CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2446|Reply: 11

Dilema Menukar Kerja

[Copy link]
Post time 24-11-2017 12:05 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Ruzaini90 at 24-11-2017 12:50 AM

Mohon pendapat semua, masih ragu-ragu berhijrah dan mencari peluang lain.

Saya mendapat peluang kerja lain di Subang, syarikat Safura Aero sebagai It administrator. Sekarang saya sedang bekerja di hometown sendiri iaitu Melaka untuk jawatan Junior it administrator. Di melaka ni saya bekerja di sebuah kilang, hampir 1 tahun di sini. Tetapi tawaran Safura ni berat rasanya nak tolak dengan gaji yang lebih baik dan organisasi besar mgkn ada sesuatu boleh di capai di situ. Cuma itulah, nak menukar suasana kat subang tu semua kene sendiri. Kerja sekarang ni ok belajar benda baru sambil improve diri. Nak kata ok sangat tak juga, tapi biasalah tak boleh jangka semua tu kan.

Kalau korang macam mana ya? Berhijrah atau stay. Masih berfikir tentang ni, kekangan keluarga ke semua tak de cuma dalam fikiran berfikir macam manalah nanti kat sana. Subang tu kos sara hidup tinggi tak?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2017 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau ko takde komitmen keluarga,  proceed jah... cari pengalaman sebanyak mungkin...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2017 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Proceed je. Apa kekangan dlm fikiran ?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2017 12:47 AM | Show all posts
marumaru replied at 24-11-2017 12:39 AM
kalau ko takde komitmen keluarga,  proceed jah... cari pengalaman sebanyak mungkin...

yeah mmg tak de buat ni, plan nak cari pengalaman kerja sekarang ni notis berhenti 2 bulan keje.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2017 12:49 AM | Show all posts
munchkin replied at 24-11-2017 12:45 AM
Proceed je. Apa kekangan dlm fikiran ?

Risau kekangan kewangan sebab perlu cari rumah sewa semua. haha, sebab macam kos tinggi sane kan. Tapi sayang nak tolak.

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2017 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Ruzaini90 replied at 24-11-2017 12:49 AM
Risau kekangan kewangan sebab perlu cari rumah sewa semua. haha, sebab macam kos tinggi sane kan.  ...

Cari bilik sewa dululah. Bila kira kira atau stable baru cari rumah sewa.  Berapa ganda gaji naik?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 24-11-2017 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Zaman sekarang ni dek zaman kilang di Malaysia not doing too well. Hakak tak tau lah Safura Aero tu company apa. Competitiveness memang dasyat sekarang ni. Kos hidup di Subang tinggi lah dari Melaka tapi kalau pandai jaga diri, tak terikut2 member nak beronggeng tiap malam, ok la tu. Tapi ikutkan cabaran, hasutan ada dimana2. Hakak nampak mungkin exposure, responsibility dll yang elok lebih kepada tawaran baru.
Tapi buatlah apa yang acik kepam nasihat kat sini sebagai panduan. Address the issues that is in your heart. Kenapa berat nak terima? Once you faham kenapa hati cuma berat kepada yang satu, mungkin lebih mudah buat keputusan tanpa sesalan dikemudian hari. Yakinlah rezeki hak mutlak siMaha Pencipta.
Sekian, acik kepam.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2017 01:03 AM | Show all posts
Alhamdulillah dalam dilema dari dapat satu rezeki baru, saya dapat tawaran interview PEGAWAI PENDIDIKAN PENGAJIAN TINGGI GRED DH41 first interview jawatan begini. Sy akan cuba ini dulu, mudahan segalanya di mudahkan. Harapnya adalah rezeki kat sini.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 28-11-2017 01:06 AM | Show all posts
Edited by Ruzaini90 at 28-11-2017 01:09 AM

Jika ada yang nak share berkenaan interview Pegawai pendidikan Tinggi DH41 amatlah di alu-alukan.



Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 06:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Lecturer ya?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2017 07:08 AM | Show all posts

Dari yang saya baca, lecturer kat politeknik atau kolej komuniti. Masih prepare cari info pasal ni.

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ruzaini90 replied at 28-11-2017 07:08 AM
Dari yang saya baca, lecturer kat politeknik atau kolej komuniti. Masih prepare cari info pasal ni ...

Bagus juga jadi lecturer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 04:55 AM GMT+8 , Processed in 0.062362 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list