CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 6566|Reply: 21

Lush- Sharing is Caring

[Copy link]
Post time 17-1-2017 12:47 PM | Show all posts |Read mode
Dah lama nak bukak thread Lush tp x sempat
Hari tu ioll ke oversea, selalu ioll pack siap2 barang2 toiletries tp kali ni bz yg amat maka ioll ke oversea tanpa bawa any toiletries, sampai2 jah guna toiletries hotel for few days, then ioll start rasa x best sbb product free ni kbykn low quality, ioll pon termasuk ke Lush tanpa disangka2, dan beli la product dia sebarang dua, i thought dia setaraf body shop jah, bila pakai i was shock, product dia mmg quality habis. So dekat sini ioll bukak lah thread ni disamping review2 beberapa product ioll guna and mari sama2 saling share2 spy next time bila ke oversea kte tahu pe yg best untuk dicuba. Kita mulakan dgn product pertama yg ioll in love sgt:

1. Ro 's Argan Body Conditioner- 5/5 vs Loccitaine Almond Oil-3/5
Lush: Price wise, Moisturize better, Cepat habis, Kena pakai soap lagi
Loccitaine: Available in malaysia, Tahan Lama,

Jujur kulit ioll jenis kering yg amat, ioll terpaksa pakai Loccitaine Almond Oil untuk masalah kulit kering ioll, waktu beli Ro's ni was2 jugak, sbb ioll takut berlengas dgn cuaca msia, harga dia cheaper dr Loccitaine. Once balik, still bagus yg amat.Siku ioll yg kering pon da x kering, lembab jah.

Sharing is caring, mari kita bertukar2 review so boleh tahu pe yg best next time masuk Lush x adalah ioll blur lagi


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-1-2017 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
yes. lush is gud tapi sayangnya tak da kat msia kan. kalau boleh beli dari msia let me know
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2017 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
I suka Lush Oatifix fresh face mask. Bau dia wangi mcm banana pudding!

Dah pakai banyak kali and I rasa it does help to hydrate my dry skin. Tapi different people different results I think. Sebab ada my friend pakai tapi mcm takde effect. But to me this product is good, sebab after each application kulit muka rasa soft and less dry! Cuma satu je, sbb texture dia thick, susah sikit nak apply.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2017 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah pakai moisturizer lush for oily skin; ezxymion tapi tak serasi,muka lagi berminyak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-1-2017 02:14 PM | Show all posts
guesswho09 replied at 17-1-2017 01:16 PM
yes. lush is gud tapi sayangnya tak da kat msia kan. kalau boleh beli dari msia let me know

Ini pon salah satu why ioll bukak thread, ioll ada tgk lushsg. ada shipping ke msia, tp harganya ya ampun kok mahal yg amat, kalo any forumer tahu mana weol can buy this product with the reasonable price selain fly ke negara kokesen sana nun
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-1-2017 02:15 PM | Show all posts
certiorari replied at 17-1-2017 01:17 PM
I suka Lush Oatifix fresh face mask. Bau dia wangi mcm banana pudding!

Dah pakai banyak kali a ...

ioll pakai untuk rambut dan body jah, ioll teringin nak pakai yg untuk muka bcoz its really effective dan product yg x propa, tp x pernah cuba lgi kcuali lip scrub jah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-1-2017 02:17 PM | Show all posts
agydeyn replied at 17-1-2017 01:37 PM
Pernah pakai moisturizer lush for oily skin; ezxymion tapi tak serasi,muka lagi berminyak

muka mmg payah nk cari yg ok kn uoll, ioll pon still pakai sk2, lebih 5 riban habis tp resultnya nan hado jugak
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2017 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
lilpurplelady replied at 17-1-2017 02:14 PM
Ini pon salah satu why ioll bukak thread, ioll ada tgk lushsg. ada shipping ke msia, tp harganya y ...

