CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3559|Reply: 23

Netizen Kecoh Bila Haqiem Rusli Perform Di Konsert Anjuran BN

[Copy link]
Post time 8-5-2018 12:29 PM | Show all posts |Read mode


Memang panas musim Pilihan Raya Umum (PRU) ini kan?
Selebriti pun turut terkena tempias PRU ini sama ada menjadi penyokong atau sekadar memerhati. Tidak terkecuali, penyanyi yang popular dengan lagu 'Tergantung Sepi', Haqiem Rusli.


Kali ini bukanlah kerana lagunya yang hits berjuta view, tetapi kerana dia memuat naik poster Konsert di Slim River, Perak anjuran parti politik, Barisan Nasional.


Haqiem bersama artis lain seperti Mawi, Nabila Razali dan Abam membuat persembahan Konsert Gegar pada malam 7 Mei, yakni hanya dua hari sebelum tarikh keramat rakyat Malaysia.


Foto : IG Haqiem Rusli



Sedia maklum kancah politik yang mempunyai penyokong sendiri membuatkan Haqiem memahami perbezaan fahaman. Oleh sebab itu, dia terlebih dahulu meletakkan hashtag #SayaDatangMenghiburSaja.


Namun ada sahaja yang mengkritik Haqiem kerana terlibat dalam permainan politik hingga ada yang mengatakan Haqiem akan menjadi bakal Exco Umno nanti.





Namun, ia mendapat bantahan netizen lain yang membalas bahawa Haqiem sekadar memenuhi jemputan menyanyi, bukannya terlibat secara langsung. Ia jelas dengan hashtaq yang disertakan bersama-sama poster tersebut.





Malahan, ada yang menyatakan Haqiem belum cukup umur untuk mengundi (tahun ini, umurnya 20 tahun). Jadi, netizen janganlah terlalu menyibuk.






Namun begitu, kecaman yang diterima Haqiem tidak seteruk artis lain yang terang-terangan menunjukkan semangat kepartian. Lagi pula hashtag tersebut jelas menunjukkan yang Haqiem sekadar menghiburkan sekaligus mencari rezeki bukannya mengundang amarah peminat. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Itu pun nak kecoh ke?
Macam politaik ni kunci ke syurga pulak bagi korang
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 12:53 PM | Show all posts
Eeee bongoknya netizen!
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
haah.. menyibuk je netizen..

tapi nape dak ni selalu pakai spek ye??
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 01:08 PM | Show all posts
bongokkkk..itu kan hak masing2 nak pilih sape, nak ikut sape
adoiii..tu pun nak kecoh
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 01:14 PM | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 8-5-2018 01:02 PM
haah.. menyibuk je netizen..

tapi nape dak ni selalu pakai spek ye??

amik ice kot supaya nyanyi tak nebes. mata merah kalau amik ice....
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 01:29 PM | Show all posts
DIa kata kalau tak pakai spek mata hitam,dia tak konfiden
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 01:31 PM | Show all posts
sokong parti ph gerenti kena puja kena doa masuk syurga...tapape entah mak hayam ni...acah deep demokrasi tapi orang sokong parti yang bukan parti dia sibuk dia nak makhayamkan...bodoh kan nyah?
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 01:53 PM | Show all posts
netizen nag bodoh abadi berpisah tiada konsepnya
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Alah..mmg menyanyi tu keje dia..dh dibyr p jelah..knp pembangkang ni makin lama makin merepek..stress nak betul2 mengundi nih..bila x pilih parti dia persoal knp..ikut sukalah hak individu
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 02:49 PM | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 8-5-2018 01:02 PM
haah.. menyibuk je netizen..

tapi nape dak ni selalu pakai spek ye??

kekonun hensem sket klu pkai sket..
hakikatnye sme je..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 02:50 PM | Show all posts
ala klu di sokong bn pon korg susah pe..
pilihan di tgn anda..
lgpon undi adalah rahsia..
ikot die la nk sokong mne pon..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Itupun jadi satu masalah.
Kan keje dorang .. Cari rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
rezeki jangan ditolak
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 03:18 PM | Show all posts
dia cari rezeki la..apa la perangai kampung tak sudah...jangan kasi malu PH boleh dak? asal boleh je nak menghentam
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Bangangnya netizen
Apa pilihan dia paling benar dan suci
Koserrr sangat
Xpaham demokrasi dan hak kebebasan bersuara dengan akal

Sibuk jer nak memekak

PpRT
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 05:28 PM | Show all posts
nmpknya geng ph bkn semakin bijak tp semakin bengap
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols terperasan penyokong sebelah H je dok membahan retis kalo sokong sebelah B. Yg sebelah B jarang membahan terang terangan bila retis sokong H. Mybe sbb diorg guna kuasa besar, gam terus retis tu.

Tapi by the way, nape nk kecoh kalo retis sokong parti yg ko tak sokong? Ko ingat smua org sama ke pilih parti ko sahaja? Lantak pi lah masing2 nak undi sapa pon.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
danieladam replied at 8-5-2018 05:45 PM
Iols terperasan penyokong sebelah H je dok membahan retis kalo sokong sebelah B. Yg sebelah B jarang ...

biasa laaa awak dah nama pon #PakatanHipokrit..jap lagi mesti ada yg tuduh awak ni pmakan dedak...
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa nak heran family dia mmg org BN  Dulu bff dia pun selalu dpt job nyanyi acara BN dahtu ajak dia sekali.
Biaq pi ke dia dah dia pilih ikut family. Duit dapat tu yg penting bg dia.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 02:57 PM GMT+8 , Processed in 0.087672 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list