CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4813|Reply: 33

[Dunia] Selamat Menyambut Ramadan 2017

   Close [Copy link]
Post time 20-5-2017 03:19 AM | Show all posts |Read mode
HOLD FAST When is Ramadan 2017, why do Muslims fast during the holy month and how else do they celebrate?
The religious festival involves Muslims refraining from eating and drinking from dawn to dusk
By Becky Pemberton
19th May 2017, 10:57 am  Updated: 19th May 2017, 10:58 am

MILLIONS of Muslims are preparing for Ramadan, a holy month of fasting and religious devotion.

The festival falls in the ninth month of the Islamic calendar, beginning this month – so what is it all about and why does the start date vary from year to year?


Ramadan starts in May and marks the start of a month of fasting and religious devotion

When is Ramadan 2017?


This year Ramadan will start on May 27 and will finish on June 24, both Saturdays.

Following this, Muslims will celebrate Eid al-Fitr which is often known as just Eid.

The Eid celebration, which is to be held on June 25, marks the end of the Ramadan fasting and the start of the next month, Shawwal.


Dedicated Muslims will refrain from eating or drinking from dawn to dusk
How is Ramadan celebrated?

Ramadan is considered a time for intense prayer and religious devotion, with Muslims encouraged to observe five daily prayers throughout the day.

Many will recite the Quran just before sunset and the start of their feasting.

Often people will donate money to charity during Ramadan and help to feed the hungry.

And Muslims will also take the time to cut down on other vices such as gossiping, swearing and fighting.

Married couples refrain from sexual intercourse during the day.


Children don’t have to take part in the fast, along with the elderly or sick

Why do Muslims fast during Ramadan?

During Ramadan, Muslims practice sawm, or fasting, from dawn to dusk but are able to enjoy feasts in the evening.

Dedicated Muslims will refrain from eating or drinking throughout the entire day, with a single puff of a cigarette or sip of water considered enough to invalidate their efforts.

The period is intended to bring religious followers closer to God and to remind them of people who are less fortunate.


The period is intended to bring religious followers closer to God

Can Muslims be exempt from fasting during Ramadan?

There are a few groups that don’t have to follow the strict fasting during the month.

These include children, the sick, the elderly and women who are either pregnant or on their period.

There are other special circumstances that can see people let off, such as athletes competing in a tournament or during periods of travel.


Muslims are able to eat after sunset, with many flocking to mosques to celebrate together with communal meals

Why do the dates of Ramadan change each year?

The Islamic calendar is different from the widely-used Gregorian calendar.

It is based on the moon’s cycle, whereas the Gregorian one is determined by the sun.

As the two don’t align, the Islamic dates move back by 11 days each year.

https://www.thesun.co.uk/living/3221304/ramadan-2017-fasting-holy-month-islam-muslims/
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 20-5-2017 03:19 AM | Show all posts
selamat berpuasa @OrenTheReturn        
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 03:26 AM | Show all posts
Lobai+Astaga replied at 20-5-2017 03:19 AM
selamat berpuasa @OrenTheReturn

Amboiiii ko acongggg bila kita puasa acong? Dah nak dekat dah kan? Aku pun Tak tahu bila puasa ni.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 03:28 AM | Show all posts
Ooo 27 ni ya ampunnnn baru tahuuuuu, aku ada guests mmg tak puasa lah, jemput org dtg rmh takkan nak puasa.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-5-2017 03:30 AM | Show all posts
OrenTheReturn replied at 20-5-2017 03:26 AM
Amboiiii ko acongggg bila kita puasa acong? Dah nak dekat dah kan? Aku pun Tak tahu bila puas ...

nie cara geng takde tohan puasa > https://www.facebook.com/groups/ ... nk/661010467429396/

memang lawak gila komen mereka......   
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-5-2017 03:32 AM | Show all posts
OrenTheReturn replied at 20-5-2017 03:28 AM
Ooo 27 ni ya ampunnnn baru tahuuuuu, aku ada guests mmg tak puasa lah, jemput org dtg rmh takkan nak ...

nie kelakar........

