CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2311|Reply: 15

Abang Posmen Memang Baik! - Netizen

[Copy link]
Post time 17-3-2017 06:02 PM | Show all posts |Read mode


Bukan mudah nak mendapatkan pertolongan seseorang bila melibatkan hal kecemasan. Namun, berbeza pula dengan situasi yang dikongsikan melalui laman Penang Kini.


Ramai netizen berasa tercuit hati dan dalam masa yang sama terpegun dengan kebaikan yang ditunjukkan oleh dua orang 'abang posmen' dalam video tersebut.





Melalui rakaman itu, jelas menunjukkan kedua abang posmen sedang membantu menolak motor yang dinaiki pasangan suami isteri yang dipercayai rosak di tengah jalan.


Kejadian itu dikatakan berlaku di lebuhraya BORR Bagan Dalam, Pulau Pinang menghala ke Perai.


"Memang terbaik abang Posto kita."

"Berganding bahu membantu tolak motor yang dianiki pasangan suami isteri ke bengkel berdekatan."


Begitulah yang ditulis melalui perkongsian tersebut. Memang comel dan mencuit hati, malah mampu memberikan nilai positif kepada mereka yang melihatnya.


Para netizen tanpa henti memberikan pujian dan sokongan kepada kedua abang posmen tersebut.


"Inilah baru rakyat Malaysia yang betul, sikap yang bagus."

"Baik hati punya adik posto, semoga permudahkan segala urusan mereka."






Kesimpulannya, perkara yang baik memang amat elok disebarkan agar menjadi ikutan ramai orang. Situasi ini juga mengingatkan kita untuk tidak berkira mencurahkan bakti kepada mereka yang memerlukan. Ingat, hari ini hari mereka, mungkin kita pula yang seterusnya.


Buat kedua abang posmen ini, syabas kerana membuktikan masih ramai rakyat Malaysia yang berhati mulia. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-3-2017 06:06 PM | Show all posts
abg posmen ilove you
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 06:11 PM | Show all posts
Selalu  je nampak situasi sebegini ada motor lain tolong macam bang posman ni buat
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 07:10 PM | Show all posts
kalau motosikal gear auto cam skuter boleh tolak ke? ke kena seret? maaf tak tahu
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 09:02 PM | Show all posts
hurmmm...bukan posmen jer, org len selalu wat camne, mcmni pon nk viral
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
giyomi replied at 17-3-2017 09:02 PM
hurmmm...bukan posmen jer, org len selalu wat camne, mcmni pon nk viral

Bezanya.. Ni posmen pos laju.. Terlambat hantar barang pulak.. Ok ler.. Prihatin..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-3-2017 02:08 AM | Show all posts
Bang postmen mmg baik punnnn. I setujuuu!!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 05:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Gud job suka bang posmen
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-3-2017 02:17 PM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 18-3-2017 02:08 AM
Bang postmen mmg baik punnnn. I setujuuu!!!

Tak semua...ada yg perangai cam sial, kerja bl dah bnyak siap sound customer jgn antar parcel melalui poslaju...pnh berlaku kat klang.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 02:19 PM | Show all posts
umbut replied at 17-3-2017 09:41 PM
Bezanya.. Ni posmen pos laju.. Terlambat hantar barang pulak.. Ok ler.. Prihatin..

nama jew pos laju, tapi anta brg lbh kurang cam pos snail jew. Cuba kol theyol and tanya sal parcel yg tak tiba2, kol kt kena transfer sana sini at last putus di tengah jalan kaedahnya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols hargai pengorbanan abam posmen
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Bravo posmen
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
giyomi replied at 18-3-2017 02:19 PM
nama jew pos laju, tapi anta brg lbh kurang cam pos snail jew. Cuba kol theyol and tanya sal parce ...

better emel. saya pernah try, cepatt
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:40 PM | Show all posts
good job abang posmen
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada posmen bagus cmni... gud job... manusiakn... ada posmen prangai cibai.. kurrier org dorg robek... kes jd kt kwn opis ceq... kita cni dr KL postokn vape flavor 3 botol kecik... dorg pau sebotol, pastu dorg salotape & hantar... prangai cibai kn... mmg hanat prangai.... mencuri dowhh...sdgkn org beli pki duit... byr korg pn pki duit... :
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Barang yg dipos kadang kena pau jugak. Servis laju. Terbalik pulak ngn courier servis lain yg kadang kuang hajaq. ingat free ke
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 05:14 PM GMT+8 , Processed in 0.072055 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list