CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 9899|Reply: 86

[Tempatan] Patutlah anak pakai seluar dalam berlapis...

[Copy link]
Post time 25-4-2018 05:17 PM | Show all posts |Read mode
Patutlah anak pakai seluar dalam berlapis...

https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2018/04/333804/patutlah-anak-pakai-seluar-dalam-berlapis

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 25 April 2018 @ 4:24 PM

Mohd Rizal Abdullah
mohd.rizal@nstp.com.my



TANDA tanya wanita apabila mendapati anak perempuannya sering memakai beberapa lapis seluar dalam terjawab selepas anaknya mendakwa sering dicabul guru kelasnya sejak tahun lalu.

Mangsa berusia lapan tahun itu dikatakan sering memakai lebih dari sehelai seluar dalam setiap kali ke sekolahnya di Batu Niah mengakibatkan ibu mangsa berusia 26 tahun itu curiga sebelum mangsa mendedahkan perkara itu.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Sarawak Datuk Dev Kumar berkata, suspek ditahan selepas hadir memberi keterangan di Balai Polis Pusat Miri pada 3.30 petang kelmarin.

Menurutnya, perbuatan suspek terbongkar selepas mangsa menceritakan perkara itu kepada ibunya sebelum laporan polis berhubung kejadian itu dibuat ibu mangsa.

"Mangsa mendakwa sering dicabul di belakang meja guru kelas dan kejadian itu sudah berlarutan ketika mangsa berusia tujuh tahun," katanya.

Katanya, suspek kemudiannya dipanggil untuk memberikan keterangan di Balai Polis Pusat Miri sebelum suspek ditahan untuk siasatan.

"Kes disiasat mengikut seksyen 14 (a) dan 16 (1) Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017," katanya.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2018 05:22 PM | Show all posts
celakanya..siapa duk cabul budak ni??cikgu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 05:22 PM | Show all posts
aduhai risaunye..apa nak jadi manusia skang....
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 05:26 PM | Show all posts
dh dekat setahun dh..cian kt budak tu..msti die takut nk cite kt mak ke kt org len..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Yss
Cikgu pon x terkecuali
Iols mmg paranoid bila cikgu cikgu lelaki mengajar masa iols.skola dolu
Amek.langkah berjaga jaga..hihi..

Sorry ya cikgu..mmg x semua gatai tapi bebudak kalau kena begini..x ke trauma depa nnt nak berdepan dgn cikgu yang lain yg x bersalah? Sian tau

Sialan punya cikgu..polis tolong hampukkan.kepala sekali utk.iols plss
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 05:29 PM | Show all posts
babi punya cikgu
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 25-4-2018 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Pensyarah U ramai yang kinki.
Good grades in return for ....... fefet
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 05:39 PM | Show all posts
Sekolah pun dah tak selamat.  Nak belajar macam mana kalau dah stress dan selalu takut cam tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2018 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chazey at 25-4-2018 05:55 PM
shernazz replied at 25-4-2018 05:27 PM
Yss
Cikgu pon x terkecuali
Iols mmg paranoid bila cikgu cikgu lelaki mengajar masa iols.skola dolu ...


