CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 123525|Reply: 2496

Borak2 forumers thread bloggers No.4 (Off topics only)

   Close [Copy link]
Post time 14-4-2017 08:04 PM | Show all posts |Read mode
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Mohon @ginbug sambung tutorial shopee
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Duta lover at 14-4-2017 11:57 PM

@Suchi yg selalu bli bonds direct website tu..dr official website australia tu ke. Dia bole ship worldwide eik? Mmm kalau bole ship ke brunei terus nak try

Edit da check kt website..sadly dia x deliver ke brunei. Eiiii bencinya. Aku lecehla nk pos benda2 yg complicated ke limbang bagai    Motif aku lama lama thasut nk cuba zip sleepsuit. Lol
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 01:04 PM | Show all posts
i re-tepek

Senarai seller dari China warehouse yang dipercayai di shoppee (semua category of item ada jual, cuma yang ini dah ditapis ikut harga yang paling affordable, shipping cost, dan service):
fashiongirl (barang household, baby stuffs, brushes etc)
okdeals (semua ada, tapi among the best deal for makeup brush, hair accessories, bulu mata palsu high quality)
allinone365 (mekap brush dia banyak yang murah. makeup organizer for 24 lipstick also currently sold at rm2.60. falsies murah pun ada)
citydiscount (banyak jual accessories/jewelries murah. contohnya, ada choker set 15-in-a-pack for rm18.90)
comeandbuy (nursing bra, lingerie, brooches, scarf ring, accessories. seller ni yang jual beauty blender dupe in a pack, btw)
tima (yang ni, ada certain item ketara mahal dari seller lain)


ada lagi tapi my internet just refused to cooperate lol. kalau i telek lagi lama, ada chance telinga berdarah kena perli dengan laki i  semua yang i list ni boleh dipercayai (yakni, semua barang confirm sampai. delivery time pula tak dapat janji since it's determined by the size of your parcel). just to be safe, lepas bayar, cuba lah message seller, bodek2 dan minta dia send SEMUA barang kita dalam keadaan yang selamat. kalau tak nak buat, takpe. ini hanya untuk inform seller yang kita ni customer yang peka, dan kita taknak refund kalau barang tak sampai, sebab yang kita nak ialah semua barang yang kita order. sellers yang i list ni memang boleh dipercayai, cuma i letak tips yang kawan i bagi in case u guys nak elak risiko barang tak kena send out dari china (takde istilah missing during shipping lol, since parcel semua confirm selamat jah. kalau takde dalam parcel, maksudnya seller yang tak send out).

chuols pandai2 la compare antara sellers yang i senaraikan ni ya. kalau bosan2, boleh browse guna price (from low to high), and then take note sama ada seller ni kuat mencekik harga ataupun dia offer harga yang confirm berbaloi. siapa2 nak add to the list (seller dari china), silakan
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 01:07 PM | Show all posts
Edited by ginbug at 15-4-2017 01:15 PM

Shipping from China

u boleh survey harga barang lain sama ada shipping u tu mahal, atau harga standard untuk the exact type of produk. contohnya, harga barang ialah 50 sen, tapi shipping rm11. seller lain, barang tu rm3, tapi shipping rm9. i prefer beli from the latter, sebab kalau barang tak semua dia send out, u hanya boleh tuntut harga barang tapi bukan shipping (alasan shopee ialah, partial shipping is still shipping). ini petua dari kawan i btw. she also checked seller's review and messaged each and every seller from china after she placed her order, bodek2 sikit, minta jasa baik supaya kirim SEMUA barang yang dia minta. nak buat macam mana, seller dari china memang terkenal dengan perangai malas nak double check order. beli dari amazon or ebay pun, tetap macam tu.

https://shopee.com.my/Wild-Butte ... i.10890886.95571511
i bagi contoh macam benda ni ya. u nampak kan, harga shipping ialah 0-8.90 ringgit. 0 is only because there is rm9 discount if u buy above rm30. TAPI, ikut berat juga. tu yang kalau u beli banyak, tak dapat free shipping pun, hanya dapat diskaun rm9 from original shipping cost. bagi kami, okay lah, sebab kalau bahagi2, shipping jadi ala rm1.50-2.00 per item. masih murah banyak dari beli dekat orang lain.


also, u boleh pilih shipping from LWE or china mail (i lupa nama dia). always pilih LWE, sebab yang china mail tu dahlah mahal, tapi lembap. kalau nak shipping cepat, u kena pilih something quite big (contohnya makeup organizer yang u cakap tu). i pernah kirim makeup organizer tu 3 kali dengan order kawan i. tiga-tiga kali pun, order sampai lepas seminggu lebih. dia pernah order lagi mahal dari tu, tapi parcel sampai only after a month. rupa2nya, parcel bersaiz besar adalah priority order dekat China, tu yang beza sangat masa delivery dengan parcel yang hanya mengandungi barang kecil2. also, kena be mindful of what do u place inside ur cart. kalau u beli barang fragile macam makeup organizer 24 lipstick case (u boleh tengok rupa dia dekat shopee), jangan pula tambah item dalam cart dengan benda yang boleh hempok makeup organizer tu (contohnya, botol kaca etc).
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 01:30 PM | Show all posts
another shopee tips is that, ONLY use DISCOUNT if u are sure your seller can be trusted. maksudnya, kena check review seller dulu, dia ada history barang tak sampai ke tidak. sebab kalau barang yang u order tak sampai, discount dan cashback u akan burn macam tu jah. kalau u minta refund pun, shopee akan tolak harga discount dulu, only after that they will give the rest of your refund.


