CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4424|Reply: 24

[Tempatan] [Kemas Kini] Tragedi Memancing Di Bukit Beruntung, Mayat Terakhir Ditemui

[Copy link]
Post time 18-3-2017 02:00 AM | Show all posts |Read mode
Kemas kini 19 Mac 2.00 PM


Mayat terakhir mangsa yang dihanyutkan arus deras di anak Sungai Selangor kelmarin, Muhammad Aiman Kamarul Ariffin, 12, ditemui pada jam 1.15 tengah hari tadi. -CARI
____________________________________________________

Kemas kini 19 Mac 12.15PM

Mayat seorang daripada dua mangsa yang hilang dihanyutkan arus deras di anak Sungai Selangor, telah ditemui


Mayat yang belum dapat dipastikan identitinya itu ditemui kira-kira jam 11.15 pagi di tebing Sungai Selangor.


Waris kepada dua mangsa kini berada di Hospital Kuala Kubu Bharu (HKKB) untuk proses pengecaman. -CARI


____________________________________________

Lima mayat kanak-kanak yang lemas dibawa arus deras ketika memancing di Sungai SKC Bukit Beruntung di sini pada petang Jumaat lalu telah ditemui, manakala dua lagi masih hilang.


Dalam kejadian kira-kira jam 5.20 petang itu, hanya seorang daripada kumpulan lapan murid sebuah sekolah rendah berusia antara 9-12 tahun selamat.


Menurut laporan Berita Harian, Penolong Pengarah Operasi Bomba Selangor, Sani Harul, berkata semua mereka dilaporkan memancing dari tebing sungai ketika hujan lebat, sebelum dihanyutkan arus deras.


Kesemua mayat dihantar ke Hospital Kuala Kubu Baru untuk dibedah siasat.


Pihak polis seramai 50 anggotanya akan terus memantau lokasi kejadian sehingga semua mangsa ditemui.


Masih dicari
Muhammad Aiman Kamarul, 12
Mohd Ikhwan Mohd Ridhuan, 10

Lemas
Mohd Aiman Fitri Md Asmadi, 12
Amirul Hakimi Khairul Amru, 9
Shahrizwan Abdullah, 10
Shahrizat Abdullah, 12
Mohd Iskandar Shah Abdullah, 11.


Penduduk diminta mengawal pergerakan anak-anak mereka di musim cuti sekolah, khususnya di kawasan parit,  lombong dan tasik, ini berikutan keadaan cuaca yang tidak menentu. -CARI

Foto: Harian Metro
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-3-2017 02:09 AM From the mobile phone | Show all posts
mujor yg sorang budak tu diselamatkan oleh
abang bangla dan kawan kawan nya.kalu tidak habes semua 8 jadi arwah.berjasa jgk ummah bangla
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-3-2017 02:10 AM | Show all posts










TARIKH/MASA TERIMA PANGGILAN: 17.03.2017 (1744)
ALAMAT : SUNGAI SKC BUKIT BERUNTUNG
BALAI TERLIBAT: BBP KUALA KUBU BHARU
JUMLAH ANGGOTA : 10

LAPORAN : SERAMAI 8 ORANG KANAK-KANAK LELAKI MELAYU BERUMUR 10-13 TAHUN TELAH LEMAS DIBAWA ARUS KETIKA MEMANCING DIMANA SEORANG BERJAYA MENYELAMATKAN DIRI MANAKALA 7 ORANG LAGI DALAM OPERASI PENCARIAN.

2 ORANG TELAH DIJUMPAI JAM 1844 PADA JARAK 50 METER DARI LOKASI TERAKHIR MANGSA LEMAS DAN DIPERCAYAI TELAH MENINGGAL DUNIA. 5 MANGSA LAGI MASIH DLM PENCARIAN MENGGUNAKAN KAEDAH SURFACE SEARCHING.

MANGSA : 1 SELAMAT, 2 MENINGGAL, 5 ORANG MASIH DICARI.

SEKIAN,TERIMA KASih.




Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 02:40 AM | Show all posts
akusukaq replied at 18-3-2017 02:09 AM
mujor yg sorang budak tu diselamatkan oleh
abang bangla dan kawan kawan nya.kalu tidak habes semua ...

10x Ganja baca, kat mana ada ckp budak tu diselamatkan abangla?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 03:40 AM From the mobile phone | Show all posts
No 8 lagi...again..semua melibatkan budak
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 04:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Takziah kepada keluarga mangsa.

