CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 11226|Reply: 75

Petronas Halau Orang Pakai Baju Sarawak Dari KLCC

[Copy link]
Post time 14-5-2017 07:16 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Knights at 14-5-2017 07:18 PM

PETRONAS HALAU ORG SARAWAK PAKAI BAJU KEBUDAYAAN DARI KLCC
Arini abam supir melayan tetamu dari sarawak..cerita sedih mereka ku share kan disini...
mereka ini hadir bg menghadiri satu pertandingan tarian kebudayaan yg di adakan di angkasapuri..singgah lah ke taman KLCC tuk nk amek gambar tuk dijadikan kenang2an tp #DIHALAU oleh #management_PETRONAS alasannya berpakaian sebegitu...mereka DIHALAU sepertinya menjadi satu kesalahan jika mengenakan pakaian kebudayaan tersebut tuk singgah bergambar sehinggakan ada #pelancong_mahu_bergambar_dengan_mereka_juga_tidak_dibenarkan dan ada satu perkataan yg cukup menguris perasaan mereka menyebut " NAK AMEK GAMBAR SINI PEGI BLK HOTEL TUKAR BAJU DULU"
Apa kebodohan guideline2 management yg diguna pakai pun taktau...mereka cuma SINGGAH bergambar ditaman/kolam shj..DIULANG HANYA BERGAMBAR DITAMAN/DIKOLAM sahaja BUKAN NAK BUAT PERSEMBAHAN BUKAN AMBIL GAMBAR
DIDALAM BANGGUNAN PETRONAS PUN pun tp dihalau seperti kucing kurap...
aku cakap dengan mereka takpe aku tolong viralkan #STUPID_GUIDELINE mereka ini bagi tunjuk kat nitizen.
#Tolong_viralkan tanda solidariti pada sahabat2 kita dr sarawak..














Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-5-2017 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau bukan sebab hasil minyak sarawak tu tak kan berdiri bangunan petronas tu.  
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
X heran kalo kena halau dgn pak/mak gad sunni yg perasan bagus,fefeeling hebat sbb dpt keja security guard klcc gaji basic 900 sebulan itu
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Berpakaian tidak senonoh...Kod etika pakaian mana?
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Berpakaian kurang sopan?
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 14-5-2017 07:25 PM
X heran kalo kena halau dgn pak/mak gad sunni yg perasan bagus,fefeeling hebat sbb dpt keja security ...

Masalahnya guard kat klcc orang melayu ker??
Kebanyakkan guard sekarang orang bangla/nepal sewaktu dengannya..
Orang foreigner ni mana paham.. bos kata gitu depa buat jah
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku kurang percaya macam menipu je
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun aku rasa xkisah la depa nak bergambo pun, pelancong nak bergambo pun xkisah la..bukan luak mana pum
Kalo guard orang asing, hmm.. susah nak kata
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-5-2017 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Bawak sumpit sekali tak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-5-2017 07:38 PM | Show all posts
shamsadis replied at 14-5-2017 07:35 PM
Aku kurang percaya  macam menipu je

memula page sarawak edition share benda ni
lepas tu mereka delete

tapi boleh check dekat cache lagi

https://webcache.googleuserconte ... cache:qwCpremlvFIJ:https://www.facebook.com/sarawak ... p;hl=en&ct=clnk


Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 07:43 PM | Show all posts
takde maknanya "management petronas" yang meronda jaga taman KLCC itu dek
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
wana89 replied at 14-5-2017 07:35 PM
Masalahnya guard kat klcc orang melayu ker??
Kebanyakkan guard sekarang orang bangla/nepal sewakt ...


Guard taman klcc org lokal sis..mostly sabahan.
Mmg mgherankan,nk kata kustom seksi takkanlah,tauris kokosen sittu  ada pakai lg seksi kot
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 07:48 PM | Show all posts
Ni lah orang salah faham. Ini bukan salah PETRONAS tapi salah pengurusan SURIA KLCC. Petronas cuma sewa pejabat je. Kalau pasal guard ke apa ke tu under pengurusan Suria Klcc. Munah bersimpati dengan nasib orang Sarawak tersebut sebab Munah selalu je kalau jenjalan klcc nampak sami buddha pakai robe je. Tak mematuhi etika berpakaian. Sami tu aman2 je selfie. Tapi lain pula dengan nasib orang2 sarawak tersebut.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 14-5-2017 07:43 PM
Guard taman klcc org lokal sis..mostly sabahan.
Mmg mgherankan,nk kata kustom seksi takkanlah,t ...

Kalo deyol sabahan supposedly meka lebih paham sebab sesama borneo.. xkan xtahu tu pakaian kebudayaan.. pelik aku dengan korang ni.. kalo foreigner aku paham gak la..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni urang kenyah kan.. manah mai sidak ya
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Talibanistas win again
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-5-2017 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
maybe sebab pakaian tu
kalau sopan sikit ok la...
kang kene kejar dek gayah...merauhg kau seribu batu
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 08:17 PM | Show all posts
memang kena halau lar kalau pakai cawat
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
wana89 replied at 14-5-2017 07:52 PM
Kalo deyol sabahan supposedly meka lebih paham sebab sesama borneo.. xkan xtahu tu pakaian kebuday ...

Kalu kena halau pkai mcm tu dlm mall bowleh terima jgkla..ni stakat posing2 kat taman pn salah ke??mmg tak patut mrk diperlaku sedemikian rupa
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai cawat kot..dkt tmn tu plak ada masjid kan.. Tp patutnya benda ni boleh handle elok2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 06:35 PM GMT+8 , Processed in 0.139088 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list