CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4096|Reply: 20

Lontaran Padu Vokal Masya Dan Syamel Gugat Penyanyi Asal Lagu Dimatamu?

[Copy link]
Post time 2-5-2018 05:33 PM | Show all posts |Read mode



Populariti lagu Di Matamu nyanyian Sufian Suhaimi tidak disangkal lagi. Ini dapat dilihat pada jumlah tontonan muzik videonya yang kini menjangkau hampir 20 juta tontonan. Malah, sebuah stesen televisyen swasta telah memilih lagu ini sebagai lagu duet untuk nyanyian semula oleh salah seorang peserta Ceria Megastar.





Foto: rafzantomomi.com





Peserta tersebut, Masya, telah berpadu suara dengan Syamel untuk menyanyikan lagu itu dalam versi duet. Gandingan itu bukan sahaja mendapat sambutan hangat oleh penonton, malah video persembahan mereka turut mendapat tontonan sehingga hampir setengah juta!










Persembahan itu juga turut mendapat tepukan gemuruh daripada penonton selain menyatakan bahawa pembawaan lagu Di Matamu oleh pasangan berkenaan jauh lebih baik berbanding penyanyi asalnya.


Terdahulu, lagu tersebut dikatakan mendapat sambutan hangat kerana dicipta sebelum berlaku kisah sedih dalam hubungan Sufian Suhaimi dan bekas tunangnya, Elfira Loy. Kisah sedih itu berlaku sebelum berita mereka putus menjadi tajuk utama di dada-dada akhbar.


Sufian bagaimanapun, menjelaskan dia tidak berasa sedih sewaktu rakaman lagu itu dilakukan biarpun bait-bait lagu tersebut relevan dengan kisah peribadinya. Ketika rakaman, Sufian berkata, dia lebih mengutamakan kualiti yang akan dihasilkan.


Jadi, tidak hairanlah lagu ini sentiasa dimainkan di stesen radio dan menjadi siulan anak muda. Biar siapapun yang menyanyikannya pasti mewujudkan perasaan ‘meremang’. - CARI


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-5-2018 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
biasa je aku rasa. tp lagu2 baby pian ni memang lebih sedap bila orang lain yang nyanyikan. haha.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Cover di matamu ni plg I suka yg budak askar sado tu nyanyi. Suara jantan habiss..
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmang cover lagu dia slalunya lagi sedap dr dia
Hmmmm
Tapi aku masih xleh masuk lagu ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
damian_lee replied at 2-5-2018 06:09 PM
Mmang cover lagu dia slalunya lagi sedap dr dia
Hmmmm
Tapi aku masih xleh masuk lagu ni

Sama la. Suka part dan tak tu je sebab tu je lirik yang ingat. Muahaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
org lain cover mmg best drpd mat pian pling best cover dimatamu dalia farhana
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 07:28 PM | Show all posts
ada ke mak hayam forumer yang tengok..confirm kau lonely atau pun ada anak perempuan...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
dengar biasa ja kalau orang lain nyanyi, kalau baby pian nyanyi baru dengar sedap.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-5-2018 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Baby pian cuma boleh buat lagu je kot, coz everytime orang cover lg sedap and macam lagu diorang sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaka pian mmg x sedap la suara..secara otomatisnya sapa saja bergelar penyanyi yg cover lagu heshe akan kedengaran jauh lg sedap dari penyanyi asal. Anyways lagu ni sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa2 je..{:smile
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2018 09:01 AM | Show all posts
warissa xlayak final, masya ni 10 kali ganda layak
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2018 10:28 AM | Show all posts
syamel yg power..masya tu biasa2 je..masya tu i tengok macam perasan bagus sikit..i sealu gak tgk ceria megastar ni sbb anak2 i suka
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2018 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Konahhh replied at 2-5-2018 07:42 PM
Baby pian cuma boleh buat lagu je kot, coz everytime orang cover lg sedap and macam lagu diorang sen ...

Tu pun babygirl pian acah2 je terer buat lagu, dimatamu bukan dia compose punz, terakhir pun bukanz. Yang dia compose semua ssnde mendu jah, sorry babygirl pian. But apa2 pun dont give up yachhh, nanti kalau dah ok iols puji lah
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2018 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 3-5-2018 10:28 AM
syamel yg power..masya tu biasa2 je..masya tu i tengok macam perasan bagus sikit..i sealu gak tgk ce ...

Setujuuu, syamel nyanyi memang on point! Namun dari segi feel, most covers still tak boleh lawan muka seposen masa pian nyanyi
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2018 12:25 PM | Show all posts
pian ni cam kokspin pndai buat lagu tapi sore nan hado..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-5-2018 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerempengnya dak pompuan tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2018 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
hangdenim replied at 3-5-2018 10:47 AM
Tu pun babygirl pian acah2 je terer buat lagu, dimatamu bukan dia compose punz, terakhir pun bukan ...

Yeke, konah ingat dia yg compose luls. Nasib hang betoikan cheq. So baby pian takyah buat pape jela kekdohnyee.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2018 01:51 PM | Show all posts
Kesian baby pian, nampak sangat suara heols tak sedap langsung
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2018 02:09 PM | Show all posts
tunggu Fitri Haris nyanyi lagu ni kat GGV sabtu ni..
confirm lebih sedap jugak drpd penyanyi asal...

jarang lagu yg rata ratanya org lain nyanyi lagi sedap drpd penyanyi yg asal..
ini baru 1st time jumpa.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 04:54 PM GMT+8 , Processed in 0.091340 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list