CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3525|Reply: 29

'Kunjungan' Ular Sawa Di Hadapan Pejabat Menggemparkan Kakitangan

[Copy link]
Post time 9-11-2016 04:57 PM | Show all posts |Read mode
Menggemparkan! MalaysiaKini, di Petaling Jaya menerima kunjungan 'tetamu' tidak diundang. Seekor ular sawa ditangkap di luar pejabat MalaysiaKini pagi tadi.




Sumber foto: MalaysiaKini




Dianggarkan empat kaki panjangnya, ular sawa itu ditemui pembersih premis dan pengendali kafeteria di situ ketika tiba awal pagi tadi.


Menurut Editor Grafik Malaysiakini, Azlan Zamhari, yang merupakan kakitangan terawal tiba di pejabat pagi ini, anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat serta pasukan keselamatan Business Park PJ51 terus dimaklumkan mengenainya.


"Anggota Keselamatan dari Business Park PJ51 cepat bertindak sebaik sahaja dimaklumkan mengenai  ular sawa itu," katanya kepada Malaysiakini.


Menurutnya, mereka mengikat kepala ular sawa itu dengan tali.


"Dua puluh minit kemudian, pasukan Jabatan Bomba tiba dan membawa ular sawa itu ke Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara," jelas Azlan.


Beliau mengucapkan terima kasih kepada pengendali kafeteria yang dikenali sebagai Erwin, kerana cepat menghubungi pihak berkuasa. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2016 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
tetiba aku smell fishy disitu
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
intanumbrella replied at 9-11-2016 04:58 PM
tetiba aku smell fishy disitu

Aku pon...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 05:15 PM | Show all posts
intanumbrella replied at 9-11-2016 04:58 PM
tetiba aku smell fishy disitu

maksudnya? mek tak dapat tangkap..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Same..tetiba je.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Empat kaki panjang?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sian ulat sawah
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
belaan geng merah kah?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2016 06:07 PM | Show all posts
pengikut baju merah...

hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 07:02 PM | Show all posts
hmmm sesuatu je tetibe muncul.. office ni sebelah hutan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ulaq?belit?terbelit?membelit?pembelit?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 09:34 PM | Show all posts
cari nahas laaa ulaq tu.  silap2 bertukar jadi bag. baru kau tahu....
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
meklalala replied at 9-11-2016 05:15 PM
maksudnya? mek tak dapat tangkap..huhu

hari tu kan ada la satu puak ni nk runtuhkan mk building xdapat..tetiba hari ni ular sebesar gini pulak tetiba muncul..ko rasa?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
'dihantar' kah??........ :     
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Woww cantik coraknya tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2016 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Scaryyyyyyyyyyy
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
meklalala replied at 9-11-2016 09:15 AM
maksudnya? mek tak dapat tangkap..huhu

kawasan sekeliling banyak bangunan tinggi.hutan jauh sekali.zoo? lagi xde. so mana logik ular kat dalam bangunan besar?

kalau area utara atau pantai timur x hairan. pasal situ kawasan biasa.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
intanumbrella replied at 9-11-2016 01:48 PM
hari tu kan ada la satu puak ni nk runtuhkan mk building xdapat..tetiba hari ni ular sebesar gini  ...

ada orang niat tak baik.minta cara baik tak dapat. maka guna cara halus
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 9-11-2016 10:38 PM
ada orang niat tak baik.minta cara baik tak dapat. maka guna cara halus

itu warning cara baru namanya..nk campak bangkai ayam so yesterday sangat..xrare..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 11:21 AM GMT+8 , Processed in 0.092310 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list