CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1763|Reply: 18

Bufet Ramadan 2017: Kombinasi Menu Utara Malaysia, Thailand Di Laman Kayangan

[Copy link]
Post time 15-5-2017 06:49 PM | Show all posts |Read mode


Bulan Ramadan yang bakal tiba tidak lama lagi, pasti lebih meriah bila berbuka dengan ahli keluarga mahupun tersayang di Laman Kayangan, yang berlokasi di Shah Alam ini.


Memang menjadi tradisi di sini, menghidangkan pelbagai juadah lazat buat para pengunjung untuk menu berbuka puasa nanti.


Citarasa dua sempadan. Wow, mendengarkannya sahaja membuatkan ramai tertanya-tanya tentang kehebatan menu yang ditawarkan di sini.


Ya, jika anda menyukai menu yang berasal dari Utara Malaysia, di sinilah tempatnya. Bukan itu sahaja, sempadan yang dimaksudkan tidak lain, ialah negara Thailand.


Bayangkan konsep hidangan yang menggabungkan masakan enak dari Utara Malaysia dan Thailand di bawah satu bumbung.






Antara menu terbaik dari Utara yang anda tidak harus lepaskan, termasuklah laksa Kuala Pengelih, gulai lemak pisang, daging acar dengan cili hijau, ayam gulai darat dengan rebung, pelbagai jenis kerabu, sup tulang dan sebagainya.


Manakala, menu Thailand yang menarik perhatian termasuklah tomyam putih, steambot, seafood masak pedas, nasi goreng nenas, ayam kari hijau, ikan daun selasih dan sebagainya.


Terdapat juga gerai istimewa yang menyediakan menu hebat seperti murtabak, fusion pasta, ais krim, bubur nasi, kuih mui, buah campur dan juga 10 balang air pelbagai perisa. Aum!










Harganya? Dijamin antara termurah di Lembah Klang, iaitu RM59 untuk dewasa dan RM35 untuk kanak-kanak atau warga emas. Namun, jika anda membelinya sebelum 25 Mei ini, anda layak mendapat harga early bird iaitu RM45 sahaja untuk dewasa dan RM35 untuk kanak-kanak dan warga emas.


Antara kelebihan lain, lokasi yang strategik di Seksyen 7 Shah Alam, banyak tempat parkir, ada kemudahan surau dan suasana eksklusif dalam marquee tent.


Laman Web : www.lamankayangan.com
facebook : www.facebook.com/lamankayanganshahalam
instagram : www.instagram.com/lamankayanganshahalam



Add Image Caption Here











Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-5-2017 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahhhj..ramadan syurga makanan gitu
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2017 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
CARI-MAMS replied at 15-5-2017 06:49 PM
Bulan Ramadan yang bakal tiba tidak lama lagi, pasti lebih meriah bila berbuka dengan ahli keluarg ...

bukak puasa mkn mcm takda hari esok
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2017 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahun sebelum ni kontraktor belanja hampir setiap hari. Termasuk lain lain subcon. Tahun ni kerja dengan gov. Mungkin takde lah orang belanja. Takut disoal sprm. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2017 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduh..bulan pose bazar kt shah alam paling aku suka.mcm2 ada.tp penat bjalan nk habiskn satu bazar.bulan pose gk sbnrnye tkdenye istilah nk kurus or nk bjimat..sbb time g bazar je sume nk dirembat beli sume mcm menarik phatian..hujung2 balik umah tak abis mkn pun
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2017 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
swayne replied at 15-5-2017 07:28 PM
Tahun sebelum ni kontraktor belanja hampir setiap hari. Termasuk lain lain subcon. Tahun ni kerja de ...

Minta di jauh bahaya sprm sekrg
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2017 11:33 PM | Show all posts
Mana enjoy buka puasa dekat luar. Buka puasa dekat rumah juga enjoy dan best. Hehehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat malaysia ni bulan pose bulan makan kekdahnye.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-5-2017 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Lapar lak perut tgh2 mlm tgk gambar tomyam udang besar2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 04:13 AM From the mobile phone | Show all posts
beautifulliar replied at 15-5-2017 08:46 PM
Aduh..bulan pose bazar kt shah alam paling aku suka.mcm2 ada.tp penat bjalan nk habiskn satu bazar.b ...

Bazar kat stadium Shah Alam tu memang best kan. Macam macam ada. I suka uncle yang jual itik tu. Tahun ni berapa lah dia jual seekor
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 06:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam sedap jer
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 06:41 AM From the mobile phone | Show all posts
swayne replied at 16-5-2017 04:13 AM
Bazar kat stadium Shah Alam tu memang best kan. Macam macam ada. I suka uncle yang jual itik tu. T ...

Aah kt stadium..tp hari2 jem mmg buat mcabar kesabaran

Tp penah lalu kul1 kt stdium tu nmpk dh ada yg bukak2 kanopi deme start susun lauk2 hat nk dijual tu..byg kn nk tggu waktu berbuka bape jam lauk tu terdedah..pastu tktau la tu kul bape deme start masak.dulu pnh skali beli puding karamel blik trus cherry berry.hat tak abih semalam deme jual lg.lps kes tu trus mls nk pegi bazar lg suka masak sndri.tp bila teringin p jugak la bjalan kt bazar tp beli mknn hat deme masak kt stu time kite nk beli mcm char kueytiaw etc.n beli dr peniaga yg mmg kita knl mmg berniaga kt situ
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
beautifulliar replied at 16-5-2017 06:41 AM
Aah kt stadium..tp hari2 jem mmg buat mcabar kesabaran  

Tp penah lalu kul1 kt stdium tu n ...

Awalnya pukul 1. Supply lunch kat bangla kot. Situ kan dekat dengan construction site. Huhu.

Memang selalu ada kes peniaga jual semalam punya ataupun makanan tu terdedah buat jadi pelanggan sakit perut. Tapi tak serik. Hilang sakit perut, beli lagi. Sebab suka membeli. I tak rajin nak buat sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
swayne replied at 16-5-2017 06:48 AM
Awalnya pukul 1. Supply lunch kat bangla kot. Situ kan dekat dengan construction site. Huhu.

Me ...

Entoh la tp pkul1 melampau btol.beli kt bazar best sbb sume ada tp tu la risau psl kebersihan yg tak terjamin.

Kat sec7 dpn icity tu pun best gk sbb muka2 peniaga hat memang kite knl tiap2 thun kt situ kdg2 psr mlm biase pn deme yg mniaga..ada la rasa pcaya nk mbeli tu..hati2 beli kuih hat di buh dlm plastik sesiap..hat tu la kdg2 sbnrnya kuih yg xabih smlm deme jual lg hat tu la basi.beli kuih ht nmpk dia potong time tu ms kita nk beli mcm kek or agar2.mksdnye kuih tu mmg die br buat ari nk mniaga tu bkn lebihan semalam punya.bazar putrjya pun penah p besar gk..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 10:06 AM | Show all posts
sedapnyeeeeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 11:47 AM | Show all posts
Reasonable jugak rate nya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-5-2017 04:35 PM | Show all posts
Dah bertahun tetap tak minat nak gi joint bufet ramadahan cam ni sebab tahu berapa banyak sangat yang mampu nak makan time tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 05:02 PM | Show all posts
dekat dah ni dgn rumah tapi iols jenis rugi makan buffet sbb cepat kenyang..

tahun ni nak berjimat bab makan & buka puasa.. ala kadar cukup
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 10:46 AM | Show all posts
harga not bad kan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 04:46 PM GMT+8 , Processed in 0.115977 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list