CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 10823|Reply: 28

Nak Cari Makanan Asli Thailand? Kini Di Restoran Thai Tuk Tuk, Publika

[Copy link]
Post time 2-11-2016 06:13 PM | Show all posts |Read mode
Tak perlu bayar mahal-mahal untuk beli tiket kapal terbang semata-mata untuk merasa makanan Thai. Restoran Thai Tuk Tuk ada menyediakan makanan dari Thai yang dibawa istimewa dari negara itu.


Restoran ini dibuka di Publika, Jalan Dutamas. Muslim juga boleh mengunjungi dan memesan makanan di restoran ini kerana menu nya adalah 'pork free'.


Hiasan dalaman restoran ini pula kelihatan mesra dan bertenaga, jadi ia mudah menarik perhatian pengunjung dari kejauhan.


Restoran ini terkenal dengan makanan tepi jalan yang berasal dari Phuket, Bangkok, Chiang Mai, Udon Thani dan Hatyai.
Menu disediakan pula adalah dari bermacam variasi. Dari makanan laut, hidangan mi dan sup, hinggalah ke hidangan nasi dan pencuci mulut.
















Sumber foto: FB Nak Makan Mana



Sumber foto: https://heroralhighness.wordpress.com




Seperti biasa, makanan Siam pasti sedap-sedap belaka terutama Tomyamnya. Pasti 'terangkat'. Hanya harganya sedikit mahal dari makanan Thai yang boleh didapati di kedai-kedai biasa. Tapi, belum cuba, belum tahu bukan? Apa lagi? Marilah beramai-ramai serbu ke restoran Thai Tuk Tuk ini! - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-11-2016 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
I is terliurr
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2016 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Uish... mahalnya. Kalau lokasi tepi pantai, sambil angin2 sepoi2 bahasa. Berbaloi la juga
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2016 07:32 PM | Show all posts
sedapnyaaa
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2016 07:58 PM | Show all posts
dkt krabi nak makan murah makan kt pasar malam dia org, xsilap akak hari sabtu..  lg satu makan tepi jalan ada stall2 acik2 pakai tudung murah.. nasi dalam 40 baht..  nak aiskrim kelapa paling sedap dekat tepi pantai lupa nama acik tu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2016 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah try.. pricey jugak maybe sbb location dia kat Publika. Food dia ok bole tahan sedap la and order air bandung ke apa tp dlm bahasa thai.. manis potong kaki.. huhu
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-11-2016 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat Setia City Mall pum ada restoran Tuk Tuk. Tapi tak tahu lah sama ke tak. Selalu gak makan situ sebab sedap
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2016 10:39 PM | Show all posts
swayne replied at 2-11-2016 09:57 PM
Kat Setia City Mall pum ada restoran Tuk Tuk. Tapi tak tahu lah sama ke tak. Selalu gak makan situ s ...

Spidey pernah cuba di SCM. Tapi yang SCM tu Mr Tuk Tuk.
Sedap betul masakan depa.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-11-2016 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Terliur tgk tapi malas nak pegi jauh2. Iols mkn kt little rara je,jln kia peng/chowkit.tomyam pedaasss tp sedappp.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2016 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by irlene_hana at 2-11-2016 11:06 PM

Aku org utara.. ada darah siam.. dah besa makan siam style.. Tapi dekat kl sel ni..susah naw aku nak jumpa makan masakan thai yg betul2 kick.. slm try x penah kena dengan tekak.. bl balik kg mmg pulun habis makan.. dtg sini susah jumpa..

Harap2 kedai ni kena la dgn tekak aku. Nanti plan nak try jg yg forumer ckp dkt scm mr tuk tuk .
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2016 05:04 AM From the mobile phone | Show all posts
spiderman80 replied at 2-11-2016 10:39 PM
Spidey pernah cuba di SCM. Tapi yang SCM tu Mr Tuk Tuk.
Sedap betul masakan depa.

Mungkinkah kita pernah makan bersama tanpa disedari?




Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2016 08:59 AM | Show all posts
mmg mcm best, tatapi, no halal certificate...
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2016 01:20 PM | Show all posts
spiderman80 replied at 2-11-2016 10:39 PM
Spidey pernah cuba di SCM. Tapi yang SCM tu Mr Tuk Tuk.
Sedap betul masakan depa.

jom spidey ke thailand..

sambil2 layan thaifud..bleh layan tiger show skali
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2016 01:59 PM | Show all posts
sedangan restoren cina yang tulis 'pork free' i tak masuk, apa bezanya dengan restoren ni. i is was-was gitu~
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2016 02:02 PM | Show all posts
irlene_hana replied at 2-11-2016 11:04 PM
Aku org utara.. ada darah siam.. dah besa makan siam style.. Tapi dekat kl sel ni..susah naw aku nak ...

warung opis i ni sebulan i makan sedap sbb tukang masak 3 org siam mari tapi lepas deepavali ni makcik tu kata masakan special dah takde lagi sbb 3 org tu dah lari, yang ada hadap je la goreng2 biasa tu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2016 10:29 PM | Show all posts
saladin780 replied at 3-11-2016 01:20 PM
jom spidey ke thailand..

sambil2 layan thaifud..bleh layan tiger show skali

Ok, bro jom.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-11-2016 10:29 PM | Show all posts
swayne replied at 3-11-2016 05:04 AM
Mungkinkah kita pernah makan bersama tanpa disedari?

Haah......mungkin.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2016 12:49 PM | Show all posts
sedapppppppnya okay nk g sekarang jugakkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2016 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
BebeQ replied at 3-11-2016 02:02 PM
warung opis i ni sebulan i makan sedap sbb tukang masak 3 org siam mari tapi lepas deepavali ni ma ...

Nampak menarik menunya. Pekerja lari tu memang biasa jadi. Yang harunya satu group datang, satu group juga lari...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2016 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
spiderman80 replied at 3-11-2016 10:29 PM
Haah......mungkin.

aku rasa pun mcm penah mkn ternampak ko spidey kat scm   
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Gambar & Video


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 08:44 PM GMT+8 , Processed in 0.232990 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list