Zaman aiol sekolah, cikgu PJK paling miang. Tak sadar diri dah berbini beranak pinak. Siap hada sorang cikgu dah aruah ini, pemes kejap karna cuba mencabul/merogol seorang stoden yang memang lawa namampus di stor sukan semasa waktu persekolahan. Weol suma side stoden tu karna weol tahu walau sheol lawa ramai peminat sheol tak birah. Dah la budak kelas sains tulen lagik. Dengar cite, cikgu tu soh budak tu pi ambik bola kat stor sukan. Budak tu pi la. Bila dia masuk tetiba cikgu tu masuk skalik dalam stor, tutop pintu then pegi kiss2 peluk sheol. Sheol hapa lagi teriak la sekuat hati sambil nangis2 mintak lepas. Cikgu tu takut orang dengar so dia lepaskan. Esoknya datang abang2 budak pompuan ni pi belasah cikgu tu. Tapi kes ni main selesai senyap2 jah di bilik pengetua. Ye la kalau lapor hapa jadik dengan anak dan juga wife cantik cikgu tu (yang juga cikgu)? Dan sorry walau ko dah meninggal akak tetap nak kutuk ko dasar tak sadar diri dah la muka ko tu buruk, hitam legam, wife ko tu pula lawa putih melepak badan slim macam model, masa dia sakit masa tu jugak ko skendel sana sini siap kacau budak2 sekolah. Hoh.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu time sekolah rendah, ada cikgu ni suka peluk2 pelajar pompuan.... Tapi asal peluk je, tangan park kat celah kangkang pelajar tu. Dia riba & peluk dari belakang. Pastu usik2 & bisik2 kat pelajar tu.
Kalo nampak gitu, pucca akan tenung lama2 sampai dia tak selesa. Sebab pucca rasa geli tengok dia buat camtu. Bila masuk sekolah menengah, baru tau tak boleh buat camtu. Dah dewasa ni baru tau, itu pedophilia.
So, hati2 ya parent sekalian dengan cikgu2 kat sekolah itu. Sekarang ni memang susah nak percaya sape2 pon, even family sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu masa aku darjah dua ada cikgu gatal. Dia suka buat kuiz. Sape tak boleh jawab kena berdiri dkt lantai, berdiri aras kerusi, last sekali berdiri atas meja. Lepas berdiri atas meja kalau tak boleh jawap jugak dia selak kain. Mula paras betis, peha, last2 sampai nampak spender. Lepas tu dia gelak2. Serious time tu aku tak paham cikgu tgh cabul student. Nasib baik aku xpernah kena. Cikgu math. Nama cikgu tu ariffin. Rambut kerinting mcm megi. Harap cikgu boleh pegi jahanam.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin menjadi-jadi kes cabul/rogol. Rosak anak bangsa
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols masa sekolah rendah dulu pon pernah je kne peluk2 dgn cg sains lelaki. X tau motip dia peluk2 mcm tu. Mse tu kecik lagi (darjah 6) iols masih naif. Serius iols x faham namun jauh dihati iols x selesa dan rasa cg tu gatal. Iols cuba husnuzon anggap cg tu peramah sbb cg tu mmg style lawak2 gtu. Bila ingat balik geli pulok rse, terbayang2 senyuman gatal heshe.

Mak ayah kalo tngok anak2 pakai baju tebal, berlapis2 dlm rmh cuba la selidik. Biasanya mmg ada isu gangguan seksual berlaku pd budak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Itulah pentingnya perasaan fobia dan curiga
Tapi asyikla org kata i ada masalah mental bila kuat curiga dgn manusia2 pedo cmni
X kira kerjaya apa, mmg susah kita nk detect si bangsat itu pedo sehinggalah ada mangsa mengadu
Dalam kes ni sgt celakalah sbb sbg cikgu tak sepatutnya aniaya kanak2 cmtu
Harap hukum sula smpai mampus manusia pedo cmni
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
teruknya peragai cikgu.. mujur la jmpe cikgunyg baik2..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 07:03 PM | Show all posts
kesiannya adek....x reti nak ngadu pakai tebal2 dgn hrpn dpt protect diri...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2018 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Itu salah satu simptom bebudak kena cabul pakai baju berlapis lapis
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 25-4-2018 05:50 PM
Zaman aiol sekolah, cikgu PJK paling miang. Tak sadar diri dah berbini beranak pinak. Siap hada  ...

Jahat btol kan
Biarkan..dh.meninggal pon.org masih ingat kelakuan.buruk.dia...padan.muka
Iols.mmg x boleh tgk
Sebab kawan.iols.ujian lisan.kena buat sorang sorang dlm.bilik pusat sumber...weols semua kena begitu..
Tapi.oleh.kerana.iols.nama.paling.hujung dunia..makanha x sempat....
Yang lain.semua.dok.cite kena.oegang tangan...tunjuk.kertas dok sebelah
Choi.lah..
Memandangkan.weols.dolu.mmg kurang didwdahkan dgn pedofil bagai.ni...jadi weols semua.diam.tapi benci gitu..
Alhamdulillah cikgu tu sempat setahun.je...pastu.kena.pindah kat kamoung dia dia...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita sebagai parents n cikgu atau pengasuh
Kena cakap dgn.anak anak sentiasa..
Iols simoan.lg buku.dpt.free.kt 7e dolu tu
Iols tunjuk.kat anak.anak.iols.laki pompuan.semua...
Bahawasanyaaaa ini x boleh..
Harap harap.kita sama.sama.boleh.elakkan.anak.anak dr pedofil.gila ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Maybe sebelum masuk sekolah dah kena ingatkan bdk2 hal mcm ni. Umur2 mcm ni patut takde dah dukung2 riba2 peluk2 oleh org lelaki hatta uncle sekali pon. We never know.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

26-2-2024 01:29 AM GMT+8 , Processed in 0.086679 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list