CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: solarlunar

Instashop: Koleksi Baju Raya 2017

   Close [Copy link]
 Author| Post time 9-5-2017 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
CikNano replied at 9-5-2017 01:36 PM
mampu tengok je..design memang cantik tp kualiti kain mcm mana??

Kite kene jadi pembeli yg bijak. Buat pilihan yg tepat dgn keperluan dan kemampuan kite  
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 02:26 PM | Show all posts
solarlunar replied at 9-5-2017 01:43 PM
I selalunya akn beli baju raya yg i boleh pkai pegi office jugak. Taknak beli pkai time raya je. Sum ...

Sep sikit, kita sama . Habis raya, aku pakai je baju tu pegi kerja.

Sbb tu aku selalu beli baju raya yg simple2 je. Ada la stok dua tiga yg mengerlip2 utk pakai pegi events or special occasion.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 02:41 PM | Show all posts
mostly design meleret2..cuci pinggan kang tercuci baju sekali..haha!harga sume mampu tgk je la..tgu dia markdown la br mampu beli..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
kodoksilver replied at 9-5-2017 11:13 AM
iols pernah beli leeyanarahman, hauk kain tak sedap.
last year beli minaz peonies design, pon tak p ...

Laaaa peeja n liyana is adk bradek ke??
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Baju2 raya jenis beropol2 meleret2 ni mcm xpraktikal jeh. Nk buat ootd modal masuk ig sesuai la. Kalau ada special occasion mcm keluarga terdekat nk kawen ke nk jadi bridesmaid ke nk bertunang ke ok la. Tp xtau la kot ada org sanggup pakai baju beropol2 gi opis.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
nemonemonemo replied at 8-5-2017 03:43 PM
I dah beli dari Zalora brand Lubna. Harga pon ok, Semua simple jeh takde over2.

Agree. Baju2 lubna every year byk cantik2. Harga sgt value for money, boleh dpt sepasang baju less than 200 tp cantik  
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak berkenan langsung design minaz dgn bella ammara tu. Mcm so yesterday and repeat design lebih kurang sama je. Tp price makin naik. 300-400 boleh dpt jovian mandagie, dah level harga designer brand muslimah skrg ni tp takde kelainan langsung
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
titiana replied at 9-5-2017 08:09 AM
Mmg hauk sis. Dlu masa dorg baru start mniaga jual telekung lace tu, i pn beli la. Tgk bella pakai ...

250 baik beli telekung siti khadijah sis. Dah sah2 kualiti material dgn jahitan mmg bagus. 229 je yg basic tu    bella ammara ni confident betul letak harga walaupun kualiti alahaii. Jual nama je lebih sebenarnya diorg ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
akumak replied at 8-5-2017 11:55 PM
design2 ni kan agak mewah. so lps pakai raya uols pakai lg ke baju ni?

Iols pakai hari raya je. Lps raya terus jual balik preloved. So recover balik modal beli baju raya tu. Tiap2 thn mcm tu. Shuben pun tak jd bising beli baju mahal sbb iols jual balik #penggunabijak      
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 9-5-2017 10:04 PM
Iols pakai hari raya je. Lps raya terus jual balik preloved. So recover balik modal beli baju raya ...

bagus2. mmg bijak berbelanja  
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 10:08 PM | Show all posts
ejans replied at 8-5-2017 07:14 PM
Shawlpublika okey lah. Last yr lawo.. Tp tahun ni 1 2 je lawo.. Sarii sari tu dh outdated sbb last ...

itu lah. harga pon boleh tahan
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 9-5-2017 10:02 PM
250 baik beli telekung siti khadijah sis. Dah sah2 kualiti material dgn jahitan mmg bagus. 229 je  ...

Masa tu xde lg telekung ct khadijah ni u.. mmg trend lace2 dulu ni.. lps tu start la kluar jubah lace yg kat tgan tu pulak  
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu lagi brand yg value for money dgn design yg simple tak merepek sgt boleh try Zalia. Kalau kat zalora tu beli masa ada promotion or discount code. Berbaloi2
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 9-5-2017 10:04 PM
Iols pakai hari raya je. Lps raya terus jual balik preloved. So recover balik modal beli baju raya ...


Hahah sama! I pn beli baju raya Hatta. I jual preloved kjap je laku. Hehe i pulak jenis yg xsuka simpan lama2 n pakai bnyak kali. So berbaloi bli yg elok ni ada value   
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 10:14 PM | Show all posts
moonbug replied at 9-5-2017 10:10 PM
Satu lagi brand yg value for money dgn design yg simple tak merepek sgt boleh try Zalia. Kalau kat z ...

betul2..i ade jugak usya zalia ni. tak beli2 lg cuma suka jugak sbb price baju2 nya okey
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 10:15 PM | Show all posts
i ade suka tgk design raya jubahsouq..maybe i suka yg design kembang setaman camtu
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
titiana replied at 9-5-2017 10:11 PM
Hahah sama! I pn beli baju raya Hatta. I jual preloved kjap je laku. Hehe i pulak jenis yg xsuka ...

Untung laki kita kan wife bijak berbelanja      

Hatta, jovian mandagie, innaired, mimpikita etc ni mmg berbaloi beli sbb ada resale value. Harga preloved pun tak drop byk sgt sbb org cari designer items ni. Kalau beli 500 jual balik 300 pun okla kan, so modal baju raya kita baru 200, lg murah drp minaz yg confirm setiap rumah jumpa org pakai yg sama tu  
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by moonbug at 9-5-2017 10:22 PM
akumak replied at 9-5-2017 10:06 PM
bagus2. mmg bijak berbelanja


Tugas isteri memakmurkan ekonomi rumahtangga zaman gawat ni uols, tanpa mengorbankan keanggunan #ootdraya    
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 11:21 PM | Show all posts
I beli mimpi kita a while back, siap pre order, bila dapat, so not liking the jahitan, mcm ikut dan je jahitnya.
Piecesbyraeesa yg corak batik pun penah beli, mahal nak mamp. Dia pakai crepe batik yg nipis je tapi harga melantun lantun. Tapi i puji corak batik dia mmg cantek.
Tahun lepas i beli dr physical store ja, beli kat ariani rtw. Sgt selesa okeh! Kain pun kualiti, jahitan pun just nice, baju terletak elok je kat badan.
Satu lagi i nak puji creacion by siti nurhaliza, butik dia kat wisma jakel tu jugak, pun kain dia guna pun kualiti.
Kezen kezen i suka beli lubna n zalia. Look nice on them especially yg lace n peplum. Hopefully tahun ni pun kualiti zalia n lubna stil sama la
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 11:23 PM | Show all posts
Jovian mandagie nye pattern kekdang tu hauk sangat, pattern keras kejung macam origami. Kau dah kenapa byk sgt design pleated nih.
I suka tgk batik tom abg saufi kat zalora, tapi cam mahal la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-5-2022 06:32 PM GMT+8 , Processed in 0.101833 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list