CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: transporter

[Pemandangan & Senibina] TUSCANY ROAD TRIP. PEMANDANGAN INDAH.

  [Copy link]
 Author| Post time 27-3-2017 02:18 PM | Show all posts
Dua pemandangan dari belakang hotel kami. Jika bermalam di hotel ini, pilih bilik belakang.


Ladang olive. Pekan San Quirico d'Orcia nun di belakang sana.


Pekan San Quirico d'Orcia

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-3-2017 03:59 PM | Show all posts
Edited by transporter at 27-3-2017 04:22 PM

Sebelah petang, kami ronda2 kawasan perkampongan berhampiran hotel. Kami berpatah balik ke SR2 dan kemudian masuk ke SP137 (SP sinkatan 'Strada Provinciale' bermaksud jalan daerah) sehingga kami sampai di perkampungan Torrenieri 7.5 km dari San Quirico. Sepanjang laluan, kami di angerahkan dengan pemandangan country-side yang sungguh indah dan tenteram. Jika anda tidak bercadang untuk meneroka lebih jauh daripada San Quirico, laluan ini sahaja sudah memadai untuk jelajah Tuscany anda. Laluan SP ini tiada bertol. Dari Torrenieri, kami memandu melusuri SP14 pula yang menemukan kami kembali ke SR2 yang sebelum ini kami guna apabila datang dari Florence. Perjalanan balik ke San Quirico, kita akan sekali lagi melalui location pokok2 cypress kita lalu awal tadi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-3-2017 03:59 PM | Show all posts

Kehijauan lereng bukit pada pertenggahan April. Lokasi: Laluan SP137.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-3-2017 04:00 PM | Show all posts

Wild flowers and farmhouse di background. Lokasi: Laluan SP137.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-3-2017 04:01 PM | Show all posts

Sejuk mata memandang kehijauan lokasi ini. Lokasi: Laluan SP137.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-3-2017 04:01 PM | Show all posts

Sebatang pokok tepi SP137 pun indah di pandang. Lokasi: Laluan SP137.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-3-2017 04:02 PM | Show all posts

Farmhouse di atas bukit. Lokasi: Laluan SP137.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-3-2017 04:04 PM | Show all posts

Satu lagi farmhouse majestically di atas bukit. Lokasi: Laluan SP137.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-3-2017 04:05 PM | Show all posts

Perkampongan di SP137.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-3-2017 04:05 PM | Show all posts

Cerun bermandikan cahaya matahari petang. Lokasi:SP137.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-3-2017 04:09 PM | Show all posts
Peta laluan kami keliling perkampongan di San Quirico d'Orcia. Lokasi pokok2 Cypress telah ditandakan.



Itu dia pokok-pokok Cypress tu lagi. Lokasi: SP2.


Jambatan seperti yang dilihat dari lokasi pokok Cypress. Lokasi: SP2.

End Day-1.
/... bersambung

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 11:28 PM | Show all posts
transporter replied at 27-3-2017 02:01 PM
SR222 - regional road yang tidak lebar dan jarang ada bahu jalan.

agak sempit jugak jalan ni... tapi sebab ni kawasan countryside, tak berapa banyak kenderaan? lori / treler takda?  .. jalan tak berapa lebar ni, kalau bawak caravan, kena lebih berhati-hati la kan.

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 11:30 PM | Show all posts
transporter replied at 27-3-2017 04:09 PM
Peta laluan kami keliling perkampongan di San Quirico d'Orcia. Lokasi pokok2 Cypress telah ditandaka ...

marvellousnya pemandangan ... guna kamera apa ni.  area sini ada castle tak?

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-3-2017 11:55 PM | Show all posts
bianglala replied at 27-3-2017 11:30 PM
marvellousnya pemandangan ...  guna kamera apa ni.  area sini ada castle tak?

Jalan agak sempit tapi tak pernah terserempak dengan caravan. Mungkin jarak di antara pekan di Tuscany tidak jauh dan terdapat banyak hotel di setiap pekan/bandar. Lori tak banyak dan yang besar seperti container jarang sekali.

Italy tidak banyak castle seperti Germany atau Britain. Lebih banyak bangunan bersejarah yang 'tiang patah, dinding roboh'. Camera yang di gunakan, RX100 MkII dengan polariser Marumi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2017 07:52 PM | Show all posts
cantiknya TT. sepanjang perjalanan turun naik bukit je la kwsn ni. jrg org mesia buat roadtrip ke sini.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-3-2017 01:59 PM | Show all posts
Road trip hari ke-2 Tuscany,  kami melalui jalan SP146 untuk melawat beberapa bandar merangkumi Pienza, Montefollonico, Montepulciano, La Foce, Radiocofini dengan hotel 'Borgo Antico' di Monteroni d'Arabia sebagai perhentian terakhir.

Kami menuju timur ke bandar Pienza yang jarak hanya 10km dengan pemanduan 15 minit. Berada saja di SP146, keindahan Tuscany mula terungkap. Anda akan mula melihat desa Tuscany yang indah lagi menakjubkan dengan deretan pokok2 Cypress dari jalan utama masuk ke farmhouse & ladang mereka. SP146 ini terdapat beberapa bahu jalan untuk parking bagi mengambil gambar2 landskap yang mengkagumkan.


Perjalanan road trip Tuscany hari ke-2.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-3-2017 02:00 PM | Show all posts

Menghala ke timur, terdapat beberapa bahu jalan di SP146 untuk parking berbanding SR222 atau SR2.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-3-2017 02:01 PM | Show all posts

Deretan pokok2 Cypress yang menghala masuk ke farmhouse atau high-end B & B serta ladang2. Lokasi: SP146.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-3-2017 02:02 PM | Show all posts

Pertengahan April, pemandangan kehijauan sekeliling. Lokasi: SP146.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-3-2017 02:03 PM | Show all posts

Ladang biri2 di bawah lembah. Lokasi: SP146.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Gambar & Video



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 06:37 PM GMT+8 , Processed in 0.096944 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list