CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2836|Reply: 12

Nostalgia Go! Go! Power Rangers Bakal Terjah Pawagam

[Copy link]
Post time 12-10-2016 11:58 AM | Show all posts |Read mode
Filem baharu Power Rangers pastinya menimbulkan nostalgia  sekali gus berita baik buat semua peminat watak adiwira yang pernah menjadi fenomena suatu ketika sekitar awal 90-an.



Sumber foto: Daily Mail




Bagi peminat Power Rangers, Lionsgate Movies telah melancarkan teaser pertamanya bagi filem Power Rangers, Sabtu lalu sempena New York Comic Con. Menonton secara sepintas lalu, teaser itu kelihatan tidak tersasar jauh dari jalan cerita asal siri televisyen Power Rangers era 90-an.


Dalam pratonton filem itu, lima remaja sekolah tinggi Angel Grove memiliki kuasa luar biasa yang mampu melawan kuasa makhluk asing yang ingin menakluk bumi. Perwatakan yang dipaparkan teaser itu juga tidak terlalu berbeza di mana mereka merupakan sekumpulan remaja yang tersisih di sekolah.


Pembukaan teaser terbabit menunjukkan watak Red Ranger Jason yang dilakonkan Dacre Montgomery, berperwatakan seorang pemarah yang bermasalah di rumah. Manakala Blue Ranger Billy (RJ Cyler) dan Yellow Ranger Trini (Becky G) merupakan mangsa buli. Pink Ranger Kimberly (Naomi Scott) pula, mahu diterima rakan-rakan selain Black Ranger Zack (Ludi Lin) yang lebih gemar menyendiri.





Sumber foto: http://screenrant.com






Sumber foto: Youtube




Namun, apa yang menarik adalah filem terbitan Lionsgate ini diolah semula dari siri filem itu dengan imej dan haluan berbeza jelas terpapar pada beberapa poster awal yang disebarkan. Malahan lebih dari itu, Power Rangers kini tidak lagi memakai kostum spandeks sebaliknya mereka muncul dengan sut berperisai seakan milik Iron Man.





Bagaimana? Anda teruja dengan trailer yang menjadi fenomena di seluruh dunia ini? Sama-samalah kita nantikan tayangannya Mac akan datang! - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-10-2016 12:52 PM | Show all posts
lebih suka kostum dulu2...
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2016 03:15 PM | Show all posts
budak budak sekarang tak kenal dah power rangers..mesti dlm panggung nnt budak budak zaman 80an 90an..masalahnya budak budak lagi  ke? lol
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2016 07:05 AM | Show all posts
nostalgia zaman remaja 90an dulu..

favourite ni..

x sbar nak tgok
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2016 08:57 AM | Show all posts
Go go power rangers

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2016 05:09 PM | Show all posts

ayah suka power rangers pink
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2016 09:22 AM | Show all posts
ok je costume baru ni, klu buat mcm siri tv tu mcm murahan lak... okla x sabar nak tgk
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2016 12:20 PM | Show all posts
yeayyyy hahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-10-2016 04:28 PM | Show all posts
Comelnye Yellow Ranger..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2016 05:32 PM | Show all posts
astaga.. sekali imbas pic ranger merah di atas, ingatkan zac efron. rupanya bukan.

nama watak billy dan kimberly tu mmg kekal nama rangers 90an kan.

90s masa kanak2 dulu suka cop ranger kuning. cousin aku cop pink. kenangan bdak2

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2016 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Ekceli sut masa power rangers the movie tu dah kacak bagi aku..ni dah mcm robocop dah den tgk
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2016 04:08 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2016 05:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Ala takde la ranger shocking pink sbb baju dah ala2 ironman
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 06:11 AM GMT+8 , Processed in 0.109882 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list