CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 10965|Reply: 179

Kes buli sampai mati

  [Copy link]
Post time 24-8-2017 11:27 PM | Show all posts |Read mode

KAPIT: Selepas tiga hari menderita, seorang murid Tahun Satu mati petang tadi selepas menjadi mangsa belasahan seorang murid Tahun Enam di sebuah berasrama di sini.

Mangsa dikatakan dibelasah dengan teruk, apabila ditumbuk di bahagian kepala dan disepak pada badan, manakala mulutnya ditekup dengan selimut asrama.

Pesuruhjaya Polis Negeri, Datuk Amer Awal ketika dihubungi sebentar tadi, mengesahkan kematian mangsa pada jam 3.30 petang tadi di Hospital Sibu.

“Mangsa mengalami cedera parah di kepala akibat dipukul dan lebam di badan.

“Siasatan awal mendapati mangsa telah dibelasah di asramanya pada tengah malam Selasa sebelum dikejarkan ke hospital berhampiran.

Kata Amer, satu pasukan khas akan ditubuhkan bagi menyiasat kes tersebut yang akan diketuai oleh Ketua Polis Daerah Kapit, Deputi Superintendan Freedy Bian.

“Suspek yang berusia 12 tahun telah kita tahan untuk disiasat di bawah Seksyen 302 kerana membunuh.

“Bagaimanapun dia dibebaskan dengan jaminan polis kerana akan menjalani peperiksaan UPSR pada September depan.

Polis katanya, akan menyiasat kes ini dari pelbagai sudut untuk memastikan tiada pihak yang teraniaya. – Sarawakvoice


http://sarawakvoice.com/2017/08/24/murid-tahun-satu-mati-12345678976543454545dibelasah-mulut-ditekup-selimut-oleh-murid-tahun-enam-di-kapit/


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2017 11:30 PM | Show all posts
ya Allah..again kes buli dan membawa maut...apekehe nya ni...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 11:31 PM | Show all posts
Anak haram sapa ni yg diberi pelepasann utk ambik upsr?
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya la hai..dah la kecik2 since darjah 1 dah kena duduk asrama ..maybe sbb skolah jauh bebenor dr rumah

Tetiba kena pukul/buli pulak sampai mati

Ntah2 ramai lagi bdk2 lain yg jd mangsa si pembunuh ni..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Ptutnya warden tdo skali kt dlm bilik pelajar.bkn rmai sgt sek asrama gtu
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
budak tu dh mati kot
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 24-8-2017 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya mangsa..
Dh la kne dok jauh dr fmly
Kena dera lg

Sayu tol baca berita mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya mangsa..
Dh la kne dok jauh dr fmly
Kena dera lg

Sayu tol baca berita mcm ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2017 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Darjah 1 ? Yg bunuhnya darjah 6? Speechless.sampai mati pulak tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
siannya.. x adil sungguh kecik2 jauh dr keluarga lepas tu mati dibuli... gomen buat la sesuatu utk anak2 yg di pedalaman.. jgn la nk syok je berfunction obersea dok mansion bini pulak post ootd kt ig,  tp nasib rakyat yg ada anak2 kecil begini menderita..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
ke warden pun join sama "blanket party" anak kecil ini?
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2017 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Sumbat je budak nak amik upsr ni dlm skolah henry gurney..biar dia kene liwat dgn senior2 kt sana
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2017 12:10 AM | Show all posts
every mth ada je news tang buli membuli ni

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-8-2017 12:11 AM | Show all posts
MURID tahun satu Sekolah Kebangsaan Nanga Ibun, Sungai Pilla, Batang Rejang, di Kapit  meninggal dunia di Hospital Sibu, hari ini dipercayai dipukul murid lain beberapa hari lalu.

Mangsa Jackson Nuing Awe, 7, disahkan meninggal dunia kira-kira jam 3.30 petang selepas dua hari menerima rawatan di hospital berkenaan.

Pesuruhjaya Polis Sarawak Datuk Amer Awal berkata, pada 22 Ogos lalu bapa mangsa yang berusia 35 tahun menerima panggilan dari sekolah yang memaklumkan anaknya ditemui tidak sedarkan diri dan dimasukkan ke hospital.

Menurutnya, pemeriksaan mendapati terdapat beberapa kesan lebam dan cedera pada badan dan kepala mangsa.

"Disebabkan curiga dengan keadaan anaknya, bapa mangsa kemudian membuat laporan polis untuk tindakan selanjutnya bagi mengesan individu yang terbabit.

"Berdasarkan laporan yang diterima, polis menahan seorang budak lelaki berusia 12 tahun yang belajar di sekolah sama dengan mangsa," katanya.

Amer berkata, suspek ditahan empat jam sebelum mangsa disahkan meninggal dunia hasil maklumat yang diperoleh polis.

Katanya, siasatan awal mendapati suspek bertindak sedemikian kerana tidak berpuas hati mangsa mengejek nama bapanya.

"Suspek kemudian menumbuk dan menendang mangsa beberapa kali sehingga mangsa lemahs seterusnya tidak sedarkan diri.

"Polis sudah mengambil keterangan daripada suspek dan dia dibebaskan dengan jaminan polis kerana masih bawah umur," katanya.

Amer berkata, bagi melengkapkan siasatan, polis juga akan memanggil guru besar dan guru untuk diambil keterangan.

Tambahnya, kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh dan satu pasukan khas diketuai Ketua Polis Daerah Kapit Deputi Superintendan Freddy Bian untuk memantau siasatan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-8-2017 12:13 AM | Show all posts
ganas betul budak ni. hanya kerana ejekan nak membunuh
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2017 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
OrenTheReturn replied at 24-8-2017 11:31 PM
Anak haram sapa ni yg diberi pelepasann utk ambik upsr?

Kan... i baru nak tanya benda yang sama. Mohtip jilake ni diberi pelepasan untuk ambil upsr? Pegi mati lah upsr dia....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-8-2017 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ada sesiapa tibai anak i... i sanggup ye tibai balik budak tu.. siap
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2017 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedih ada,nak marah pun ada baca berita ni.. kecik lg dik...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2017 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Murungnha baca berita macam ni. Apa dah jadi ni dikkk
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2017 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Nyawa takde nilai ke? Dah bunuh org, rilek je bole  amek upsr. Budak mcm ni bahaya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 07:57 PM GMT+8 , Processed in 0.077599 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list