CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 5555|Reply: 42

[Tempatan] Mayat isteri dalam kumbahan dipercayai di bunuh suami sendiri

  [Copy link]
Post time 21-6-2018 04:01 PM | Show all posts |Read mode
MAYAT wanita ditemui terendam di dalam kumbahan di bawah dapur rumahnya dengan mukanya ditutup tuala serta terdapat tukul di kiri kepalanya, dipercayai dibunuh oleh suaminya di Kampung Kiansam Lama, Labuan, malam tadi.

Mayat Siti Ratna Enok, 24, ditemui oleh bapanya kira-kira 9 malam selepas curiga tidak melihat kelibat anaknya selama dua hari kerana mangsa dilihat kali terakhir pada 18 Jun lalu, bersama suaminya.



Ketua Polis Daerah Labuan, Superintendan Muhamad Farid Ahmad berkata, bapa mangsa mengesyaki sesuatu berlaku ke atas anaknya apabila tidak melihatnya dalam tempoh dua hari lalu ke rumah anaknya dan mengumpil pintu rumah yang berkunci.

"Ketika bapa mangsa masuk ke dalam rumah, dia terhidu bau busuk dari bahagian dapur rumah anaknya.

"Bapa mangsa kemudian memeriksa dan membuka satu keping papan lapis pada lantai dapur rumah lalu menemui mayat anaknya dalam keadaan terlentang dan tidak bernyawa," katanya ketika dihubungi, hari ini.

Beliau berkata, bapa mangsa kemudian memaklumkan perkara itu kepada Ketua Kampung sebelum satu laporan polis di buat pada jam 12.01 tengah malam tadi.

"Pemeriksaan polis menemui mayat mangsa dalam keadaan terlentang di dalam lubang kumbahan yang terdapat di bawa lantai dapur rumah mangsa.

"Mayat yang terendam ditutupi dengan tuala dan terdapat sebuah tukul di bahagian kiri kepala mangsa serta kesan cedera di dahi dan leher," katanya.

Menurutnya, siasatan masih diteruskan termasuk mengesan suami mangsa yang menghilangkan diri.

"Mangsa dan suami (suspek) baru berkahwin lapan bulan lalu.

"Polis kini giat mengesan suspek yang juga suami mangsa berusia 24 tahun," katanya.

Tambah beliau, kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.



Sumber Informasisantaiku

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-6-2018 04:10 PM | Show all posts
kene katuk dgn laki pakai tukul ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
What went wrong? Kesiannya
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Luluh hati seorang ayah... sebaik sahaja bukak penutup papan tu...
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
rip.. kesiannya.. baru je baca thread jenayah 80's semalam..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 05:29 PM | Show all posts
Takziah..
Ayah yang begitu sayangkan anaknya..
Baru tak nampak 2 hari dah mencari..
Pasti sedih betul bila tau nasib yang menimpa anaknya.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-6-2018 05:31 PM | Show all posts
scarynya..... alih2 bukak papan tu.. hurmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 05:36 PM | Show all posts
Allah..kesiannya pd mangsa dan keluarga...24 thn bapanya jaga elok2, baru 8 bulan serahkan pd lelaki lain untuk dijaga, dibunuh pulak...semoga dapat ditangkap suaminya tu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-6-2018 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
takziah pada keluarga mangsa.haihhhh~
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 06:50 PM | Show all posts
samasam90 replied at 21-6-2018 05:26 PM
rip.. kesiannya.. baru je baca thread jenayah 80's semalam..

link please..

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Scary nya dpt laki mcm tuh {:cryrun
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kiansam ni mmg tempat pelarian pilipin...Kerajaan Malaysia baik hati bukak kem penempatan utk diaorg sampailah generasi selepas tu dpt IC biru..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
si ayah menjaga selama 24tahun anaknye, ditatang dengan baik..dapat kat lelaki lain yg bergelar suami, senang2 dibunuhnye..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
takziah.. semoga suaminya dapat ditangkap..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
dubuk replied at 21-6-2018 10:50 AM
link please..

ada dekat bod lagenda, mitos.. lupa thread mana satu.. thread tu discuss pasal kes jenayah kat johor pd tahun 80's... ada dua org budak (adik beradik), nampak pasangan berzina, pastu lelaki tu ikat pastu bunuh budak tu, simpan dlm kumbahan belakang rumah..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Luluh hati si bapa dia juga yg jumpa mayat anaknya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-6-2018 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
samasam90 replied at 21-6-2018 10:54 PM
ada dekat bod lagenda, mitos.. lupa thread mana satu.. thread tu discuss pasal kes jenayah kat joh ...

jilake betul! hanat! dh kantoi berzina, dibunuhnya budak tu?!
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
semoga dapat ditangkap suspek tu..senang2 je cabut nyawa org..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2018 12:46 AM | Show all posts
nama dia bukan macam nama orang tempatan
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2018 02:26 AM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 21-6-2018 03:26 PM
jilake betul! hanat! dh kantoi berzina, dibunuhnya budak tu?!

Yup.. tapi pelaku tak pasti pula siapa.. based on hearsay, pompuan..

Dah ingat link dia.. cc @dubuk

https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=406680
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 01:29 AM GMT+8 , Processed in 0.263060 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list