CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6570|Reply: 4

[2017] Good Indon Movies Those You have never heard

  [Copy link]
Post time 11-4-2017 12:37 AM | Show all posts |Read mode
Edited by amandel at 11-4-2017 12:49 AM

In my opinion Banyak Movies kat indon ni bagus , cerita best dan gambar lawa , hero dia pun banyak tak cume Reza tapi kenapa tak tayang kat Msia, jadi cuma tunggu release kt internet...
maybe dapat inspire industri tempatan buat filem....

Athirah


Jalanan


What they talk about when they talk about love


Salawaku


Gie


Siti


Boven Digoel


Ibu Maafkan Aku


Headshot


Supernova


Badoet


Biola tak Berdawai


Istirahatlah Kata-kata


Trailer aach Aku Jatuh Cinta


Trailer 3 doa 3 cinta


Trailer Surat Dari Praha


its just in my opinion, yang tahu filem lain tmbah dekat komen......
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 11-4-2017 12:45 AM | Show all posts
I think filem 3 doa 3 cinta ni ganti judul AADC 3 ni.....
wkwkwk
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 12:47 AM | Show all posts
Wow..Minat!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 02:01 PM | Show all posts
Filem Athirah best!



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2022 04:40 PM | Show all posts
Thread ni I buat kat 2017, so dah lame lah. I tak tahu nape thread ni naik lagi
I pun dah malas nak bahas movie tu, but bagi yang nak layan I hope you enjoy it


"maybe dapat inspire industri tempatan buat filem...." I tak tahu kenape kalimat kat thread ni sounds soo arogant. I think I was stupid. I don't know sekarang masih stupid ke tak haha....

Film Msia pun banyak yang best. Sekarang ni dah banyak kerja bersama antara film Msia & Indo, Harap perfileman serumpun ni bisa maju bersame
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Guru tidak berpuas hati apabila dikenakan tindakan tatatertib kerana tidak mengambil dos penggalak. NUTP Kata Tindakan tatatertib wajar dikenakan.Wajar atau tidak zaman sekarang?
YgBenarGuru tidak berpuas hati apabila dikenaka
Views : 18263 Replies : 8
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 93122 Replies : 1236
Pegawai Jabatan Agama Perlis  ditahan terima rasuah  RM1.2juta kes daftar nikah
AbahmungPegawai Jabatan Agama Perlis ditahan te
Views : 4210 Replies : 12
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 21716 Replies : 381
Have you cross the Rawang bypass?
adila39Have you cross the Rawang bypass?
Views : 9348 Replies : 30
Mainan budak-budak 70an - 80an -
dexaMainan budak-budak 70an - 80an -
Views : 1811 Replies : 4
Sepasang Kucing Comel telah dibuang. Please adopt for free.
intan_smsbSepasang Kucing Comel telah dibuang. Ple
Views : 7260 Replies : 2
Banyak Billboard kosong dari tol KLIA menuju Airport .Apa yang berlaku?
YgBenarBanyak Billboard kosong dari tol KLIA me
Views : 31327 Replies : 19
Buncit selepas kahwin bukan bahagia [18sx]
stingerkentotBuncit selepas kahwin bukan bahagia [18s
Views : 2051 Replies : 4
Kucing Pitbull
intan_smsbKucing Pitbull
Views : 2736 Replies : 5

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 08:45 AM GMT+8 , Processed in 0.052014 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list