CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 7001|Reply: 64

[Tempatan] Honda brv vs toyota estima vs bas ekspress..1 maut 3 cedera

[Copy link]
Post time 25-4-2017 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode

Nilai: Kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun maut dalam kemalangan membabitkan dua kereta dan sebuah bas ekspres di Kilometer 271.1 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah utara, berhampiran Kawasan Rehat dan Rawat (R&R) Seremban, di sini, malam tadi.

Dalam kejadian 7 malam itu, mangsa menaiki kereta jenis Honda bersama ibu bapa dan adik perempuannya dari Seremban menuju ke Kuala Lumpur.

Sumber berkata, kereta itu dikatakan mengalami kerosakan dan berhenti di lorong kedua.

"Pada masa sama, sebuah Toyota Estima di belakang memperlahankan kenderaan dan ketika itu sebuah bas ekspres merempuh dua kereta terbabit," katanya.

Menurutnya, akibatnya kejadian, kanak-kanak itu maut di lokasi manakala adik perempuannya parah.

"Lima individu yang menaiki Toyota Estima dan semua penumpang bas ekspres tidak cedera," katanya.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Nilai Deputi Superintendan Azrul Hisham Mohd Shaffie berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 25-4-2017 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Tercari2 da ada ke belum thread ni..mcm takde..so aku bukak je la..
Tak reti lak nk tepek gamba..
Ngeri kes ni sbb honda brv penyek habis belah belakang

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 05:33 PM | Show all posts
mrsamz replied at 25-4-2017 05:27 PM
Tercari2 da ada ke belum thread ni..mcm takde..so aku bukak je la..
Tak reti lak nk tepek gamba..
...

ade org slhkan bas.... tp ade kata honda tu berhenti la....  ade yg kata honda main2 provoke bas la....
mana satu btul pun tak tahu.....
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 05:33 PM | Show all posts
honda baru pun dah rosak?
tengah jalan pulak tu..
takde letak sign apa-apa ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-4-2017 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
dinopower replied at 25-4-2017 05:33 PM
ade org slhkan bas.... tp ade kata honda tu berhenti la....  ade yg kata honda main2 provoke bas l ...

Tu la..baca komen2 kat fb mcm2..ada yg kata before crash dia nampak honda ni mcm slow giler kat lane tengah..dia pun pelik...lepas dia potong honda ni tetibe dlm split second lepas tu crash..
Kata org tu lah..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-4-2017 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 25-4-2017 05:33 PM
honda baru pun dah rosak?
tengah jalan pulak tu..
takde letak sign apa-apa ke?

Aku pun musykil bab ni..ye ke..so far si bapa yg drive honda ni x cakap plak mcm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 05:38 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 25-4-2017 05:33 PM
honda baru pun dah rosak?
tengah jalan pulak tu..
takde letak sign apa-apa ke?

baru nak berenti la kut..

yang parah tu lagi sian..

jangan2 dua2 beradik tu tengah tidur.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kete rosak pun patut sempat ketepi ke emergency lane kan sbb ada momentum lagi...x kan tayar lock terus.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2017 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh xkan kete baru jam terus xleh jalan
Takziah la pada keluarga mangsa
Alhamdulillah smlm, spjg travel kat hiway, xde kemalangan walaupun hujan lebat yg amat sampai xnpk jalan
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana satu citer betul ni..hrp2 driver estima tu bg kenyataan sbb dia saksi jugak tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-4-2017 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mrsamz at 25-4-2017 05:46 PM

Kalau berita versi paultan ni dia nak kata bas tu skidded..
Budak yg mati ni dia tercampak keluar.



A four-vehicle accident on the North-South Expressway near the Seremban rest area yesterday has left a five-year-old dead and three others seriously injured, reported Bernama. According to Negri Sembilan traffic staff officer ASP Mohd Hafidzal Zainal Abidin, the boy, identified as Muhammad Wafiq Fitri Walilah, died on the spot after being thrown out of the rear seat of a Honda BR-V.

Mohd Hafizal added that Muhammad Wafiq’s father Walilah Karim, mother Sri Yulianty Mukhtaruddin and two-year-old sister Puteri Wafiqah Walilah – who was sitting on her mother’s lap – were also seriously injured. “Initial investigations revealed that the accident occurred when a bus that was heading to Nilai from Seremban skidded and hit the rear of a Honda MPV which was moving slowly because of heavy traffic.

“A Toyota MPV which was earlier in front of the bus diverted into the left lane but was hit in the rear by a car on the left lane,” he said, adding that the occupants in the other vehicles were not injured, and that the bus driver has been detained for further investigations.-
Paultan.org
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 05:45 PM | Show all posts
mrsamz replied at 25-4-2017 05:35 PM
Tu la..baca komen2 kat fb mcm2..ada yg kata before crash dia nampak honda ni mcm slow giler kat la ...

kalau driver berpengalaman, dah tau something wrong akan terus ke tepi..
lagi pulak saksi kata kereta masih bergerak masa crash tu..
honda brv baru sangat kot keluar..
takkan dah problem kot..

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 05:46 PM | Show all posts
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 05:47 PM | Show all posts
ronapink replied at 25-4-2017 05:38 PM
baru nak berenti la kut..

yang parah tu lagi sian..

ni jenis kereta mahal boleh beli..
child seat untuk anak yang harga berapa ratus pun kedek..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 05:48 PM | Show all posts
Edited by prettyuglybabe at 25-4-2017 05:49 PM
mrsamz replied at 25-4-2017 05:44 PM
Kalau berita versi paultan ni dia nak kata bas tu skidded..
Budak yg mati ni dia tercampak keluar.
...

kan betul aku speku..
anak takde child seat..
ni lain pulak cerita..
bukan sebab kereta rosak tapi slow down sebab jam..
mana satu yang betul nya..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-4-2017 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku stres baca berita ni sbb anak sulung aku baya budak yg meninggal ni..ermm..sedih dowhh..aku doa byk2 semoga perpisahan aku ngan anak2 bukan dgn cara begini..trauma dan sedih seumur hidup
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2017 05:50 PM | Show all posts
xsempat brek sbb laju la tu
bas ekspress dari dulu xpernah insaf....laju je siap cucuk lagi
skrg bas ekspress dah berani main lorong ke tiga
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-4-2017 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 25-4-2017 05:48 PM
kan betul aku speku..
anak takde child seat..
ni lain pulak cerita..

Byk dah org speku kat fb..tapi ada bapak sedara arwah marah2 cakap masih dalam siasatan so uolls jgn sibuk2 okeh..gitu pulak..
Tapi nk wat camne..bende dah jadi mcm ni mesti la ramai org berspeku..
Pikir2 balik kesian jugak kat drebar bas tu kalau betul dia mmg x sempat nk elak sbb keta depan yg buat hal..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 05:53 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 25-4-2017 05:47 PM
ni jenis kereta mahal boleh beli..
child seat untuk anak yang harga berapa ratus pun kedek..

biasa la manusia..

hal2 keselamatan orang xnampak..kete mahal orang nmpk..

lagipun masyarakat keliling pun kebanyakan xde kesah hal keselamatan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-4-2017 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 25-4-2017 05:48 PM
kan betul aku speku..
anak takde child seat..
ni lain pulak cerita..

Mcm mana kalo betul honda tu rosak??huhu..sbb byk plak yg komen honda yg baru2 keluar skang ni bleh tahan gak byk rosak dia..aku menunggu jugak apa kata bapak budak yg drive ni..betoi ke dak keta dia problem
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 04:48 PM GMT+8 , Processed in 2.503566 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list