Yep,kalo beli dari singapore memg mahal sgt,i dulu order from msian yg stay kat aussie,dulu byk gak ig seller yg based in uk,aussie,japan buat preorder lush,harga pun ok. Skrg mesti mahal sbb RM tgh jatuh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-1-2017 11:05 AM | Show all posts
agydeyn replied at 17-1-2017 03:00 PM
Yep,kalo beli dari singapore memg mahal sgt,i dulu order from msian yg stay kat aussie,dulu byk ga ...

kalo reasonable bley lgik, lush sg awat jual 2x ganda mahal, uoll ada x lubang mne nk beli? yg cnfrm ori, n price dia reasonable
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2017 12:22 PM | Show all posts
hari tu online forum scroll scroll ada nampak siggy forumer jual produk LUSH... tapi kita tak screenshot pula..tak ingat siapa gerangan forumer itu..huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2017 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Shipping yg mahal sebenarnya
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 07:38 AM | Show all posts
bump thread. any lush product yang uols nak update . iols macam nak try, tgk kat ig seller xsure pricey ke x
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 09:05 AM | Show all posts
uiks. ada rupanya thread lush ni...huhu.

Lush yang i guna setakat ni...
Lush Mask of Magnamity - beli kat jepun lebih kurang rm100. pakai sekali sekala je...sayang rasanya nak pakai selalu.. best la jugak. minty scent...sejuk & fresh during and after apply mask tu. rasanya more to soothing kot mask ni pada i... overall - 4 star for the coolness n soothing effect

Lush Dream Cream Lotion - dapat harga dalam rm50. lotion ni best jugak. i guna for night before bed lotion. sebab texture too thick. lambat serap..tapi x buat i berpeluh or melekit. bau mild..
good thing is - bangun pagi tangan rasa lembut n moist. lepas you mandi kulit tak rasa kering. kiranya dia bagi cukup moist utk kulit.. ini pun tak pakai selalu. sebabnya kurang selesa dgn texture tu la...unless kalau rasa tangan dry baru lah i sapu...

I teringin nak cuba Ocean Salt face and body scrub... ramai kata best je scrub ni...

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2018 11:09 AM | Show all posts
Harga Lush yang di jual di Japan adalah yang paling murah sekali.
Last dec i gi Japan and beli kat sana. Pastu Februari gi korea, compare harga di Japan mmg paling murah. 3 ketul sabun lush bersamaan dgn harga 1 ketul di korea.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2018 04:02 PM | Show all posts
hai uols,

ada sesape nak share join order lush tak?

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2018 12:58 AM | Show all posts
Ada sape2 yg dah try shampoo yg bentuk bar soap tu tak? Ok tak? I tgh btul2 considering to buy sbb anak I tgh musim memicit shampoo bottle sampai habis. Nak marah, dia Autistic. Bertabah je la. Kalau bentuk bar soap, kurang la sikit damages. Satu bar tu, berapa lama boleh tahan?
tenkiuuu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-11-2018 11:23 AM | Show all posts
ina124 replied at 31-10-2018 04:02 PM
hai uols,

ada sesape nak share join order lush tak?

join order lush? tumpang kirim from oversea ke apa?
err...kat Pavi outlet dah bukak kan..tapi harga hampeh...hurmm. mungkin sebab pernah dapat murah sebelum ni...
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 11:08 PM | Show all posts
ina124 replied at 31-10-2018 04:02 PM
hai uols,

ada sesape nak share join order lush tak?

I baru baik dr London and beli sabun lush dari sana.
Uoll terlambatlah, if not boleh lah I tolong belikan
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Chuols ada sesiapa yang selalu / rajin ke Lush di Pavi? Berapa ya lotion sleepy Lush tu kat sana. Rengsa betul lah payah nak beli online bagai. Ada PS yang chuols tau?
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 06:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hotmak at 8-11-2018 06:42 AM
miu84 replied at 7-11-2018 09:56 PM
Chuols ada sesiapa yang selalu / rajin ke Lush di Pavi? Berapa ya lotion sleepy Lush tu kat sana. Re ...


ada

ig dia suzie_faizol
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 01:50 PM GMT+8 , Processed in 0.137331 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list