Kenneth V. Wang Terkenang peristiwa beberapa tahun dulu tinggal di asrama semasa belajar. Ada seorang kawan dari Sarawak berbangsa Iban, Kristian. Pernah sekali Ramadhan dia makan bersama aku di kantin, tiba-tiba datang seorang berkopiah marah kenapa tak puasa. Respon kawan aku:

“Aku bukan Muslim lah, bodoh!”

Edit: ianya berlaku i think sebab mostly org semenanjung tak pandai beza pribumi islam & kristian. Muka mcm melayu


Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-5-2017 03:35 AM | Show all posts
Lobai+Astaga replied at 20-5-2017 03:30 AM
nie cara geng takde tohan puasa > https://www.facebook.com/groups/warong.atheist/permalink/6610104 ...

Warung etis ke? Puasa pertama rupanya aku buat bbq kat garden minum cold beer jemput kawan2 4 org, kira mcm sambut puasa lah ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 03:39 AM | Show all posts

Suruh dia pakai rantai salib besar2 le. Senang org tahu kaperr.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2017 03:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Time bulan puasa pun orang islam paling kerap tengok video blue.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 06:35 AM | Show all posts
Oh yeah ,,Selamat berpuasa pada yg puasa... teringat aku few years ago balik kg nak raya, keluar immigration  pi marry brown makan kat situ masa bulan puasa siang2 hari..weol je yg Muslim makan2 situ...aku pedulik apa, anak2 dan aku lapar..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 07:00 AM | Show all posts
nour2001 replied at 20-5-2017 06:35 AM
Oh yeah ,,Selamat berpuasa pada yg puasa... teringat aku few years ago balik kg nak raya, keluar imm ...

kupon marrybrown betul ke kupon marrybrown expired ntu?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Selamat menyambut Ramadhan semua.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 09:13 AM | Show all posts
Lambat lagi weh
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
trakea replied at 20-5-2017 09:13 AM
Lambat lagi weh

Minggu depan ler. Lambat ape nye  
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
nour2001 replied at 20-5-2017 06:35 AM
Oh yeah ,,Selamat berpuasa pada yg puasa... teringat aku few years ago balik kg nak raya, keluar imm ...

Makan jah sis. Hiraukn org lain. Diorg puasa, bkn kau yg posa. Dah thu kewajiban berpuasa, sibuk nk sakit ati dgn org x posa. Baik tukar agama jah la senang.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
OrenTheReturn replied at 20-5-2017 03:28 AM
Ooo 27 ni ya ampunnnn baru tahuuuuu, aku ada guests mmg tak puasa lah, jemput org dtg rmh takkan nak ...

Bkn sis x posa bukan..  sis x takut ke mkn di luar siang hari. Kan ada yg sakit ati kang..  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2017 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 20-5-2017 10:53 AM
Minggu depan ler. Lambat ape nye

Lambat lagi le tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 12:01 PM | Show all posts
finesse replied at 20-5-2017 10:58 AM
Bkn sis x posa bukan..  sis x takut ke mkn di luar siang hari. Kan ada yg sakit ati kang..

Ye mmg tak puasa pun, saja jah dgn si acong tu konon2 Tak puasa sbb Ada guests. Tak takut pun, sini Moslem pun ramai Tak puasa hipo lebih semua tu. Lagipun klu mkn kat public org Tak tahu aku moslem atau Tak. Cuma dulu ada sorok2 skit Tak g makan mall yg melayu suka g, skrg Ada Aku kesah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Sian sis sedeh xposa pon gigih makan sorok2..takut manusia lebih lagi dr takut toohan...laa kau ada tuhan ke acom?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
OrenTheReturn replied at 20-5-2017 12:01 PM
Ye mmg tak puasa pun, saja jah dgn si acong tu konon2 Tak puasa sbb Ada guests. Tak takut pun, s ...

Dik Oren.. Kenapa tuhan melayu kejam? Take sembahyang kena azab, tak bungkos kepala direbus otak, tak puasa pun diazab.

Org melayu ni sembah tuhan atau setan?
Di bulan puasa juga lobai2 melayu suka buat part time cari Dan tamfkap org yg tidak mahu puasa seperti mereka. Mereka seolah olah tidak senang hati apabila ada org lain yg tidak mahu mengikut pahaman mereka.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 07:55 AM GMT+8 , Processed in 0.067565 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list