CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 6702|Reply: 41

Kongsi Pengalaman Buruk Baik Beli Baju Online

[Copy link]
Post time 21-11-2017 06:37 PM | Show all posts |Read mode
Edited by aurorae at 22-11-2017 05:40 AM

buka cari forum hari ni, tergoda tengok iklan bj online kat sebelah ni, popjulia yang dok bertenggek tu.  Mula2 cuba buat  tak nampak, tapi terklik pulak, dan lawanya baju2.  Teringin nak beli tapi takut, entah2 dalam gambar cantik, sekali sampai rumah, buruk.  Boleh percaya ke website jual baju online macam ni?  Saya memang tak pernah beli baju lagi, beli barang lain pernahlah.

Kalau ada pengalaman beli baju online baik atau buruk boleh share tak?  Lebih2 lagi kalau buruk, apa yang patut kita tahu sebelum beli supaya tak menyesal.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-11-2017 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena tahu exact measurement..pernah sekali beli online and berpuashati laa..kain pun best..cuma sy lg suka beli terus dr kedai..tingin nk beli kasut online tp takut x sama dgn apa y dilihat..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Risiko kalau beli sluar baju online, biasanya dlm gmbar mmg nmpak cantekkk aje..tp bila sampai mmg sedehh
Sbb kita x tau material kain yg digunakan. Bukan smua seller ada remark jenis kain yg digunakan. Bab saiz pun 1 hal jugak. Sblm beli tolong tnya betul2 ukuran baju/sluar tu. Hal biasa jugak saiz dlm iklan lain tp bila smpai terbesar/Kecik pd kita.
Jahitan kdg ada yg tetas,x ada butang etc. Jadik keja pulak kena pulangkan balik pd seller utk tukar yg lain.
1 tips boleh tgk dulu pd review cust2 lain yg pernah beli..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 10:35 PM | Show all posts
beli kt bundle branded cuma color je pudar buat kain basahan.

kalau online prefer kedai yang kaka pernah masuk sahaja sbb tahu kualiti produk kain kedai tersebut.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2017 02:13 AM From the mobile phone | Show all posts
selalu beli kat MisszMaxi...puas hati sangat..semua baju dia bagi measurement n jenis kain..seriously cantek2..

kadang tu carik kat zara,mango etc x jumpe yang berkenan..so online jugak la jadi pilihan..so far memang satu tempat ni je beli..recommended for uolss...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-11-2017 10:25 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 21-11-2017 09:09 PM
Kena tahu exact measurement..pernah sekali beli online and berpuashati laa..kain pun best..cuma sy l ...

exact measurement macam size 2, 3, 4 tu ke?   Kedai online ni guna S,M,L dan seterusnya.


Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 23-11-2017 10:31 PM | Show all posts
kuzaime replied at 21-11-2017 09:44 PM
Risiko kalau beli sluar baju online, biasanya dlm gmbar mmg nmpak cantekkk aje..tp bila sampai mmg s ...

itulah pernah tengok kat forum cari ni, kompilasi baju yang diiklankan dengan baju yang diaorang dapat, jauh gila.  Baju iklan cantik dan nampak mahal, bila dapat nampak murah dan hodoh.

Kedai online yang  saya dok usha ni takde pula review dari customer.    Bagus juga kan contact customer service dulu sebelum beli.  Nampak address kedai dari Hong Kong.   Anyway, lepas berehat 2 hari dari tengok iklan tu,  nampaknya minat yang berkobar2 masa hari pertama dah mula reda.   Nak betul2 confident baru buat keputusan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-11-2017 10:34 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 21-11-2017 10:35 PM
beli kt bundle branded cuma color je pudar buat kain basahan.

kalau online prefer kedai yang kak ...

thanks for the tips, betul juga elok cari tempat yang kita dah tahu kualiti produk dia.   Kedai second hand tu pun ok kat.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 23-11-2017 10:34 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 21-11-2017 10:35 PM
beli kt bundle branded cuma color je pudar buat kain basahan.

kalau online prefer kedai yang kak ...

thanks for the tips, betul juga elok cari tempat yang kita dah tahu kualiti produk dia.   Kedai second hand tu pun ok kat.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-11-2017 10:35 PM | Show all posts
emelia1509 replied at 23-11-2017 02:13 AM
selalu beli kat MisszMaxi...puas hati sangat..semua baju dia bagi measurement n jenis kain..seriousl ...

thanks sekarang juga lawat misszmaxi.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengalaman not bad la. pernah beli kat 11street juga. Sekarang Muslimah wear ada discount.

https://www.11street.my/benefit/promotionDetail.do?isPreview=Y&planDisplayNumber=617001
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2018 11:04 PM | Show all posts
Sejak 11street launching, I dah start beli kat sana. Dah sokong dia beberapa tahun. Baju, pampers, milk formula semua beli kat sana. Tak ade masalah,jangan risau. Kalau ada masalah call customer service je.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2018 11:20 PM | Show all posts
jangan beli kat fb page personal jual punya. I kena tipu sekali complain pun tak guna. Lepas tu dah tukar ke 11street. 2-3 tahun support 11street so far baik. Customer service pun ok.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2018 04:17 PM | Show all posts
i pernah beli baju T dan blouse OL kat Taobao...x satisfied with the quality of clothes... kat description sana dia tulis kain cotton tapi baju yg i terima adalah kain polyster...sgt x selesa pakai...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2018 04:21 PM | Show all posts
eunice09 replied at 5-10-2018 05:50 PM
Pengalaman not bad la. pernah beli kat 11street juga. Sekarang Muslimah wear ada discount.

https: ...

ya ke? discount ia byk tak? Ada charge shipping cost tak?
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2018 04:42 PM | Show all posts
Lilian121 replied at 1-11-2018 04:21 PM
ya ke? discount ia byk tak? Ada charge shipping cost tak?

barang kat 11street ok jer...Kalau kau nak diskaun byk, boleh beli kat shocking deals mereka sbb barang-2 tu dijual pd harga istimewa atau diskaun yg menarik.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-11-2018 10:16 AM | Show all posts
pertama sekali kena tau saiz baju mcm mana, berape cm...klau dah tau selamat sikit
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 10:29 AM | Show all posts
aurorae replied at 23-11-2017 10:25 PM
exact measurement macam size 2, 3, 4 tu ke?   Kedai online ni guna S,M,L dan seterusnya.

S,M,L tu ade tulis cm kan, u measure jer utk kurangkan risiko x blh pkai.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 10:34 AM | Show all posts
i pernah beli baju kat Carousell.
berpuas hati sgt, saiznya dan warna semuanya elok
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 01:18 PM | Show all posts
eaglep replied at 2-11-2018 10:16 AM
pertama sekali kena tau saiz baju mcm mana, berape cm...klau dah tau selamat sikit

walaupun anda tahu berape cm, tetapi masih akan terdpt sedikit x ngam punya, sbb cutting bagi setiap baju x sama.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

27-2-2024 09:12 PM GMT+8 , Processed in 0.104744 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list