CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5386|Reply: 21

Tuduh Akaun Dihalang, Safiey Iliyas Bidas Dr Amalina

  [Copy link]
Post time 2-7-2018 11:52 AM | Show all posts |Read mode



Tiada angin tiada ribut, tiba-tiba sahaja dua personaliti popular ini berbalas komen mengenai halangan akaun media serta isu pemakanan ubat dan produk kesihatan di instagram.


Safiey, menerusi muat naiknya semalam, mengeluarkan kenyataan tentang seseorang yang dikatakan mencela produk kecantikan dan makanan tambahan di pasaran. Nama penyanyi tersohor, Dato Siti Nurhaliza turut diheret bersama.





Foto: IG Safiey Ilias





Bagaimanapun, Safiey tidak menyebut petikan itu ditujukan kepada siapa. Namun, beberapa jam kemudian pelajar cemerlang yang kini bergelar doktor bedah di United Kingdom, Dr Amalina Bakri meninggalkan komen di bawah muat naik tersebut.





Foto: IG Safiey ilias





Dalam komen itu, Amalina menerangkan tentang tidak pernah menghalang akaun Safiey dan dia juga memohon maaf bagi pihak pengikut akaun media sosialnya yang mengaitkan namanya dalam notifikasi di media sosial.


Amalina mengatakan, sebarang kenyataan berkaitan makanan tambahan dan produk kecantikan di pasaran adalah bagi menjalankan tanggungjawabnya sebagai seorang doktor. Amalina juga berharap supaya Safiey menguruskan perkara ini dengan lebih profesional.





Foto: Google





Betul juga kata Safiey mengenai ubat-ubatan yang dibenarkan juga mempunyai kesan sampingan, tetapi tidak salah Dr Amalina menegur pengeluar produk kecantikan yang kini tumbuh bagai cendawan.


Produk yang membanjiri pasaran kini, ada di antaranya tidak mengikut prosedur ditetapkan. Malah, sudah terbukti beberapa kali produk ini mempunyai racun berbahaya dan ditarik dari pasaran.


Jadi, kita sebagai pengguna harus bijak memilih. Ataupun, cegah sebelum rawat dengan menjaga kesihatan dan diet pemakanan yang betul, maka tidak perlu ambil pil tambahan atau kerap ke hospital. Setuju tak netizen? - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2018 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Dorang dua ni RETIS ke????
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2018 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha bkn retis pun, sama jer dua2 ni attention seeker.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2018 11:59 AM | Show all posts
nmpak benar kebuduhan pudin bila ber reply ngan dr amalina...............

bimbo jenis fondant hormon bercerlaru
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2018 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
retis ke wartawan cari kelas belakang lagi
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2018 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapi.. Sapi.. Nape la ko Jd mcm ni..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-7-2018 12:39 PM | Show all posts
kalu tgk muka dah bleh  berlakon citer avatar dah ko sapiee..tingal cat kaler biru jer
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2018 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila orang bebal membidas orang pandai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2018 12:57 PM | Show all posts
si amalina ni pon skg dh lain mcm jek dia pya style..
x mcm doktor plk dh
gigih tayang laki sheols skg
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2018 02:33 PM | Show all posts
aku tak rasa Dr Amalina tuh attention seeker... apa yg dia komen dan dia terangkan tuh memang perkara fakta... dan kalau lar rakyat Malaysia nih still nak membacking si sapi atas alasan Dr Amalina tuh lupa diri, memang dah sejenis letak otak lam lutut agaknyerrr….
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2018 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
roti_banjir: aku tak rasa Dr Amalina tuh attention seeker... apa yg dia komen dan dia terangkan tuh memang perkara fakta... dan kalau lar rakyat Malaysia nih still ...

Setuju ssngat @roti_banjir.
Apa yg Dr. Amalina komen tu ada btol yer
Makin menjadik2 laa c Sapi nie...
Dia pun sama gak membongak,
Sedih ngokkan
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2018 03:43 PM | Show all posts
jgn di layan safiey tu.. makin dilayan makin menjadi..
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2018 04:07 PM | Show all posts
safi tu fhm ke ape yg dr tu reply?.. dr tu sebagai dr memg perlu tegur la ape yg produk x elok...kalau amalina tu ustazah,,die dh tgur dh psl jantina safi...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2018 04:29 PM | Show all posts
Betul juga kata Safiey mengenai ubat-ubatan yang dibenarkan juga mempunyai kesan sampingan


Dah kalau si Sapi tu tau ubat yang dibenarkan pun ada kesan sampingan, suruh heshe fikir sendiri la apatah lagi produk timbang kilo yang dah sah-sah menjahanamkan badan. Bongok bertingkek tingkek
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2018 05:46 PM | Show all posts
x faham,,but still ada org leh percaya product si safi nie
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2018 06:02 PM | Show all posts
harus la sapi living in denial.. money come first baginye.. bukan dia guna pon product2 sampah dia..

harap2 dr amalina tak botox bile di ambang2 umur hujung 30 an
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-7-2018 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya   supplement pill dr safiey tu ... apakah terbukti lebih teruk kesannya dr dadah ubat2an...?
Apakah buktinya?  
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2018 02:45 AM From the mobile phone | Show all posts
dua2 nh jenis kuda perhatian ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2018 09:11 AM | Show all posts
dh mcm sama pulak muka si safiey & amalina ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2018 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Fake vs original
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 07:47 AM GMT+8 , Processed in 0.072257 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list