CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 2828|Reply: 16

Masalah "Pregnant" Dah Lama Tapi "Tak Bersalin"? Jom Cuba Ai

  [Copy link]
Post time 8-5-2018 11:43 AM | Show all posts |Read mode
Statistik menunjukkan purata rakyat Malaysia yang obesiti adalah tinggi. Melihat situasi ini, sudah pasti ramai dalam kalangan rakyat Malaysia yang "regnant" tetapi tidak boleh "Bersalin" kan? Maksudnya di sini ialah boroi.

Perkongsian air carbo blocker dari Eiscya Isa ini membantu ibu-ibu yang mempunyai maslah perut buncit. Almaklum la, mak-mak yang pernah bersalin ni kebanyakannya mengalami masalah ini. Nak hilangkan bukan mudah. Lebih-lebih bagi mereka yang bersalin secara pembedahan.






Dalam perkongsian facebook, Eiscya berkata, "erut macam PREGNANT 9 BULAN dh takda dengan amalkan minum Air miss Kerengga atau eiscya panggil air carbo blocker. Nak tau kenapa? baca dekat bawah k."

Eiscya tau ramai yang ada masalah pregnant tapi bsalin nyer idok a.k.a perut buncit la kan. Jangan risau. Ini adalah jalan penyelesaiannya.

Air ini sememangnya akan membuatkan lelamak anda menagis dan juga menyebabkan anda terpaksa beli baju baru. Sebab nanti suma baju korang longgar.

So raya ni boleh lah korang suma jadi miss kerengga.

Ini merupakan petua yg diperturunkan pyoor dari Thailand. Kalau anda prasan tengok badan wanita Thailand rata-rata cikeding kurus, kulit pun cantik je kan?

Salah satu rahsia diorang adalah air ni la. Air yang kekalkan badan mereka kurus dan kulit yg cantik


Bahan-bahan air Carbo Blocker




Asam gelugur (5 ke 8 keping)
Gula Melaka
Daun pandan (simpul atau koyakkan)
Air suam 5 gelas
(Sesiapa yang tidak suka manis boleh abaikan gula melaka)

Cara membuatnya:




Masukkan semua bahan dalam periuk dan reneh sehingga semua bahan bercampur.
Amalkan minum sebelum makan. Minum suam atau sejuk. Mudah je kan?

Kenapa air ini dipangil Air Carbo Blocker?

Khasiat asam gelugur


Mengandungi pelbagai vitamin, mineral, serta sebatian penting seperti

●hydroxyl citric acid(HCA),
●serat
●hidroksi sitrik
●flavonoid
●asid askorbat(cantikan kulit)
●asid tartarat

Semua kandungan tersebut sangat bermanfaat untuk mencantikkan kulit dan untuk menurunkan berat badan. Kandungan HCA yang tinggi pada asam gelugur dapat membantu mengurangkan nafsu makan serta mencegah pembentukan lemak dari penghasilan gula dari karbo yang diambil dalam makanan.

Maksudnye jika anda minum air ni, badan anda tidak akan menyerap lemak atau lemak  tidak akan buat berkumpul dalam badan anda.
Seronok kan? Makan, tapi lemak tidak berkumpul dalam badan. Sebab tu minuman ini panggil air carbo blocker.

Khasiat gula Melaka

●mengandungi pelbagai vitamin Dan bagus untuk antioksidan.
●rendah glisemik indeks berbanding gula putih
Khasiat daun pandan
●hilangkan bau badan
●anti oksidan
●menghilangkan lenguh-lenguh badan

Jangan lupa untuk mencuba ya! - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-5-2018 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts

Garcinia gambogia tu asam gelugur kan?
Byk ubat kurus buh benda ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 8-5-2018 12:11 PM
Garcinia gambogia tu asam gelugur kan?
Byk ubat kurus buh benda ni


Iyer..itu ler nama saintifik asam keping.. skrg mmg bnyk ubat2 kurus yg ada guna asam keping..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 12:42 PM | Show all posts
kalau x rajin bersenam boroi jugak
melantak pulak x ingat org belakang..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 02:19 PM | Show all posts
pernah try yang rendam asam gelugor semalaman pastu minum..
kena gastrik terus
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 03:54 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 8-5-2018 02:19 PM
pernah try yang rendam asam gelugor semalaman pastu minum..
kena gastrik terus

sbb chuols minum time perut kosong kot eh? siannya chuols
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 04:39 PM | Show all posts
kalo minum air ni jadi membuang2 tak?
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
kuzaime replied at 8-5-2018 12:35 PM
Iyer..itu ler nama saintifik asam keping.. skrg mmg bnyk ubat2 kurus yg ada guna asam keping..

Ya hampooon gituh saintifik nama ingatkan buah hapa ropanya asam keping jah, choooooiiiiii!!! Ai baru tahu keh!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-5-2018 05:10 PM | Show all posts
BoongaKertas replied at 8-5-2018 03:54 PM
sbb chuols minum time perut kosong kot eh? siannya chuols

i rendam malam pastu bangun pagi minum..
memang perut kosong la..
ikut petua katakan
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 05:34 PM | Show all posts
kne cube ni..tp isau lak gastrik..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2018 05:39 PM | Show all posts
Takde maknanya kalau tak jaga permakanan.

Makan carbo lebih, gula lebih, mesti lah jadi lemak. lebih lebih lagi mengundang viceral fat.  

Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2018 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 8-5-2018 05:10 PM
i rendam malam pastu bangun pagi minum..
memang perut kosong la..
ikut petua katakan
...

X semua org sesuai laa kan mksdnya kekdah ni? Hmm..meols x berani lg nak try. Nnti laa kot trbuka hati. Hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2018 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
wah boleh try la ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2018 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 9-5-2018 12:13 PM
X semua org sesuai laa kan mksdnya kekdah ni? Hmm..meols x berani lg nak try. Nnti laa kot trbuka  ...

try la dulu.. but not dengan perut kosong.. maybe minum lepas sarapan ke..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2018 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa perlu guna air suam. Bukan ke kita nk reneh jugak bahan2 tu nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2018 08:49 AM | Show all posts
Mcm berminat nak cuba je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-6-2018 11:08 AM | Show all posts
Berminat nak cuba.................
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 06:23 PM GMT+8 , Processed in 0.084064 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list