CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 6563|Reply: 20

Badut ‘Pembunuh’ Sudah Berkeliaran Di Malaysia?

[Copy link]
Post time 28-10-2016 09:20 AM | Show all posts |Read mode


JIKA sebelum ini, ‘serangan’ badut pembunuh hanya dilaporkan di negara-negara barat seperti Amerika Syarikat, Britain dan Australia hingga menimbulkan kekecohan dan ketakutan.

Tetapi perkongsian Chloe Ong Dan Alex Tham menerusi laman sosial Facebook baru-baru ini membuktikan fenomena badut pembunuh ini sudah mula menular di ibu negara.

Dalam posting tersebut memaparkan beberapa keping gambar individu yang memakai kostum badut dengan pandangan menakutkan di taman permainan sekitar Kuala Lumpur.

Chloe berkata, dia pernah terserempak melihat badut tersebut di sebuah taman permainan kanak-kanak yang sedang memerhatikannya dari arah belakang.

Badut tersebut melambaikan tangan ke arahnya tetapi dia bertindak melarikan diri selepas mengambil gambar badut yang berdiri berdekatan dengan permainan gelongsor.

Walaupun tidak dinyatakan tempat kejadian itu tetapi netizen percaya gambar badut pembunuh itu diambil di sebuah taman permainan di Bukit Jalil.

Netizen menganggap ‘kemunculan’ badut pembunuh itu sebagai percubaan untuk menakut-nakutkan penghuni di sekitar Kuala Lumpur.

Di negara-negara Barat, ‘serangan’ badut pembunuh ini semakin gila menakutkan orang ramai dengan menggunakan senjata dan solekan yang seram hingga mendatangkan kecederaan.

Walaupun ada pihak yang anggap badut pembunuh sebagai satu bahan jenaka tetapi ia tetap boleh mendatangkan kecederaan kepada individu yang mempunyai penyakit atau sebagainya.



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2016 09:31 AM | Show all posts
so...kalau nmpak badut dgn ular
bunuh badut dulu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2016 09:32 AM | Show all posts
zulka replied at 28-10-2016 09:31 AM
so...kalau nmpak badut dgn ular
bunuh badut dulu...

hahah mcm pernah dengar pepatah ni, tp versi lain
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2016 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Isk mental apa badut ni, takde kerja pegi takutkan orang? :
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2016 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
I hate badut....
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2016 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Ronald mcdonald pun dah cukup skeri
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2016 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
aku masa kecik pnah tgk cta pembunuhan nama the it kalau x silap..sampai skrg aku msh ingt cta kejahatan badut tu..kalau aku terjumpa badut ni mlm2 pun mmg aku lari jah wlpn org tgh prank ke apa time tu..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2016 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
jiji85 replied at 28-10-2016 01:54 AM
aku masa kecik pnah tgk cta pembunuhan nama the it kalau x silap..sampai skrg aku msh ingt cta kejah ...

Rasa movie sama yang penah tengok zaman kecik2 dulu. Sebab cite tu la until now seriau je tengok badut. I hate clown.  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2016 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Kan dh ckp. Mesti trend bodoh ni sampai msia

Tp biar la pakai topeng yg ngeri sikit lg bukan topeng cliche beli kat daiso ke hapa.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2016 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Buatlah macam ni. Kena belasah dengan orang kampung kang nak cry foul play
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2016 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Badut tak seram. Lain la kalau zombie.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2016 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Eeee I dari Kecik fobia dgn badut
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2016 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Mlm2 pulak tu pakai mcm ni...aku pun fobia dr kecik tgok badut ni..scary btul lah..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2016 11:17 AM | Show all posts
zulka replied at 28-10-2016 09:31 AM
so...kalau nmpak badut dgn ular
bunuh badut dulu...

SALAH

Bunuh Pendatang anak haram dulu

badut tu prank je oleh ummah yg byk sgt tgk utube

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2016 11:56 AM | Show all posts
Halloween weeks lagi le ramai ikut2 nak buat seram sebegini
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2016 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
X pernah sekalipun aku rase yg badut ni kelakar/menghiburkan..dr dulu mcm seram aje tgk..smpaikan kdg2 pi mall ada badut duk layan budak2 ngan belon etc pun aku x bagi anak2 pi dekat..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2016 05:20 PM | Show all posts
kat uk kalo x silap aku ada orang pakai kostum batman gi pukul orang yg pakai kostum badut ni....konon2 cam batman lawan joker...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2016 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Terlalu banyak nonton filem nie
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2016 10:53 PM | Show all posts
nanti aku nak beli pepper spray lah, letak dalam beg.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2016 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau jumpa hangpa pukul@baling batu je.rasakan nak prank org sgt kan::
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 03:23 PM GMT+8 , Processed in 0.114699 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list