CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 10172|Reply: 144

Edisi tipah tertipu : Evonsave Pontian pula kena serbu pagi ini ekoran berita pa

[Copy link]
Post time 12-4-2018 03:04 PM | Show all posts |Read mode



12 April 2018 @ 1.58 petang:

Evonsave Pontian pula kena serbu pagi ini. Ada yang dah penuhkan troli masing-masing. Ini ekoran gambar dan pesanan suara yang ditularkan kononnya Tunku Ismail akan belanja orang ramai di Econsave Pontian. Rupanya hanya BERITA PALSU. Siapalah punya kerja ini.













Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-4-2018 03:06 PM | Show all posts
ni tempat dah betul tapi tukang belanja plak tak dtg

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih mentality masyarakat Malaysia sekarang. Padanlah muka masing2 yer.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa kelas TMJ mahu shopping kat Econsave PPRT tu?
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak baik taw.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 03:09 PM | Show all posts
Ya Allah.. kesian giler muka sorg2 weihhhh!! Bongok betul siapa yg buat cerita tu.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-4-2018 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian la naseb rakyat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Petanda ikunumi makmoor, sikit2 serbu supermarket @tobby @rashiman
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-4-2018 03:09 PM | Show all posts


Berita palsu TMJ belanja orang Pontian




Barang-barang yang diambil dibiarkan begitu sahaja di dalam troli.





PONTIAN - Biarkan tular mengenai kehadiran Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim ke Pasaraya Econsave Pontian telah disahkan palsu, namun orang ramai masih tidak berganjak menunggu di pasar raya berkenaan sejak jam 10 pagi tadi.

Dianggarkan, lebih 1,000 pengunjung menanti penuh harap di pasar raya berkenaan agar TMJ datang untuk membayar barangan yang mereka beli sebagaimana yang berlaku semalam di Aeon Mall Tebrau City di Johor Bahru, semalam apabila TMJ membayar segala perbelanjaan pelanggan yang berkunjung ke sana.

Tinjauan Sinar Harian mendapati orang ramai telah memenuhkan troli dengan pelbagai barangan namun ia dibiarkan begitu sahaja sehingga menyebabkan berlaku kesesakan di dalam pasar raya.

Tidak cukup di dalam, di luar pula anggota polis ditempatkan bagi mengawal lalu lintas berikutan pertambahan kenderaan yang mendadak ke pasar raya itu sejak tengah hari tadi.

Pengurus Pasaraya Econsave, Mas Imran Adam  berkata, dianggarkan lebih 300 troli yang penuh dengan pelbagai barangan dibiarkan begitu sahaja di dalam pasar raya berkenaan.

Katanya, pihaknya telah menghubungi polis bagi mendapatkan kesahihan mengenai berita yang tular mengenai kehadiran TMJ pada jam 12.00 tengah hari.


Keadaan Econsave di Pontian yang sesak akibat kehadiran orang ramai secara mengejut.


Bagaimanapun, menurutnya berita berkenaan adalah palsu.

“Memang menyusahkan ada banyak barang kami yang rosak dan kerja-kerja mengemas perlu dilakukan lepas ini.

“Lebib teruk lagi, masih ada yang percaya TMJ akan datang walaupun pengumuman berita tular itu palsu telah dibuat berulang kali,”katanya.

Terdahulu, satu pesanan suara seorang lelaki yang tidak dikenali identitinya tular mendakwa kononnya Tunku Ismail hadir ke setiap daerah di negeri ini untuk belanja rakyat.

Lelaki tersebut mendakwa, TMJ membawa bersama kira-kira RM100,000 ke Econsave Pontian pada jam 12 tengah hari.

Dakwanya lagi, Tunku Ismail memperuntukkan RM200 kepada setiap keluarga yang hadir.





Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 03:10 PM | Show all posts
aduh..masih ada yg percaya ka benda2 fake news tuh...kesian dohhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 03:10 PM | Show all posts
spiderman80 replied at 12-4-2018 03:06 PM
Apa kelas TMJ mahu shopping kat Econsave PPRT tu?

Kannnn?? Bongok sangat k siapa yg kenakan org tu.

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
kecimpret replied at 12-4-2018 03:06 PM
ni tempat dah betul tapi tukang belanja plak tak dtg


Kengkadang aku terpikir, amalan bagi2 free begini, macam merendahkan rakyat pun ada ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Jenuh nak kene kemas balik
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahahahaha.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 03:17 PM | Show all posts
RM200 mana cukup kalau troli melimpah cam tu?

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 03:17 PM | Show all posts
Sian berharap sangat masing2 nak dapat barang free, apa pun lebih kesian pada pekerja yang nak kena kemaskan barang2 yang ditinggalkan tu semula harap bertabah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-4-2018 03:18 PM | Show all posts
Ni sejenis yang percaya apa saja yang dikongsi dalam whatsapp bawang tu betul dan mesti dikongsikan juga.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Bangsa Indon
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
spiderman80 replied at 12-4-2018 03:06 PM
Apa kelas TMJ mahu shopping kat Econsave PPRT tu?

Mana ada Pprt kat Malonsia,ikunumi semua makmoor, kata macai
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat rakyat makin meluat n menyampah dgn keluarga diraja.
Bagi aku ia nya suatu penghinaan pada rakyat.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 08:06 PM GMT+8 , Processed in 0.458188 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list