CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3267|Reply: 21

'Kamu Memang Akan Mati Sama Macam Orang Lain' - Operator Kecemasan Biadab!

  [Copy link]
Post time 15-5-2018 12:02 PM | Show all posts |Read mode
Seorang wanita meninggal dunia hanya beberapa jam selepas operator yang menjawab panggilan kecemasan memperlekehkannya.


Memetik METRO, Naomi Musenga, 22, menghubungi talian kecemasan Strasbourg, Perancis pada 29 Disember tahun lalu kerana mengalami sakit perut yang teruk.








Dalam panggilan selama tiga minit itu, Naomi dengan lemah berkata, 'dia akan mati' dan meminta bantuan kerana tidak tahan dengan kesakitan dialaminya.


Namun, operator berkenaan mengejeknya dengan memberikan jawapan yang sangat mengejutkan.

“Kamu memang akan mati satu hari nanti, sama seperti semua orang lain,” katanya seperti dilapor BBC.


Ketika kejadian, operator berkenaan mendakwa dia tidak dapat memberikan bantuan dan mengarahkan mangsa supaya menghubungi doktor untuk merawatnya di rumah.


Naomi kemudian menghubungi nombor perkhidmatan kecemasan SOS Médecins yang diberi operator berkenaan untuk mendapatkan doktor, tetapi terpaksa menunggu lima jam sebelum dikejarkan ke hospital dengan ambulans.


Malangnya, Naomi meninggal dunia akibat strok dan mengalami kegagalan pelbagai organ ketika dalam perjalanan ke hospital





Foto: METRO




Peguam operator berkenaan berkata, wanita itu menjawab lebih kurang 2,000 panggilan setiap hari dan sakit perut biasanya tidak dianggap sebagai kecemasan.


Berikutan kejadian itu, operator berkenaan digantung tugas sementara pihak berkuasa Perancis melancarkan siasatan berhubung kejadian. - CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 15-5-2018 12:14 PM | Show all posts
org sakit ko kte cmtu..
tp yela klu dh 2k pggilan kte sakit perot mmg xterlayan rsenye..
so psni klu tepon jgn kate sakit perot..kne kate sakit len lak..
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2018 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Mabuk ke apa operator tu. Dia bukan doctor nak kata sakit perut tu bukan kecemasan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2018 12:21 PM | Show all posts
Dah orang call mintak bantuan kecemasan banyak pulak cakapnya.  Sikap tidak apanya itu elok diberi pengajaran dan hukuman setimpal supaya benda yang sama tak berulang dimasa depan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2018 12:23 PM | Show all posts
lain kali masa kol jgn ckp sakit perut je. ckp sy sakit perut dan xboleh bernafas.. mata saya pon xnmpk apa2 dh! haaabaru drg kelam kabut
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2018 12:25 PM | Show all posts
klu dah dia kata "akan mati"....bermakna dia teruk lah tu...
yg kau memainkan dia, apa hal?...
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2018 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya.
5 jam menunggu ambulan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2018 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols.doakan operator.tu mati tepi.jalan.sambil.org lain ejek.dia.plak...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 15-5-2018 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Seksa nya sakit perut..
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2018 12:50 PM | Show all posts
kesian kat mangsa..
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2018 12:53 PM | Show all posts
oh sib baik bukan kat msia
kalo tak mesti ada gak komen berbau politik
maklumlah baru lps pru
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2018 02:45 PM | Show all posts
tiba aku tingat crita lec aku..
dia ckp kwn dia bw van ambulans tu..
bila dh biasa ngadap kematian pergi ambil pesakit..
so kalau ade call utk ambik pesakit..
xde rush pun ley minum kopi sat gituuu..
katanya gitu la.. pesakit akan mati jugak..

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2018 02:57 PM | Show all posts
x semestinya tgu patah riuk satu badan bru nk bergegas pegi kat pesakit!
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2018 03:46 PM | Show all posts
mendiang ni model kah? cantik..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2018 05:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Shantek nye sheols
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2018 05:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Zaien replied at 15-5-2018 02:45 PM
tiba aku tingat crita lec aku..
dia ckp kwn dia bw van ambulans tu..
bila dh biasa ngadap kemati ...

Klu pesakit tu hidup lg tp sebab dia lengahkn amik pesakit pastu mati, family pesakit tu xleh amik tindakan undang2 ke
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 16-5-2018 06:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 15-5-2018 03:46 PM
mendiang ni model kah? cantik..

Kann cantik mendiang ni.. mcm black barbie doll..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2018 07:37 AM | Show all posts
Pengajaran

Kalau menelefon 911/999 jangan"saya sakit perut saya nak mati saya nak mati!!"

Mungkin boleh bagitahu "I am in great pain, I cannot breath"

Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2018 12:20 PM | Show all posts
pearl.silver replied at 16-5-2018 05:40 AM
Klu pesakit tu hidup lg tp sebab dia lengahkn amik pesakit pastu mati, family pesakit tu xleh amik ...

x boleh la kot sbb alasan kt jalan jem huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2018 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Innaa lillaahi wa innaa ilai hirraaji'uun.

Berat benar tu... stroke plus internal organ failure.  Tersalah ambil ubat ke apa?   Accident ke homicide?  
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic
Makin Lembiklah Budak Sekarang” – Tindakan Sekolah Sediakan Bangku Sewaktu Perhimpunan buat netizen berbelah bagi
YgBenarMakin Lembiklah Budak Sekarang” – Tind
Views : 1395 Replies : 47
JOKER 2
SY_MumiJOKER 2
Views : 418 Replies : 6
Hanis Haizi Al-Kepam Amougou birthday 26 September, acik2 jangan lupa v68
AKAZ85Hanis Haizi Al-Kepam Amougou birthday 26
Views : 45234 Replies : 1215
[HISTORY PENYAKIT]: BAGAIMANA KES2 AIDS MULA2 DIKESAN
ipes2[HISTORY PENYAKIT]: BAGAIMANA KES2 AIDS
Views : 7010 Replies : 32
BARBIE (2023)
SY_MumiBARBIE (2023)
Views : 2276 Replies : 32
Netflix & TvN: MINE
shahirakayNetflix & TvN: MINE
Views : 7503 Replies : 34
Akaun Telegram PM Ismail Sabri pula kena godam
YgBenarAkaun Telegram PM Ismail Sabri pula kena
Views : 93 Replies : 1
Brand New Massage Chair Kerusi Urut Healthcare Zero Gravity Space Capsule
冷寂雨-紫雨Brand New Massage Chair Kerusi Urut Heal
Views : 48540 Replies : 1487
Amazon Prime Video launches localized services for top three markets in Southeast Asia
KateBeachAmazon Prime Video launches localized se
Views : 101 Replies : 0
It's not easy to be me:Ibu ibu kiciwa anak lahir luar negara tidak diiktiraf warganegara
YgBenarIt's not easy to be me:Ibu ibu kiciw
Views : 553 Replies : 4

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 09:20 PM GMT+8 , Processed in 8.012011 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list