CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Saiful

Hanis Zalikha Dikecam, Berseronok Dengan Rakan Sampai Sanggup Tinggalkan Anak

  [Copy link]
Post time 4-5-2018 05:18 PM | Show all posts
siputsedut replied at 4-5-2018 04:57 PM
Ada org jenis x sanggup tinggal anak walau sesaat..ada org x kisah...so biar la dia..walaupon aku ny ...

ye sama la kita sisthurr tak suka pn ngn dorang ni..tp bab bini nk g jalan tu biar la..sbb iols pn mcmni..ada masa me time ngn bff iols tggl je anak2 ngn hb.. hb pn suruh iols keluar sekali sekala ngn kawan..percaya la masa bergembira ngn kawan x de gembira mana pn tetap igt kt anak...bukti nye masing2 - bff pn sama duk cite pasal anak je ngn video call...


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-5-2018 05:20 PM | Show all posts
siputsedut replied at 4-5-2018 05:09 PM
Agree...aku dlu anak sorang mmg rasa attached sgt kt anak..tp bila anak bsr dan start membuas...ju ...

betul...  tak semua boleh hadap stress tanpa rasa apa2...  aku masa anak sorang, kehulu kehilir ngan anak...  kena lak suami aku even weekend pun bz...  aku berjalan sana sini...  kengkadang tu stress gak sebab nonstop jaga anak sensorang...  setahun tu sekali je dapat keluar bercuti bertiga tu pun masa bercuti aku handle anak sebab anak lebih suka menempel kat aku...  ada jugak suami offer me-time cuma masa tu aku rasa aku masih tak perlukan...


pastu bila masuk anak kedua, dan anak kedua aku ni ragam dia lain sikit dengan abang dia, dah susah dah nak buat cam dulu...  kena pulak sepanjang cuti berpantang 3 bulan tu, hampir setiap hari mengulang spital...  pastu masuk keje sebulan, stress dengan semua keje menimbun yang tak clear langsung sepanjang aku cuti bersalin...   plus ragam anak aku menjadi2 lagi...  pastu laki aku suruh gak bercuti sensorang sebab sebelum kawen aku memang rajin pi mana2 sensorang je...  cuma aku je tak terbuat lagi sebab banyak menda nak settle...  nanti bila semua dah back to routine, aku nak take me-time, biarpun orang cemuh (ye, aku pun ada kengkawan cam kawan ko yang keje nak mencemuh je bila ada kengkawan buat me-time)...


bayangkan, ni diri aku sendiri dalam dua situasi berbeza, jadi orang lain pun belum tentu sama style ngan kita dalam handling all the stress and tens...

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:21 PM | Show all posts
eyansss replied at 4-5-2018 05:03 PM
tang ni aku takde nak kondem kekrul ke keknis... sebab ada parents perlukan me-time dan ada yang t ...

same la ngn iolss... hb iols pn sama ada masa dia nk g mancing 2 hari ngn kawan2 iols bg je...
n iols pn sllu plan ngn bff utk me time..sllu bff yg ikut sbb mmg hati kering mcm iols n hb supportive means mmg hb bole handle anak n kerja rumah kalau kita takde kejap..ada gak bff iols laki xreti wat apa so bini susah nk tggl anak lgpn mcm x sampai hati.. iols keras kan hati je walaupun mmg asik rindu kt anak lg2 yg kecik tu tp bila buat video call tgk anak happy ngn ayah dia so ok la xde la rasa bersalah sgt
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Biarlah dia. Anak dia. Suami dia.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam babi. Ko nak memujuk atau nak merakam.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:23 PM | Show all posts
ala bia la die..xkn anak tu bapak xleh jage..
elok la tu die tggal kt bapak..
ni ade bapak xreti nk jage anak..buat je reti..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 4-5-2018 05:20 PM
betul...  tak semua boleh hadap stress tanpa rasa apa2...  aku masa anak sorang, kehulu kehilir ng ...

