CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 95836|Reply: 729

[Tempatan] VOL 1 : Kes Adam Rayqal, 5 bulan: Pengasuh, rakan serumah direman tujuh hari #4

     Close [Copy link]
Post time 4-7-2018 07:39 AM | Show all posts |Read mode
Edited by R2D2 at 7-7-2018 05:28 PM

Tular kehilangan seorang bayi lelaki berusia lima bulan di laman sosial Facebook setelah dimuat naik bapanya untuk meminta orang awam membantu mengesan akhirnya terjawab.


sumber : Selangorkini



Memetik laporan Harian Metro, mangsa, Adam Rayqal Mohd Sufi ditemui mati di dalam rumah pengasuhnya di Taman Nakhoda, Batu Caves lewat malam kelmarin.


Ketika ditemui mangsa berada dalam sebuah beg berwarna hijau dengan berpakaian lengkap serta dibalut kain napkin di bahagian sejuk beku peti ais di rumah itu kira-kira pukul 11 malam.


Difahamkan kehilangan mangsa disedari apabila ibunya, Farah Madiha Othman yang ingin menjemputnya pulang kira-kira 7 malam kelmarin.


sumber : www.cerbee.com



Ketua Polis Daerah Gombak, ACP Ali Ahmad berkata penemuan mangsa berdasarkan maklumat yang diterima daripada pengasuh itu selepas proses rakaman percakapan yang dilakukan terhadap suspek dicurigai.


"Pemeriksaan awal anggota badan mangsa tidak menemui sebarang kecederan dan mayat dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk dibedah siasat."


Pengasuh berusia 33 tahun itu bersama rakan serumahnya yang berusia 36 tahun telah ditahan polis dan kes disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.- CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 4-7-2018 07:42 AM | Show all posts
Bayi hilang di Gombak, ditemui mati di rumah pengasuh

GOMBAK: Bayi lelaki Adam Rayqal Mohd Sufi, 5 bulan, yang sebelum ini dilaporkan hilang selepas didakwa diambil seorang lelaki, ditemui mati di rumah pengasuhnya di Jalan Nahkoda Kiri Tiga, Kampung Nakhoda, Batu Caves, di sini.

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Ali Ahmad berkata, mayat Adam Rayqal ditemui disorokkan dalam bahagian sejuk beku peti ais dua pintu, kira-kira jam 11 malam tadi.

Katanya, mayat bayi berkenaan lengkap dengan pakaian dan berbalut kain napkin serta disumbat dalam beg berwarna hijau di temui oleh sepasukan anggota bahagian siasatan jenayah yang membuat pemeriksaan di rumah berkenaan.

"Mayat Adam Rayqal ini ditemui selepas siasatan polis mendapati terdapat keraguan dalam keterangan pengasuhnya.

"Polis kemudian membawa pengasuh berkenaan ke rumahnya sebelum ditunjukkan lokasi mayat bayi itu disimpan," katanya ketika ditemui di lokasi kejadian di Kampung Nakhoda, sebentar tadi.

Ali berkata kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Katanya, pihaknya sudah menahan pengasuh berusia 33 tahun itu bersama rakan serumahnya yang berusia 36 tahun.

"Mayat bayi berkenaan dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk bedah siasat," katanya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-7-2018 07:43 AM | Show all posts
Bayi 5 bulan hilang dari rumah pengasuh



GOMBAK: Seorang bayi lelaki berusia lima bulan hilang apabila pengasuhnya tersalah menyerahkannya kepada seorang lelaki yang menyamar sebagai bapa bayi itu di Kampung Nakhoda, Batu Caves, di sini jam 6.30 petang, semalam.

Kehilangan bayi bernama Adam Rayqal Mohd Sufi Naeif itu disedari ibunya, Farrah Madihah Othman, 28, selepas dihubungi pengasuhnya dikenali sebagai Akila yang memaklumkan anaknya sudah diambil suaminya, Mohd Sufi Naeif Mohd Pauzi, 28.

Menurut Farrah, dia baru seminggu menghantar bayinya itu ke rumah pengasuh berkenaan dan terkejut apabila dimaklumkan bahawa suaminya sudah datang mengambil anak sulungnya mereka.

"Saya terkejut apabila pengasuh maklumkan bahawa suami sudah datang mengambil anak kami sedangkan suami sebenarnya memang tidak tahu pun lokasi rumah pengasuh.

"Jadi, saya terus terkejut apabila pengasuh memaklumkan anak kami sudah tiada kerana diserahkan kepada lelaki itu," katanya ketika ditemui di perkarangan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gombak, selepas membuat laporan polis, malam tadi.

