CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2246|Reply: 20

Malaysian Airlines Jadi Rakan Penerbangan Rasmi Liverpool

[Copy link]
Post time 11-10-2016 05:29 PM | Show all posts |Read mode
Kelab gergasi bola sepak Inggeris, Liverpool FC menandatangani kerjasama global dengan Malaysia Airlines Berhad (MAB) menjadikan syarikat itu rakan penerbangan rasmi pasukan berkenaan.




Sumber foto: Astro Awani




Hasrat kelab itu untuk membawa Anfield lebih dekat dengan penyokong tegar serta semangat tinggi mereka ke seluruh dunia membawa kepada usaha sama berkenaan.


"Liverpool dan Malaysia berkongsi semangat yang sama mengenai bola sepak. Ketika mengunjungi Malaysia untuk jelajah pramusim 2011 dan 2015, kami mendapati sambutannya begitu hangat.


"Kerjasama ini adalah simbol hubungan berkenaan dan kami tidak sabar untuk masa depan yang lebih baik bersama Malaysia Airlines," jelas Ketua Pegawai Komersial Liverpool, Billy Hogan.


Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Malaysia Airlines, Peter Bellew, menyambut baik kelab itu menyertai warga Malaysia Airlines.


"Kami gembira mengucapkan selamat datang Liverpool kepada keluarga Malaysia Airlines," kata Bellew.


"Liverpool juga dapat membantu kami mengukuhkan jenama kami di United Kingdom, sekali gus membuka pintu untuk kami ke Eropah," tambahnya lagi.


Sempena kerjasama bersejarah itu, Malaysia Airlines menawarkan tambang promosi dua hala bagi penerbangan dari Kuala Lumpur ke London pada harga RM2,499.


Tempoh promosi bermula dari 11 Oktober hingga 17 Oktober 2016 bagi penerbangan dari 13 Oktober 2016 hingga 31 Mac 2017. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-10-2016 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Wuhuuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 07:41 PM | Show all posts
nice, murah tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 08:34 PM | Show all posts
You will never fly alone....gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 08:47 PM | Show all posts
apa la liverpool, dah desperate sangat ke? tak de airline lain ke?
kalau akulah management liverpool, baik aku partner dengan singapore airlines. kalau nak partner dengan Malaysia Airlines, kena tunggu 10 tahun lagi baru ok kot. sebab trajedi dua pesawat masih jelas dalam memori global.

mungkin malaysia airline janji kasi publicity meluas.

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 08:56 PM | Show all posts
Ada spesel pakej ke anfield ke nnt?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
good branding..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2016 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh la. Bagi makan ntah hapa2, buang orang. Sudahnya sponsor bola?

Kimak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-10-2016 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
kasibiman replied at 12-10-2016 12:31 AM
Bodoh la. Bagi makan ntah hapa2, buang orang. Sudahnya sponsor bola?

Kimak

Komen @dodolgemok still x leh challenge sis kasibi punya..  

Sorry off topik..  
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2016 02:22 AM From the mobile phone | Show all posts
kecimpret replied at 11-10-2016 08:56 PM
Ada spesel pakej ke anfield ke nnt?

Loserfool dah tamat kontrek dgn Garudedak ka? @pyroparo @XxNotTruexX  
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2016 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
finesse replied at 12-10-2016 01:37 AM
Komen @dodolgemok still x leh challenge sis kasibi punya..   

Sorry off topik..

Itu teroris sgat kena kimK terus. Dodol light2 jah  
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2016 08:41 AM | Show all posts
tengah tunggu liverpool jadi juara liga
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2016 09:13 AM | Show all posts
ada ke dulu nephew aku ckp garuda tu bukan sponsor tapi sponsor training kit...terkedu aku jap.ada kaa mcm tu?
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2016 09:52 AM | Show all posts
alesandra replied at 12-10-2016 09:13 AM
ada ke dulu nephew aku ckp garuda tu bukan sponsor tapi sponsor training kit...terkedu aku jap.ada k ...

ada je..even dorg dapat sponsor dari garuda pon dorang still guna mas punya service..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2016 10:30 AM | Show all posts
brengsek...mas...kenapa kagak guna maskapai indonisiya garudak?....kalah telak lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2016 10:37 AM | Show all posts
lalala22389 replied at 12-10-2016 09:52 AM
ada je..even dorg dapat sponsor dari garuda pon dorang still guna mas punya service..

efektif ke sponsor training kit neh?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-10-2016 10:42 AM | Show all posts
alesandra replied at 12-10-2016 10:37 AM
efektif ke sponsor training kit neh?

marketing purpose efektif la
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2016 10:44 AM | Show all posts
Walaupun MAS dah double-trouble, ditambah pula dgn salah guna pengurusan.. masih ada jugak pihak luar yg hargai & percaya dgn kebolehan MAS.. Tahniah sgt!

Singapore Airlines dah Hollywood-level dah skrg.. ai teringat event celeb kat sana, ada logo SIA terpampang dekat backdrop event tuh.. Class!

Kita kongsi bangga sebab dua2 airline ni susur galur gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2016 11:12 AM | Show all posts
alesandra replied at 12-10-2016 10:37 AM
efektif ke sponsor training kit neh?

mcm arsenal di sponsor emirates..
nama airlines terpampang kat jersey, kat banner kat mana2..


Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2016 11:22 AM | Show all posts
cmf_conan replied at 12-10-2016 11:12 AM
mcm arsenal di sponsor emirates..
nama airlines terpampang kat jersey, kat banner kat mana2..

arsenal tu lain... emirates tu main sponsor.liverpool dgn  garuda  sponsor training  kit je......
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 01:27 PM GMT+8 , Processed in 0.110523 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list