Rehat je chuols...iols mendapati..sbb iols ni kuat bergalak..selalu keluar dating ngn hubby..keluar membawang ngn kwn2..keluar jln2 sorang2..iols lebih loving mother berbanding dgn time terperuk anak bergayut kat kaki doploh pat jam pedulikan acik bawang jeles x dpt me time ittew n actually..kene train jgk anak2 dok ngn pak or atuk nenek..ada org pesan ngn iols..sebab kekadang bdk bila takde his or her mom's presence...dia jd lain karakter nya n boleh belajar utk adapt dgn org lain jgk..bagus ngn minda deyols katanya
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:27 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 4-5-2018 05:21 PM
same la ngn iolss... hb iols pn sama ada masa dia nk g mancing 2 hari ngn kawan2 iols bg je...
n  ...

kan...  kira ok la hubby ko dapat me-time pegi memancing pastu ko dapat me-time keluar ngan bff...  aku so far berjaya me-time makan cake sensorang shopping sensorang (padahal last2 shopping barang anak, bukan aku...  hahaha...)  nak buat mani pedi aku tak minat la pulak...  dan kengkadang aku amek me-time shopping barang dapur kat giant sensorang...  hahaha...  pastu kalo kawan aku free, lepak mengeteh sesama borak2 (again, borak pasal karenah anak yada yada yada...  hehehe)...

and it doesnt makes me less mother by doing that...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-5-2018 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgu ank2 i dryperless n x bf...i pn nk req kt hsbd nk g holiday with friends..

Myb yg dkt2 dlu..then bru oversea...yeay!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgu ank2 i dryperless n x bf...i pn nk req kt hsbd nk g holiday with friends..

Myb yg dkt2 dlu..then bru oversea...yeay!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 4-5-2018 05:18 PM
ye sama la kita sisthurr tak suka pn ngn dorang ni..tp bab bini nk g jalan tu biar la..sbb iols pn ...

Kan..keluar ngn bff pon dok citer psl anak..bknnya lupa pon kt anak tu..still ingat je..so that doesn't make us less a mother than pencerca
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn Ade laki yg bg bini me time pastu kat rumah kau mendoggy pempuan lain atau anak2 kau..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi nak cerca jgk..kekrul nampak kepam..kbai
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:32 PM | Show all posts
siputsedut replied at 4-5-2018 05:27 PM
Rehat je chuols...iols mendapati..sbb iols ni kuat bergalak..selalu keluar dating ngn hubby..kelua ...

kan...  bila ko buat camtu lagi ko rasa tenteram kan...  it doesnt makes u less mother pun kan...  dan aku setuju, bebudak ni kalo takde mak bapak, memang lain karekter dia...  infact ada kajian, 80% bebudak gagal fokus belajar bila mak ada dalam bilik yang sama...  hahaha...  bebaru ni akak aku nak hantar anak2 balik kampung masa cuti sekolah sebab request nak pi terawikh ngan atuk...  aku cam serba salah nak bagi ke tak anak aku sebab mak aku memang suka kidnap semua cucu...  pastu mak aku n kakak2 aku selamba je cakap : anak ko bila ko takde ok je...  so ko takyah risau la...  hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
entahnya....aku yg rakyat marhaen ni pun pg bercuti dgn kwn2 x bawak anak..semua nak d kecam.biat betol salah,buat salah apatah lagi..dasar kakak adik abang makcik pakcik bawang.jgn main socmed kalau dah hati tu jenis pendengki..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Sazida replied at 4-5-2018 05:29 PM
Jgn Ade laki yg bg bini me time pastu kat rumah kau mendoggy pempuan lain atau anak2 kau..

Laki kalau nk mendoggy pompuan lain..xyah tunggu time bini ber me time sister..time bini tgh kepam bau bwg kt rumah pon dia boleh je keluar gi doggy pompuan lain... kalai ada dpn mata pon, ramai je lako yg dok sex chat ngn bebudak wicet kt phone...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-5-2018 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
besarkecik replied at 4-5-2018 05:01 PM
Kekrol ni, walaupun me tak suka dia, kalau dia offer diri dia dekat me, me ok saje. Me taknak hipokr ...

ni org sama forumer bahasakan diri me me ke
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 4-5-2018 05:32 PM
kan...  bila ko buat camtu lagi ko rasa tenteram kan...  it doesnt makes u less mother pun kan...  ...

Betul..bebudak kalau dok ngn apak kekadang dtg kreatif lain mcm..dok ngn tok nenek tetibah pandai pulak makan tertib main elok2 x gaduh...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:39 PM | Show all posts
kali ni iols ok je.. hahaha.. keknis bukannya tinggalkan kekcop dengan org lain pun.. dengan bapak dia jugak.. give and take laki bini dorg cara cenggini..oklah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 05:39 PM | Show all posts
yg kecam tu. jealous la tewww....husband dia ok jer, yg org lain panas kenapa?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 02:20 AM GMT+8 , Processed in 0.114188 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list