CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 10162|Reply: 74

"Walaupun Biasa Lihat Duit Berjuta, Cik B Minta RM20 Saja Untuk Belanja&quo

  [Copy link]
Post time 7-5-2018 11:56 AM | Show all posts |Read mode






Amboi Cik B, walaupun di usia muda sudah pandai menguruskan wang perbelanjaan diberikan ibunya iaitu jutawan kosmetik Datuk Seri Hasmiza Othman atau Vida.


Cik B atau nama sebenar Nur Edlynn Zamileen Muhammad Amin, 12, baru-baru ini telah dilihat menukar wang berjumlah 500 dolar dan 900 pound untuk dibelanjakan.


Namun, menurut Datuk Seri Vida (DSV), anaknya itu walaupun tahu ibunya memilikinya wang yang banyak sehingga digelar jutawan, tidak pernah meminta wang yang berlebih-lebih daripada ibunya.




  


“Cik B ni walaupun sudah biasa melihat duit berjuta di depan mata, dia hanya minta RM20 daripada saya. Itupun sekiranya ada baki, Cik B akan pulangkan semula kepada saya,“ jelas DSV dalam video berkenaan.


Nampaknya, Cik B tidak menyalahgunakan kekayaan dimiliki ibunya. Menurut DSV lagi, dia hanya mengeluarkan wang apabila membeli barangan mahal dan berjenama sahaja.




Foto: IG Cik B



“Semasa membeli barangan mahal, saya yang akan beli. Sekiranya barangan berkaitan ‘games’ dan ingin dapatkan 'topup', Cik B rela membuat 'review' di akaun Instagram miliknya,” ujar DSV.


Wow, kelihatan amat berkesan hasil didikan DSV pada anaknya. Cik B dilihat tidak menggunakan kemewahan untuk kepentingan dirinya, malah sudah pandai berdikari mencari pendapatan sendiri. Tahniah diucapkan.


Sementara itu, Cik B juga kelihatan tidak kekok di media sosial dan berkeyakinan tinggi. Mungkin bakal mengikut jejak langkah ibunya. Apa pendapat anda? - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-5-2018 11:58 AM | Show all posts
aku suka ngan cik b


hidup cik b

ya la dalam akaun cik b pun ada jota jota sebab tu dia mintak 20 henget je
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2018 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Jaga mama ya cik b
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2018 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
untunglah jadi anak org ado2
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2018 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah murah rezdki kecik-kecik dah biasa tgk duit berjuta
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2018 12:29 PM | Show all posts
untunglahhhhh...ai dolu2 mak bg duit lanje pon rm2.00 sehari...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2018 12:37 PM | Show all posts
ala tggu anak ko dh pandai melaram nati..xde la rm20 je mintak..
xmntak dh sbb ko yg kne blikn..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2018 12:50 PM | Show all posts
hidup cik b
smga dpt jaga dsv
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-5-2018 12:51 PM | Show all posts
alahaiiiii
bahagia hidup cikB
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2018 01:01 PM | Show all posts
dia mintak byk2 pun apa dia nk buat dgn duit tu..budak2 lagik..
semua benda @ keperluan mak yg belikan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2018 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga Cik B tak jadi bimbo dah besar nanti
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2018 01:05 PM | Show all posts
#teamCikB !!
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2018 01:11 PM | Show all posts
duit juta juta tp cukai haramm nak bayar..hahahaha sembang kemain gajah pun boleh terbang
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2018 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 zaman orang lawo, pandai jer dapat exposure. Sekarang zaman yang tak ada rupa, gemok, tak ada kepandaian, tak ada talent acik kepam suka ek.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2018 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Sampai satu tahap.... Dia xtau nak beli apa dah anak anak  dsv ni... Sampai la satu masa nanti bila dah besar dia akan guna duit tu utk melaram spt keta.. Baju.. Make up.. Handbag etc.. Wait n see
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2018 01:23 PM | Show all posts
elok lah cik b
tak elok membazir
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-5-2018 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok la tu.jgn bsr cik b jd budak little miss khan tu...jenuh nant nk ewwkan benda 20hinggit.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2018 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
I membayangkan cik B bakalan jd nicki minaj yach bila dh besar memandangkan sheols suka hiphop
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2018 01:32 PM | Show all posts
Skrg kat ig kerap lak keluar assistant dsv tu dok promo produk... cik b pun mcm dah boleh terima je...

Anyway cik b, stay humble ye...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2018 01:42 PM | Show all posts
Banyak ler tu.. jutawan punya range sikit macam papa kedana punya mewah.... patut nya cukup sampai "Cik B hanya ambik RM 20jerrr" pastu stop tak yah sambung beli barang mewah.. tapi that is just my opinion ..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 05:37 AM GMT+8 , Processed in 0.102945 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list