cashback (in-store points) hanya boleh digunakan unuk preferred store. preferred store tak bermakna bagus, ya. itu hanya bermaksud banyak sale dah berjaya dibuat. still kena check rating under 1 star untuk pastikan sama ada seller selalu gagal hantar barang yang dah dipesan
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in...ginbug rekemen sket shopee utk drugstore mekap from us ke uk. Kalau ada ler.teringin sgt nk try compact powder rimmel stay matte tu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Tq @ginbug bg tips. I nk beli brg dr shoppe tp terperam je dlm cart tu. Hoho
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 01:42 AM From the mobile phone | Show all posts
uiks ade citer psl shopping plak.bahaya ni.akak tutup mata jap lah
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Woahh.. ni bahaya  

Kene membelek..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 04:01 PM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 15-4-2017 02:38 PM
Check in...ginbug rekemen sket shopee utk drugstore mekap from us ke uk. Kalau ada ler.teringin sgt  ...

mekap2 ni, kami guna kawan i jah jadi, tak guna shopee. tapi nanti i tanya ya, kalau2 sheols tahu seller yang boleh dipercayai
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 04:16 PM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 15-4-2017 02:38 PM
Check in...ginbug rekemen sket shopee utk drugstore mekap from us ke uk. Kalau ada ler.teringin sgt  ...

Aritu I order rimmel Tu kt forumer daisy ms dia g London..sgt berbaloi Sbb dia amik harga item plus postage je..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 04:54 PM | Show all posts
wanta replied at 16-4-2017 04:16 PM
Aritu I order rimmel Tu kt forumer daisy ms dia g London..sgt berbaloi Sbb dia amik harga item plu ...

bagus x?betuk2 matte eyh? kat shopee by cuma x brani nk beli. uols pakai color shade ape?
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dkt london, nak beli brg mekap katne yg murah? Sesapa leh suggest tak?
Masa i pegi germany aritu brg mekap dekat drugstore murah btol. Tp tak beli sgt pon ntah sebab ape tah i tak beli. Rugi plak rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 08:27 PM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 16-4-2017 04:54 PM
bagus x?betuk2 matte eyh? kat shopee by cuma x brani nk beli. uols pakai color shade ape?

I bayar 40 ringgit utk 2 bekas Tu..kiranya satu 20ringgit termasuk pos...bagi I dgn harga dan kualiti bedak Tu sgt2 ok..dia mmg matte tp xdela tahan lama smpi 12jam..I amik code transparent..actually catrice pun Ada gak item yg lebih kurang sama..Kalau uols nk cepat ble try pakai catrice dl
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 08:28 PM | Show all posts
toxicated replied at 16-4-2017 07:59 PM
Kalau dkt london, nak beli brg mekap katne yg murah? Sesapa leh suggest tak?
Masa i pegi germany a ...

Kalau kt U.K. dl, biasa I beli kt boots..tp mmg drugstore byk sgt..Klu berus beli kt primark pun ok..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 09:35 PM | Show all posts
Ada sesiapa sini pernah pakai sk-ii facial treatment essence?

Boleh review tak?

Desperately looking for something untuk hilangkan kulit kusam.

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 02:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Wahh bestnya ada cerita pasal shopee. Sy mmg gila dgn shopee. Semenjak kenal shopee. Mmg xshopping kat tempt lain dah. Semuanya beli kat shopee jer.
Tp dlm byk2 beli kat shopee. Ade sekali je terkena dgn seller penipu. Bg tracking no palsu. Tunggu barang tak sampai.
Rupanya ada juga org lain yg kena tipu dgn seller tu.
Nasib baik. Saya terus email ke customer service shopee. Dapt balik refund. Walaupon rm21 jer harga item tu. Duit tetap duit noks. Hahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 07:47 AM | Show all posts
pinkypetal replied at 16-4-2017 09:35 PM
Ada sesiapa sini pernah pakai sk-ii facial treatment essence?

Boleh review tak?

penah pakai... but it didn;t do much on my skin. maybe sbb iols bukan jenis breakout ka apa. cuma freckles je kat pipi. skii ni jenis buat kulit tak breakout je kot. lembut je kulit muka bila pakai... tp iols pakai garnier hijau tu memalam pun dpt efek sama. nak kata kulit muka kurang kusam... ermm,rasanya tak membantu kulit iols. jeragat iols pun mcm lebih kurang je. so i've stopped using it and tgh cari produk lain yg boleh bantu kurangkan freckles muka iols. sbb nothing works so far. or maybe sbb hormones mengandung gak skrg.. sbb tu semua benda tak menjadi tak muka iols stat balik lps bersalin la kot... nanti bg review lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 07:54 AM | Show all posts
hi girlsss...

i lupa nk jot down hari tu...

someone recommend eyebrow from thefaceshop or etude house?

can explain more x?

@dutalover ke @ginbug ke yg recommend?
i nk beli coz my eyebrow pencil from silkygirl udah abes...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-5-2022 10:17 AM GMT+8 , Processed in 0.240056 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list