CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2567|Reply: 20

Guru Kantoi Sedang Gulung Rokok Ganja

[Copy link]
Post time 11-4-2018 10:30 AM | Show all posts |Read mode
Seorang penjawat awam ditahan ketika sedang asyik menggulung rokok daun disyaki berisi ganja di sebuah rumah dekat Taman Changkat Lada Raya, Kampung Gajah, tengah malam Isnin.


Memetik BH Online, serbuan jam 12.45 malam itu dijalankan sepasukan polis dari Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Perak Tengah.

"Ketika serbuan, suspek disyaki penagih dadah didapati sedang duduk di atas lantai bilik rumah berkenaan dan pemeriksaan lanjut menjumpai satu bekas plastik warna ungu yang di dalamnya berisi tumbuhan kering disyaki dadah jenis ganja.


Foto: BH Online



"Turut dijumpai di atas lantai dalam bilik berkenaan adalah satu paket plastik berisi tembakau dan rokok daun serta gunting yang disyaki peralatan untuk menghisap dadah," kata Ketua Polis Daerah Perak Tengah, Superintendan Mohamad Zainal Abdullah.


Semakan awal mendapati suspek yang juga guru di sebuah sekolah menengah di Kampung Gajah itu tiada rekod jenayah lampau.

"Ujian awal saringan air kencing mendapati lelaki terbabit positif bahan berunsur `11-nor-delta-9-tetrahydrocannabinol-9-carboxylic acid (THC)'.

"Kes kini disiasat mengikut Seksyen 39A (1) dan Seksyen 15(1) Akta Dadah Berbahaya 1952," katanya. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-4-2018 10:32 AM | Show all posts
aduhai kantoi la pulak brader ni, jiran report polis ka?
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 11:08 AM | Show all posts
Hmmm, sure kena petik brader ni...sabar bro..Anyway it's just a damn weed... *sigh*
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
cikgu kecing berdiri
murid kencing berlari
cikgu mengganja
murid mengketum
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 11:13 AM | Show all posts
Cikgu bakar tak cover bau asap ke  ngn jiran sebelah. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 11:17 AM | Show all posts
Mesti ada yang report ni hadap ler dah kantoi
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 11:29 AM | Show all posts
kalau duduk diam-diam dalam rumah, sure kena report la tu..
keje dah elok pun nak menganja lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 11:33 AM | Show all posts
ambik ganja ni dikira penagih dadah jgk la yer? wlu dia cuma merokok dan ambil ganja saja?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-4-2018 02:01 PM | Show all posts
cikgu2 pun memerlukan keTENANGan
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Cikgu bukan malaikat hanyalah manusia biasa yg punya hati dan perasaan
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp ujian sarian awal kantoi.. 2nd time boleh jadi negatif.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 03:28 PM | Show all posts
albedah replied at 11-4-2018 02:31 PM
Tp ujian sarian awal kantoi.. 2nd time boleh jadi negatif.

kau menganjing ni kan?
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
pakis_hutan replied at 11-4-2018 03:28 PM
kau menganjing ni kan?

Husnuzonn la..
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 12:00 PM | Show all posts
cikgu tu hanya jwtn..bab perangai..dorang pn manusia biasa..bkn maksumm

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 12:23 PM | Show all posts
Ganja dengan rokok..
rokok tu lagi bahaya lah..

Ganja kene banned sebab preasure dari syarikat rokok je pasal cukai..

banyak negara dah legalize weed ni..

tak mati pun isap ganja tu kalau isap rokok tu memang cepat mati dengan bini korang anak korang pun boleh mati sama sbb asap beracun .. asap ganja boleh feeling reggae ..tak mati punye ..  lagi bertambah selera makan ada lah..haha

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia tak minom kopi ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-4-2018 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
blackredwing replied at 12-4-2018 12:23 PM
Ganja dengan rokok..
rokok tu lagi bahaya lah..


Yess...rokok lagi bahaya
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Cash lah nk sgt bganja khennn
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia kan bakal pengimport ganja. So ape salah cikgu ni ??
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
legal kan je la hisap ganja.. berapa byk pun boleh hisap, kena sebalut dua rentung laa...hisap kat rumah je pon, x kacau orang...jimat lagi dari hisap dunhill la ni
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 11:24 PM GMT+8 , Processed in 0.089689 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list