CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 14022|Reply: 99

Lupa Bayar Zakat, Punca Fizo Omar Muflis

  [Copy link]
Post time 4-5-2018 05:31 PM | Show all posts |Read mode
Fizo Omar suatu ketika dulu pernah diisytiharkan muflis pada tahun 2013 kerana namanya telah disalah guna oleh pihak yang tidak bertanggungjawab untuk pinjaman yang bernilai RM2 juta.

Foto: IG Fizo Omar


Memang perit rasanya melalui dugaan itu apabila muflis pada usia muda namun dia tidak berputus asa untuk bangkit semula mencari rezeki.

  



Dia mengakui apa yang berlaku semuanya adalah 'teguran' dari Tuhan kerana dia pernah lupa diri dan sibuk dengan hal dunia sehingga mengabaikan tanggungjawab untuk membayar zakat.


Bagi mendalami kisah perit itu, Fizo Omar menghasilkan sebuah buku yang diberi tajuk ‘Bangkit Bila Bankrap’ untuk pembaca menghayati pengajaran dan menceritakan amalan zakat yang memberi kesan baik dalam perniagaan.

  



Buku yang dihasilkan tersebut mengambil masa selama 13 bulan dan waktu itu isterinya, Mawar Karim sedang sarat mengandung anak pertama mereka.


Foto: IG Fizo Omar



“Sekarang selepas Mariam masuk usia empat bulan baru buku itu dapat dilancarkan. Jadi pelancaran Bangkit Bila Bankrap sangat istimewa buat diri saya secara peribadi,” katanya kepada Harian Metro.


Sepanjang promosi, 1000 naskhah buku telah terjual dan buku ini memang amat sesuai dibaca oleh sesiapa sahaja terutama sekali bagi mereka yang menjalankan perniagaan. Dengan usaha dan dorongan pelbagai pihak, akhirnya Fizo berjaya membina empayarnya sendiri dan dia sudah boleh berbangga dengan pencapaiannya sekarang.


Foto: IG Fizo Omar


Hebatlah Fizo Omar! Mana tahu boleh bagi semangat untuk mulakan perniagaan untuk anak muda. Belajar dari kegagalan orang lain supaya kita pun tidak membuat kesilapan yang sama. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-5-2018 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tgh tunggu heols jd dato dan dr
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:47 PM | Show all posts
insap sbb nk wt buku ke..insap btol2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan sbb ko bongok ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
dia kan dulu yng buat franchais burger apa ntah.. lps tu dengar2 siap dapat dana dr kjaan lagi. ada yg kata salahgunakan tu pasal jadi bankrap.. wallahualam
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 06:00 PM | Show all posts
rse dia ni student dr. azizan jugak.. mebi dia byk belajar semula la tu..
sikit lagi dapat laa jadi dato dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 4-5-2018 10:00 AM
rse dia ni student dr. azizan jugak.. mebi dia byk belajar semula la tu..
sikit lagi dapat laa jadi ...

Senyum sinis jer kalau student2 dr guru tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia belum kongsi pengalaman kongsi menetek dgn anak kan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-5-2018 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Musim org launch buku motivasi ke sekarang ni?
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawa nya mawar...

Oo mawarku...


Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 07:06 PM | Show all posts
bankrap 2013 kahwin 2013...ok lah mak hayam fizo..terus la jadi mak hayam dengan buku mak hayam kau tu nyah...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kefahaman i dari situasi ni, bile bankrupt tackle dan kawen dgn orka

Gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 07:08 PM | Show all posts
Edited by eyansss at 4-5-2018 07:09 PM

mawar dah bersalin ke?  
~lupa maklumat dihujung jari...   hahaha...  ok dah gugel dah...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 4-5-2018 07:06 PM
Kefahaman i dari situasi ni, bile bankrupt tackle dan kawen dgn orka

Gitu?

Yg dh kawin ni dh terlambat lah kan
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
BookerT replied at 4-5-2018 07:06 PM
bankrap 2013 kahwin 2013...ok lah mak hayam fizo..terus la jadi mak hayam dengan buku mak hayam kau  ...

Habis semua orang kau mak hayamkan kan nonok?  Hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Tips penting utk bangkit bile bangkrap, kawin la dgn org kaya. X gitu bam pizo
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-5-2018 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap2 xjual privasi anak...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 07:26 PM | Show all posts
besarkecik replied at 4-5-2018 07:19 PM
Habis semua orang kau mak hayamkan kan nonok?  Hahahahaha

kau dah berlaki ke belum nyah nak bernonok batang semua ni nyah...nak mak ajar kau satu posisi yang buat kau dengan laki kau sama sedap tak nyah...serious its not doggy...nak tak nyah?
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi klu ko nak minta business dari dia..pastu ko pki kete yang lebih mahal dari dia..cnfm dia rejek ko...sombong
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Artis alasan dia kalau niaga tutup kedai,  partner tipu, ditipu orang dgn busy shooting. Walhal sendu.. ngaku je tak pandai niaga, kn senang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 12:09 AM GMT+8 , Processed in 0.082242 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list