netizen
YgBenarPenyondol Tetap Isteri Sah, Boleh Tuntut
Views : 13226 Replies : 172
'Diam sajalah Sanusi'
maklukpenggoda'Diam sajalah Sanusi'
Views : 5021 Replies : 8
Restoran Kantan Datin Isma
AngelFreakyAFRestoran Kantan Datin Isma
Views : 17996 Replies : 89
Betul ke tu….cinter?
stingerkentotBetul ke tu….cinter?
Views : 16382 Replies : 15

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 01:49 PM GMT+8 , Processed in 0.073968 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list