CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 7379|Reply: 82

"Kat Kanada Tak Ada Mat Lempang" - Wardina Safiyyah

[Copy link]
Post time 19-5-2017 01:16 PM | Show all posts |Read mode
"WOW! THIS! BEGINI CARANYA nak bertukar pendapat. BUKAN dengan LISTEN3x atau PENAMPAR."


Wah, ramai juga mereka dari kalangan artis terkesan dengan insiden penerbit David Teo ditampar Mat Over dalam majlis Dialog Transformasi Nasional 2050 (TN50) yang masih hangat dibincangkan.


Hari ini, Wardina Safiyyah pula mengeluarkan pendapatnya dengan memuat naik status berserta sebuah video menerusi akaun rasmi Facebooknya.




Foto: FB CBC Manitoba




"Bayangkan kalau kita semua boleh bertukar pandangan dan berkongsi idea berbeza.

"Bayangkan kalau kita boleh bersetuju untuk TIDAK bersetuju dan mengatakan 'Tak apa itu pandangan kamu' namun masih tetap menyayangi dan menghormati mereka yang berbeza ideologi, agama dan pendapat dengan kita," tulisnya.








Mengambil contoh daripada video itu, Wardina berkata begitulah cara yang sepatutnya dilakukan apabila memberi respon ketika berlaku percanggahan pendapat dan idea.




Foto: FB CBC Manitoba




"Budak-budak yang berdemonstrasi dalam video itu lagi kurang ajar. Terjerit-jerit nak protes pipeline. Alahai tenangnya dia," katanya.


Dalam pada itu, Wardina sempat berseloroh mengatakan 'Mungkin jugak sebab kat Canada tak ada Mat Lempang'.








Video berkenaan memaparkan bagaimana Perdana Menteri Kanada Justin Trudeau mengawal situasi apabila penunjuk perasaan dengan sepanduk mengganggu ucapannya untuk membantah pembinaan saluran paip.


Entri Wardina itu mengundang pelbagai reaksi dan respon netizen yang rata-rata bersetuju insiden tampar itu tidak sepatutnya berlaku.


"Kan, sepatutnyer begini la cara yang betul. Walaupun berlainan agama dan berbeza pendapat, tak perlu guna kekasaran.

"Rakyat malaysia dah lama hilang budaya santunnya.  Selalu selesaikan masalah dengan mengikut rasa, nafsu dan panas baran.

"Bab tak ada pengampu tu saya sokong, tapi kalau pasal tak ada polis atau pengawal peribadi tu saya kurang setuju. Lebih-lebih lagi selepas kes duta Rusia ditembak di Turkey," antara komen netizen.








Foto: FB Wardina Safiyyah




Jadi, dengan pelbagai pendapat yang disuarakan ini, apa pula pandangan anda? - CARI


Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-5-2017 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tak suka cara wardina yg suka compare compare Malaysia dgn Ostolia lah, compare Malaysia dgn Kanada lah... tak fair la.... compare lah dgn negara sekufu
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
perbezaan pendapat....tapi msh x tahu cara mengatasi..pengampu ada di mana2...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
sya_sugar_sugar replied at 19-5-2017 01:26 PM
Iols tak suka cara wardina yg suka compare compare Malaysia dgn Ostolia lah, compare Malaysia dgn Ka ...

Ok ler.. Compare dgn negara maju.. Xkan nak compare ngan indon... Apa class..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni selalu nak nampak bagus je bagi komen ... nak curi limelight bila ada kontroversi...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 19-5-2017 02:01 PM
Ok ler.. Compare dgn negara maju.. Xkan nak compare ngan indon... Apa class..

satu sudut okay lah. Better benchmark . Satu sudut lain walau tak betul membetulkan kesalahan dgn cara salah ... macam kena nilai banyak perkara juga... spt sentiment yg dimainkan, alter terpendam bangsa melayu, etc. Just my 2 cents.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada je komen dari dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa lama wardina x balik malaysia?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-5-2017 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Pembetulan ye wardina...bukan pm yg lempang ye...pm cool je...tak kisah pun...korang pun dah mengata macam2 kat pm...tak pernah lagi nampak nampak pm marah2...so perbandingan tak kena...

cuma pm canada tu hensem jugak kan...sebab tu rase tergedik2 nak compare and share wardina kan...

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 02:25 PM | Show all posts
sya_sugar_sugar replied at 19-5-2017 01:26 PM
Iols tak suka cara wardina yg suka compare compare Malaysia dgn Ostolia lah, compare Malaysia dgn Ka ...

Kalau dari segi mentaliti & budaya kerja, okay je nak bandingkan dgn negara maju. Sesuai dgn tujuan TN50 tu sendiri. Tapi kalau bandingkan dari segi sumber, infra yg kita terkebelakang kurang sesuai.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
syadq replied at 19-5-2017 02:25 PM
Kalau dari segi mentaliti & budaya kerja, okay je nak bandingkan dgn negara maju. Sesuai dgn tujua ...

    iyo jang
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
sya_sugar_sugar replied at 19-5-2017 01:26 PM
Iols tak suka cara wardina yg suka compare compare Malaysia dgn Ostolia lah, compare Malaysia dgn Ka ...

Xkan nak compare dgn yg lagi terok kot.. ok lah tu comparison nya
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
sally03tomato replied at 19-5-2017 02:33 PM
Xkan nak compare dgn yg lagi terok kot.. ok lah tu comparison nya

Ok... noted
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
marumaru replied at 19-5-2017 02:20 PM
Pembetulan ye wardina...bukan pm yg lempang ye...pm cool je...tak kisah pun...korang pun dah mengata ...

X baca abes ke
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni duduk kanada ?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan orang malaysia saja, orang mana-mana pun ada masalah kurang adab sekarang ni. Raikan perbezaan.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-5-2017 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
sally03tomato replied at 19-5-2017 02:36 PM
X baca abes ke

U wardina ke?

Pernah baca gossip u burukkan hubby kat forum ni...kesian husband u tau...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 03:22 PM | Show all posts
tak baca sgt apa wardina tulis, mata tgk pm canada tu je
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
rosasa replied at 19-5-2017 03:22 PM
tak baca sgt apa wardina tulis, mata tgk pm canada tu je

gatal nak mampos ko ni..   
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 03:51 PM | Show all posts
eizarz replied at 19-5-2017 03:47 PM
gatal nak mampos ko ni..

ciptaan tuhan noks, tengok je lah mampooo
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 08:38 PM GMT+8 , Processed in 0.092929 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list