CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5348|Reply: 30

Kisah Sedih, Isteri Diceraikan Ketika Lawan Kanser Tahap 4

[Copy link]
Post time 29-6-2016 04:39 PM | Show all posts |Read mode
SEBAK hati kami tatkala membaca perkongsian cerita oleh seorang pegawai perubatan, Mohd Faizal Nor Azmi menerusi laman Facebook dan Instagramnya ini.

Masakan tidak, di saat seorang wanita perlukan sokongan dan kasih sayang, dirinya disisihkan oleh suami tanpa belas kasihan.

Kisahnya mengenai seorang pesakit kanser tahap empat yang tidak menduga akan menerima surat cerai tatkala sedang mendapat rawatan di hospital.

Menurut Faizal, pesakit wanita itu tidak henti-henti menangis setelah menerima surat tersebut.

Kisah wanita malang menghidap kanser ini sekali gus menjadi viral dan mengundang simpati netizen.

Rata-rata menyelar suami wanita itu dengan menyifatkannya sebagai lelaki dayus dan kejam.

“Celakalah lelaki itu kerana tidak menghargai detik-detik pengorbanan isterinya,”tulis Mekarnya Lestari.

“Tiada otak nye orang. Ko potong je kon*k laki tu Mohd Faizal. Such a looser,“ tulis Sunny Naeem.

Pada masa sama, ramai netizen turut mendoakan agar wanita itu tabah dan sabar mengharungi ujian ini.



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2016 05:59 PM | Show all posts
Edited by mak_wa95 at 29-6-2016 07:37 PM

ada jer..

seorng  kerani,suami tukang kebun..jatuh bangun sama2,susahpayah, dapt bangunkan ebuah kedai
printing..tgh maju..isteri kena breast canser tahap 2, suami kawin baru..isteri putus harapan,
skip kimo,xmau pergi berubat,akhirnya meninggal..suami seronok dgn keluarga baru,
anak sulung habis ting 5, benti sklh utk jaga mak..

sedih..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2016 06:55 PM | Show all posts
mak_wa95 replied at 29-6-2016 05:59 PM
ada jer..

seorng  kerani,suami tukang kebun..jatuh bangun sama2,susahpayah, dapt bangunkan ebuah  ...

Abah nko layan mak nko camne? terpuji ke keji?

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2016 07:33 PM | Show all posts
Edited by mak_wa95 at 29-6-2016 07:34 PM

hahaha,ada orng terasa,(ku tulis sepah2 jer, xtulis semua)

ada aku kesah....

citer oreng ada nak kait2 pula..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2016 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku doa kan wanita ini kuat menghadapi dugaan yang hebat dalam hidup dia.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2016 10:50 PM | Show all posts
Semoga beliau mendapat sokongan kuat dari family dan kawan2 untuk menempuhi ujian berganda ini.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2016 07:02 AM | Show all posts
mak_wa95 replied at 29-6-2016 05:59 PM
ada jer..

seorng  kerani,suami tukang kebun..jatuh bangun sama2,susahpayah, dapt bangunkan ebuah  ...

kesiannye bini dia... x tau di untung lelaki tu...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2016 08:28 AM | Show all posts
kesiannya kakak tu. itu bukan lelaki tapi jantan..haiwan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2016 08:39 AM | Show all posts
mmg bende cenggini byk terjadi. apabila susah pasangan akan meninggalkan kita. cinta x salah. salahnya cinta itu bukanlah cinta sebenar.

x suami perempuan itu diuji dan ternyata dia gagal. nampak sgt bagi lelaki itu isterinya hanya untuk dia makan makanan yg dimasak oleh isterinya, pakai pakaian yg dicuci oleh isterinya, menjaga dan mengasuh anak nya tanpa dia menghargai pengorbanan seorg wanita yg bernama isterinya.

bagi aku lelaki itu sudah gagal.

semoga wanita tersebut bertabah menghadapi ujian ini. kadang2 apabila ditutup satu pintu, akan dibuka pintu2 yg lain, cuma kita perlu byk bersabar dan yakin tuhan itu maha adil.

jika mati pun ianya bukanlah satu penamat yg sedih.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2016 10:57 AM | Show all posts
yang selfie tu sapa?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2016 11:05 AM | Show all posts
semoga heshe mendapat kanser kote tahap 4 very soon...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2016 11:22 AM | Show all posts
mak_wa95 replied at 29-6-2016 05:59 PM
ada jer..

seorng  kerani,suami tukang kebun..jatuh bangun sama2,susahpayah, dapt bangunkan ebuah  ...

betul tu makwa.cucuq ade kenal sorang ni isteri die dah tahap 4 kanser..kesian tunggu masa jer...yg laki sronok kahwin lain dia ceraikan isteri die sebab isteri sakit selamat anak2 yg jaga mak dia...lepastu boleh cakap plak isteri dia sakit sebab balasan dari allah kita ni diam jelah...kalo dah tringin sgt nak kahwin pown x yah lah terus ceraikan isteri yang sakit tu..memang dia tak bagi apa2 pown kat isteri dia, mutah nafkah iddah harta sepencarian semua isteri dia xdapat.. isteri dia nak tuntut ape2 pown dh tak larat nak gi court.erm kalolah suami ni sakit satu hari nnti pastu isteri baru plak tinggalkan die
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2016 11:23 AM | Show all posts
moga akk ni kuat hadapi cabaran.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2016 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Begitu lah kisah cinta...
Ditatang dipuji ketika jelita...
Sudah sakit dihina dicela....:
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2016 11:44 AM | Show all posts
lelaki mcm ni elok dilanggar treler jadi oku, biar dia rasa pulak kesedihan
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2016 11:56 AM | Show all posts
semoga laki tu dpt prostate cancer tahap 4 juga, dan dibalas mcm tu gak oleh bini baru nya..baru fadan muka
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2016 12:03 PM | Show all posts
moga bini baru dpt pucuk muda....
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2016 12:29 PM | Show all posts
sbb tu aku masih terus bekerja..sbb lelaki xblh dipercayai...sedgkan sihat pun dorg blh buat mcm2...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2016 12:50 PM | Show all posts
lurve82 replied at 30-6-2016 11:29 AM
sbb tu aku masih terus bekerja..sbb lelaki xblh dipercayai...sedgkan sihat pun dorg blh buat mcm2...

betul2. kdg2 terfikir, suami hanya utk ditaati, bukan utk dicintai separuh mati sbb kita xtau apa nk jd di kemudian hari. alangkan time sihat cantik kebabom pun bleh curang kalu jenis lelaki vavi. nikan pula bila dh sakit terlantar. klau terlalu cinta terlalu percaya terlalu berharap kita yg akan jatuh terduduk nti.

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2016 01:29 PM | Show all posts

pegwai perubatan yg citer tu la kot... mohd faizal tu...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 05:56 AM GMT+8 , Processed in 0.103458 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list