CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 23531|Reply: 114

"Acah Alim Tapi Biadab Dan Hipokrit," -Amalina Bakri Luah Rasa Kecewa

  [Copy link]
Post time 6-4-2018 05:29 PM | Show all posts |Read mode
Zaman sekarang ni, ramai yang mudah menghukum soal iman dan agama melalui penampilan luaran seseorang.


Terbaru Dr Amalina Bakri meluahkan pandangannya mengenai golongan ini yang didakwa beragama namun dengan mudah mengeji golongan yang mereka anggap jahil.





Satu twitter dari Tanita Al Ghul mengenai kakaknya yang dikeji kerana tidak bertudung di luar kolej juga mendapat perhatian Amalina..


Menurutnya sikap mereka yang menganggap dirinya sahaja yang betul dan yang lain salah adalah sebab mengapa golongan ini mudah menghukum.






Amalina juga mengatakan bahawa ia berpunca dari cara mereka dibesarkan atau itu yang telah diajar dari sekolah.






Pendapat Amalina mendapt reaksi bercampur baur dari para netizen. Bacalah...





Apa-apa pun, jika kita mempunyai kenalan yang mungkin jahil, janganlah mengeji mereka, sebalinya bimbinglah mereka. -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-4-2018 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai suka sheols dengan gown tuw. Nampak cute!
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2018 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw, cantik kulit doc walau tak putih macam mayat seperti dambaan acik2 Malaysia. I heart!
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2018 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey: Btw, cantik kulit doc walau tak putih macam mayat seperti dambaan acik2 Malaysia. I heart!
kannn.....haruslah jantan2 kokosen suker kulit2 tan macam tu....yg kat mesia yg batak nak kulit putih mayat bontot tetap itam.....hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2018 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya pun dulu free hair.  My doter once ngadu kat I that one of her classmate said that I ..her mum went to disco.  I tak salahkan budak tu cakap macamni ..mesti the parents punya ajaran.

Just sharing with you all.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2018 08:56 PM | Show all posts
For me, through my own experience the most important is the people that you meet in life and get to know them.How they treat you, were they kind, funny, interesting and nice to be with? Those are all the good qualities that you will remember about them.

Other than that, looks, kaya ke miskin ke, brainy or not, religious or not LGBT or not, that is not what i will remember them for...

Outside of that people yg i x kenal...i'm not really bothered..about all that...The more i read about other peoples  hardships the more i understand the less jugdemental i become..

Tp yg paling penting the people who are most important in your life..They are the ones that..lets say if i need preaching x kisah la, i get from them cause i know they care....or i might be the one to preach because i care for them...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-4-2018 09:56 PM | Show all posts
pandai buat, pandai tanggung

tak tahu tak mengapa
tapi dah tau buat jugak,
welp, that's your choice, and nothing we can do about it

hadap je lah hari-hari mendatang dengan tabah
semoga satu hari dikurniakan hidayah dan terbuka pintu hati

akhir zaman ni, manusia selemah-lemah iman
kita tutup mata, pandang tempat lain
just like how you want all of us to
you do you, yeah
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2018 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuma kdg2 iol pelik dgn golongan mcm amelina ni. Tegur cara baik pon xjln jgk. Hbis tu mcm mana? Tp i xsikong yg tegur smpai mghina smua tu. cuma tringat miss nina. Xde pulak dia mnjawap. Dan alhamdulillah skg dah lain sgt2. Hrap amalina pon mcm tu baru boleh jd cth
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-4-2018 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga Allah jaga kita semua di zaman fitnah ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2018 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Jijik aku tringat laki2 melayu masa aku masuk asasi dulu kutuk2 kawan aku yg free hair. Siap ckp kasar depan2 xkp x hormat ari jumaat.
Skali tetiba g mid bole lak jumpa budak laki tu pegang2 tangan dgn gf dia budak uia.
Ptuihhhhh

Sejenis jakun ...biasa yg lebih2 menghakimi ni..sendiri pun laki bini pun jenis x solat 5 waktu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2018 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Doc boleh tak ubah style rambut tu. Jemu lak nengoknye. Pls n tq
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2018 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Belajar tinggi akai kat tapak kasut
Masuk kelas fardhu ain smula
Cian haku budak2 cam ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2018 10:12 AM | Show all posts
meols pon tak ske spesis ni. acah2 alim nak dakwah tp ko guna bahasa kasar. bajet ahli syurga sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2018 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 6-4-2018 08:56 PM
For me, through my own experience the most important is the people that you meet in life and get to  ...

True indeed
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2018 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Make up amalina ni i rse pelik. Ke i yg xpndai erti make up i pun xtau. Muka die a bit scary.hu
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2018 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
masnona replied at 7-4-2018 10:34 AM
Make up amalina ni i rse pelik. Ke i yg xpndai erti make up i pun xtau. Muka die a bit scary.hu

I rase make up dia so 80's what with the hair
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-4-2018 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
so ko nk ckp yg mse ko skola kat ulu tiram tu ko dipaksa pakai tudung ke amalina?krenye mse ko tggal kt UK sne ko cuba dr diri sendiri?dgan g clubbing bagai sume??bullshitnye mindset ko..ramai je yg freehair but still jaga adab ketimuran xpkai baju londeh sana sini tonggak arak cm air mineral..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2018 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman skg semua pakat nak tunjuk body. Shoulder off bagai. Lantak ko la. Dosa ko sendiri. Kita yg menasihat ni nnti kita yg dikecam plak
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2018 02:32 PM | Show all posts
kau bajet kau dah berjaya jadi doktor pakar kt UK tu kau mendunia la dik....kalau Tuhan tak izinkan ko tak berjaya dik...satu lagi ko ckp kat org judgemental ko sendiri pun aku rasa ada judgemental kat org lain...better ko diam2 je dik x perlu nak show off sgt...

style amalina ni ada something wrong la...naper aku rasa dia ni feeling2 hot dan cantik...rasanya kena betulkan gigi tu sket pakai braces ke apa...

#donemembawang
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2018 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
refleCtion replied at 7-4-2018 02:32 PM
kau bajet kau dah berjaya jadi doktor pakar kt UK tu kau mendunia la dik....kalau Tuhan tak izinkan  ...

Dia x cantik.tu je.kulit no problem.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 08:47 AM GMT+8 , Processed in 0.153873 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list