Farrah yang bekerja sebagai jururawat di Hospital Kuala Lumpur (HKL) berkata, dia kecewa apabila pengasuhnya itu terus menyerahkan bayi berkenaan kepada lelaki terbabit sedangkan tidak mengenali suaminya itu.

"Membuatkan saya kecewa, bagaimana dia (pengasuh) boleh terus serahkan bayi kami kepada lelaki berkenaan sedangkan wajah suami saya pun dia tidak kenal.

"Lagi bertambah kecewa bila bayi kami diserahkan terus tanpa menelefon saya untuk pengesahan," katanya.

NSTP difahamkan, pengasuh berkenaan menyerahkan Adam selepas seorang lelaki berpakaian kemas mendakwa dirinya sebagai bapa bayi itu dan ingin mengambilnya.

Pengasuh berkenaan dikatakan sudah menghubungi ibu bayi itu untuk pengesahan namun panggilan tidak berjawab sebelum menyerahkan bayi itu.

Sehubungan itu, Farrah dan Mohd Saufi turut meminta kerjasama orang ramai bagi mengesan bayi mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 07:44 AM | Show all posts
gile apa pengasuh ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Try nk stalk fb pengasuh tp xde info sgt sbb private kot, tp ade kuar post drpd org yg kenal dia rupanya dia ada ank angkat lelaki katanya takleh jln n buta kot gitu.org tu kata pengasuh tu penah marah maki ank angkat dia tu depan org ramai.
Ada gak yg post katanya pengkid, kalau ikut kenyataan polis pun ada sebut yg dia ade teman serumah.
Ada gambo kt fb mcm dia sambut besday sapa tah dlm gambar tu pun ade sorang mcm pengkid pegang baby mungkin ank angkat dia tula kot.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 07:47 AM | Show all posts
another pengasuh from hell.. mana gambor saitan ni ahkak nak tengok..cilaka...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-7-2018 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Takziah buat fmly baby adam..
Kg nakhoda
Kmpg ayah aku. Haihhlaah .. takut nak hantar baby dengan org sebarangan. Yg ni paling dasyat la mati terus sumbat dalam peti ais
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian maknya..susah payah pregnant, beranak, berpantang nak dpt anak. Seminggu je kat tgn pengasuh terus mati. Mcmana rupa pengasuh tu? Nak tgk..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2018 07:49 AM | Show all posts
simpan dlm peti ais???.... gile ke ape pengasuh ni...mcm mane agaknye baby tu blh mati...siannye...ni lah dilema mak2 yg jauh dr family,,bile anta anak umah pengasuh,,hati xtenteram...tau2 anak hilang,anak mati,anak kena dera,,
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak dapat mak menangis.. jam2 tu jugak menangis.. jumpa kt rumah pengasuh nangis lg.. ya allah tabahkan lah..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 07:50 AM | Show all posts
akhirnya ada gak yang buka benang ni

ada yang komen kat fb lepas 7 jam bayi ni hilang
pengasuh ni ada buat iklan mencari bayi untuk diasuh

Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Astaghfirullah. ..kes apa ni?? ...murung baca pagi2 ni....
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 07:53 AM | Show all posts
ya Allah...umur baru 5 bulan.. terus dizzy kepala kita baca berita ni....

kat group pengasuh baca sepintas lalu tadi katanya sbb tersedak susu?
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak sabar nak tengok Akila kena hukum gantung sampai mati.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 07:55 AM | Show all posts
baby 5 bulan tak kuat nak pegang botol sendiri lagi....kena pangku  dan stop sekejap bagi susu kalau baby minum laju.... pastu kena sabar nak sendawakan baby.... pastu dah baringkan kena sentiasa monitor sebab susu tu boleh keluar balik jadi muntah..masa ni yg dangerous..boleh tersedak susu senyap2...
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 07:55 AM | Show all posts
simpan dlm peti ais???.... gile ke ape pengasuh ni...mcm mane agaknye baby tu blh mati...siannye...ni lah dilema mak2 yg jauh dr family,,bile anta anak umah pengasuh,,hati xtenteram...tau2 anak hilang,anak mati,anak kena dera,,
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2018 07:55 AM | Show all posts
sanggup dia buat baby mcm tu
gila ketum betul la..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
"Saya terkejut apabila pengasuh maklumkan bahawa suami sudah datang mengambil anak kami sedangkan suami sebenarnya memang tidak tahu pun lokasi rumah pengasuh.


Ya Allah ..ni satu hal. ...jangan ambil remeh lokasi hantar anaknya pun tak tahu
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya allah..Kejam!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2018 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa pengasuh ni menipu. ....ya Allah. ...runtun hati baca. ...bangsa apa pengasuh ni. .umur berapa?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

28-2-2024 02:04 PM GMT+8 , Processed in 0.142410 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list