CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3384|Reply: 36

Berhubung Dakwaan Dato Jamal, Lim Guan Eng Buat Laporan Polis!

[Copy link]
Post time 10-10-2016 06:39 PM | Show all posts |Read mode
sumber foto: internet



Sebelum ini Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Md Yunos mendakwa Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang "mengupah" pengikutnya untuk memalsukan kenyataan di status akaun facebooknya yang membayangkan tragedi rusuhan 13 Mei dan "parang terbang" akan berulang jika BERSIH 5 dilangsungkan mengikut jadual asal.


Sehubungan itu, Lim Guan Eng mengambil keputusan membuat laporan polis.


Siang tadi, Lim Guan Eng mengadakan sidang media mengatakan ada individu tertentu membuat fitnah ke atas dirinya, tegasnya "mengupah" pengikutnya untuk memalsukan kenyataan yang membayangkan tragedi rusuhan 13 Mei itu tidak ada kaitan langsung dengan dirinya.


Menurutnya, orang yang membuat fitnah terhadapnya adalag seorang pemimpin UMNO, nama individu tersebut dia pun malas nak sebut, tetapi orang itu pula menfitnahnya.


Lim Guan Eng turut memaklumkan, pemimpin UMNO betul-betul merupakan seorang samseng, boleh fitnah sesiapa dengan sesuka hati. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-10-2016 06:43 PM | Show all posts
Jamal kentut ni mmg suka buat benda bodoh sbb big boss dia suka tengok anak buah jadi bodoh....mana tau hasil perbuatan bodoh jamal kentut ni dia boleh dinaikkan jadi menteri ka atau diberi jawatn oenting kat glc....
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Jamal..jamal..meh masuk kandang meh. Dah nak maghrib ni.

Moooo moooooo
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 06:49 PM | Show all posts


Jamal baju merah..

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
saman lebih2 sikit..biar tinggal seluar dalam..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-10-2016 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
nour2001 replied at 10-10-2016 06:43 PM
Jamal kentut ni mmg suka buat benda bodoh sbb big boss dia suka tengok anak buah jadi bodoh....mana  ...

Cina semua rasa ugutan melampau bila jamal nak sembelih cina2 dengan parang terbang nak jadi 13 mei kecuali akak tengok sorang cina ni seronok betul dia dengan ugutan jamal ni... yg nama reborn athiest tuh... org sini panggil acong.. seronok dia tak sedar nyawa dia... mak dia, adik beradik dia yg umno jamal ni nak sembelih...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Baguslah.... marina   chin  bersih  saman  dia... lge plak     saman   dia...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-10-2016 08:56 PM | Show all posts
vandergooh replied at 10-10-2016 08:49 PM
Cina semua rasa ugutan melampau bila jamal nak sembelih cina2 dengan parang terbang nak jadi 13 me ...

Kenapa dengan Acong?...



Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Terkejut gk aku yg drng tau tkt plk ngn jamal baju merah ni.....ckp bkn main....alahai.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Hubby jowo sabak bernam @MissNigga
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 09:51 PM | Show all posts
sabbath_shalom replied at 10-10-2016 09:42 PM
Hubby jowo sabak bernam @MissNigga

hehehe .. gegehnya mengetag iols ...

sure ghuper uols ada iras iras macam jamal tongkol khenz sis ...
almaklumler berkongsi DNA ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
MissNigga replied at 10-10-2016 09:51 PM
hehehe .. gegehnya mengetag iols ...

sure ghuper uols ada iras iras macam jamal tongkol khenz ...

Okla tu sis...dpat hubby muka jowo...sis pula muka Dayak kemek bulat ....memang bagai pinang belah dua gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 10:01 PM | Show all posts
sabbath_shalom replied at 10-10-2016 09:54 PM
Okla tu sis...dpat hubby muka jowo...sis pula muka Dayak kemek bulat ....memang bagai pinang belah ...

hahaha nottynya uols ...iols okie jer ngan muka dayak ... sebab asal usul weols bumi sarawak .. more or less sama jer

uols lak ... keturunan jawos sabak bernam .. tapi pepeeling menjadi golongan jews yisrael ...
sapa nak ngaku keturunan jawos sabak bernam khenz... tgk ler muka jamal tongkol itew

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
MissNigga replied at 10-10-2016 10:01 PM
hahaha nottynya uols ...iols okie jer ngan muka dayak ... sebab asal usul weols bumi sarawak .. mo ...

Jamal Jowo  pon oke je dengan muka kemek bulat Dayak uols tu....cuma uols tu tak support 1mdb  

Tak salah berfahaman Zionisme regardless bangsa apa pon...dari fefeeling Rajah Brooke macam roti Nan rakyat gigeh bercawat dan berbahaaa Dayak walaupun masuk U di Malaya.     
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 10-10-2016 08:56 PM
Kenapa dengan Acong?...

Ada post 2-3 hari lepas dia seronok jamal ni nak jadikan 13mei semula....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-10-2016 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
report polis je ke? klu boleh saman sebanyak2-banyaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
13 mei? sudah2 la umno mainkan isu perkauman. sudah2 la pak cik jamai oii. atuk nenek sayaaa bolehlah korang nak manipulate.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
nampak cam bodoh je jamal ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2016 11:11 PM | Show all posts
nour2001 replied at 10-10-2016 06:43 PM
Jamal kentut ni mmg suka buat benda bodoh sbb big boss dia suka tengok anak buah jadi bodoh....mana  ...

Next MB Selangor bos dia, dia selepas itu kot..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 07:31 AM GMT+8 , Processed in 0.061028 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list