Dan pada masa depan, 7 orang gadis tercari-cari di manakah bakal suami mereka...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-3-2017 05:50 AM | Show all posts
GegarVaganja replied at 18-3-2017 02:40 AM
10x Ganja baca, kat mana ada ckp budak tu diselamatkan abangla?

speku heols local area tu .... so tau apa yang berlaku ....
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 05:52 AM | Show all posts
memancing kat sungai ke longkang nie???
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-3-2017 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
GegarVaganja replied at 18-3-2017 02:40 AM
10x Ganja baca, kat mana ada ckp budak tu diselamatkan abangla?

sumber berita aku bukan forum cari je.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 18-3-2017 07:36 AM
sumber berita aku bukan forum cari je.

Dorang mancing kan sungai ke kat longkang besar sukaq?....


Kesiannya....baru nk cuti sek...
Entah entah mak pak dah plan nk pegi holiday...


Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 18-3-2017 07:36 AM
sumber berita aku bukan forum cari je.

Sbnrnye adik2 ni mancing kat mane
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akusukaq at 18-3-2017 08:26 AM
jazaa100 replied at 18-3-2017 07:40 AM
Dorang mancing kan sungai ke kat longkang besar sukaq?....




sungai skc bukit beruntung tempat kegemaran kaki pancing sebab byk ikan lampam,  baung bagai. musim hujan memang
banyak ikan.sambil mancing mandi manda, melihat ikan tiba 2 arus laju datang habes semua kena sapu
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
thread ni dah ada sebenar nya.foto pun lebeh kurang sama
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 18-3-2017 08:00 AM
sungai skc bukit beruntung tempat kegemaran kaki pancing sebab byk ikan lampam,  baung bagai. mu ...

maaf tanya.. sungainya yg atas tu ke? ke dr longkang menuju ke sungai.

dulu kat tempat aku ada gak budak mancing kat longkang besar, gerimis2,air tak deras, tapi tiba2 air deras datang,nasib situ banyak kayu2 budak tu berpaut tunggu bomba selamatkan. semua Alhamdulillah ok.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
sungai tu bersambung dgn longkang.hanyut dr sungai masa memancing.kerja mencari mangsa  lemas sampai  ke longkang. dua orang maseh hilang.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 09:31 AM | Show all posts
itu hari 8 orang main besikal tgh malam...

ini hari 8 orang mancing tgh hujan lebat...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-3-2017 09:41 AM | Show all posts
orang tua tak guna, pandai beranak je, tak pandai jaga anak
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 09:43 AM | Show all posts
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau dah selalu dilarang pergi ke sungai tu sbb bbrp kali kejadian yg sama berlaku , elok mk bapak lepok je budak budak 2 ni.lagi baik dr mati katak je mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 10:56 AM | Show all posts
kesiannyaaaaa
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Bagi 'ratings' Rendah,Wanita Indonesia ini Kiciwa tak dapat layanan 'VIP' bersalin czer di hospital kerajaan.Netizen kecam tidak reti bersyukur
YgBenarBagi 'ratings' Rendah,Wanita Ind
Views : 6581 Replies : 48
Tengku Afzan & FD Idzham Bakal Berkahwin
prettygoodTengku Afzan & FD Idzham Bakal Berkahwin
Views : 26305 Replies : 352
Helah jual ‘coklat minda’ tiruan depan sekolah
ultra78Helah jual ‘coklat minda’ tiruan depan
Views : 9223 Replies : 15
'Dah tahu muka hodoh, baik kau bertudung lah betina,' pembuli siber bakal terima surat saman
JoyahMengayah'Dah tahu muka hodoh, baik kau bertu
Views : 19825 Replies : 23
Nampak tak?
stingerkaypohNampak tak?
Views : 5356 Replies : 19
Rita Rudaini luah bangga membesar di zaman Tun Mahathir
mojarean_XRita Rudaini luah bangga membesar di zam
Views : 15699 Replies : 7
Menggembara solo, pernah cuba?
stingerkaypohMenggembara solo, pernah cuba?
Views : 8143 Replies : 30
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 89579 Replies : 631
Raya haji pun dijangka sesak teruk
maklukpenggodaRaya haji pun dijangka sesak teruk
Views : 5923 Replies : 61
[ENA/Disney+ 2024] CRASH - Lee Min Ki, Kwak Sun Young, Heo Sung Tae
Rahah[ENA/Disney+ 2024] CRASH - Lee Min Ki, K
Views : 3131 Replies : 18

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 08:39 PM GMT+8 , Processed in 0.095382 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list