CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 11763|Reply: 184

[Tempatan] Kes samun kedai dobi: Lelaki tua dikecam teruskan cucian seperti biasa

  [Copy link]
Post time 7-9-2017 02:47 AM | Show all posts |Read mode
GOMBAK – Seorang pengarah wanita sebuah syarikat swasta kerugian kira-kira RM15,000 apabila disamun tiga lelaki bersenjatakan parang dalam kejadian di sebuah kedai dobi layan diri di Fasa 8, Taman Sri Gombak di sini Jumaat lalu.

Dalam kejadian pada pukul 11.32 malam itu, mangsa yang berusia 45 tahun bersama anak lelakinya sedang membasuh pakaian di kedai dobi itu sebelum didatangi tiga suspek tersebut.

Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Ali Ahmad berkata, ketiga-tiga suspek dipercayai merupakan warga tempatan.

“Suspek bertindak me­larikan telefon bimbit, barang kemas, dokumen pengenalan diri dan wang tunai berjumlah RM1,100.

“Kerugian dianggarkan bernilai RM15,000 dan usaha mengesan suspek masih giat dijalankan,” katanya ketika dihubungi di sini semalam.

Kes disiasat mengikut Seksyen 395 Kanun Ke­seksaan kerana samun berkumpulan.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-9-2017 05:47 AM | Show all posts
sian acik ni..

lewat mlm dah..tapi time ni orang suka pi dobi layan diri.

pompuan2 jangan la pakai barang kemas zaman skrang ni, bahaya

nasib xde nyawa yang melayang..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 05:58 AM | Show all posts
Lelaki tua ? Dikecam ? Mana ?
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 06:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Tajuk lain
Isi lain
Boleh potong markah kalau exam ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 06:07 AM From the mobile phone | Show all posts
mana lelaki tua?
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 06:10 AM From the mobile phone | Show all posts
ade dlm video pasal lelaki tua berkopiah tu selamba dok lipat baju. tp tu la, nak tolong pon xdpt, perompak tu berparang, mungkin pakcik tu nervous
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-9-2017 06:32 AM | Show all posts
felinecat replied at 7-9-2017 06:10 AM
ade dlm video pasal lelaki tua berkopiah tu selamba dok lipat baju. tp tu la, nak tolong pon xdpt, p ...

pakcik tu pun panic, buat2 xtau supaya dia juga xterlibat,

lagi pun berparang,  nak lawan ke...bagi je la barang janji nyawa selamat
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 07:00 AM | Show all posts
Pink_Purple replied at 7-9-2017 05:47 AM
sian acik ni..

lewat mlm dah..tapi time ni orang suka pi dobi layan diri.

betul tu....mlm2 pakai brg kemas....pegi cuci baju jer pun bkn pegi kenduri.....aku tak der laa merompak tu betul....ikutkan suka hati dia laa nak pakai mcm mana....pakai apa....hak dia tp zaman skrang nak memakai apa2 kena berakal,bertempat dan keadaan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-9-2017 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
perompak tu aku doakan.moga mak dia plak dirompak
cm iklan tu..dia ragut orang..last last mak dia mati kena ragut
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 07:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun tak berani pergi kedai dobi waktu malam, biasa pergi belah pagi atau tengahari
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
kalo aku mungkin tekan alarm keta sambil jerit polis2.ok x idea aku?
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 07:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Sendiri mau ingat la kan.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 07:40 AM | Show all posts
Mana cerita pasal lelaki tua yang steady meneruskan aktiviti pendobian tu?
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 07:45 AM | Show all posts
Memang takut gi dobi malam2..

Orang mabuk datang mendobi pun ada..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 07:48 AM | Show all posts
aku tgk video tu semlm pon seriau & sakit hati. sebab aku pon rajin mendobi.sebelah siang pon kena hati2 sebab entah siapa2 la keluar masuk dobi tu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
dah tengok dah video kat viral media johor. aku xtahu nak ketawa ke apa dgn pakcik tu.. sampai kesudah dah lepas samun pun dia masih sibuk dgn kain dia. lipat kain lah.

mmg aku xanjurkan lah melawan, sbb mmg pakai parang panjang. sekali tetak je silap2 ko masuk kubur. salah perempuan tu sbb pakai barang kemas.at least baju merah tu nampak mcm kisah lah bangun, mcm membantu perempuan tu..tp pakcik tu masa org merompak siap boleh keluar masukan kain dlm mesin, dh siap merompak pun sibuk dgn kain dia.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-9-2017 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Zero ***** given. LoL. Tp nk kecam pun tgk keadaan la, pakcik tua kot, nak lawan apanya. Perompak bersenjata tu. That is the smartest thing to do. Perompak2 ni sebenarnya nervous, silap langkah mmg kena cantas out of reflex. So klu x mampu nak melawan better bg je apa dia nak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 08:12 AM | Show all posts
lawak pacik kopiah putih tu dari mula sampai habis lipat kain....
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 08:12 AM | Show all posts
masalahnya skg ni, mne part tajuk pakcik dikecam? ke awal2 update tajuk sb bajet2 pakcik tu dikecam ramai2 dlm thread ni?

satu lagi.. bukan masalah g kenduri ke ape nk pakai brg kemas byk2. ak tgk ramai je jenis mmg pakai brg kemas. bukan tgu mejlis keraian baru nk pakai. kira mcm pakai brg kemas tu mmg perhiasan sepanjang masa. aku  tgk org pantai timur, selamba pakai brg kemas sb mmg dh jd perhiasan diri seharian. mcm barang kemas basahan gtuhh (ade ke istilah nih kih3).

apepun mmg berisiko pakai brg kemas kan.. ak xde la sokong akak tu pakai brg kemas byk2. tp aku nk jelaskan sape yg melahar akak tu, x pyh la nak hentam dia balik. ko x nk bersimpati ngn dia, baik ko diam.

cuba kita kat tmpat dia, mcmne?

p/s : ak xde kaitan ngn akak tu. kang ade org ckp aku ni ade kena mengena ngn dia plk sb bekap.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 08:16 AM | Show all posts
Alahai namanye pengarah, takkan mesin basuh rosak kat umah. Kalo nak keringkan baju, beli sajok dryer.Bape duit la sangat. Pengarah syarikat kan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

26-2-2024 03:36 AM GMT+8 , Processed in 0.256098 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list