CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 7925|Reply: 32

Saya Tak Boikot Mana-mana Manusia Pun Di Dunia - Shila Amzah

[Copy link]
Post time 16-6-2016 04:24 PM | Show all posts |Read mode

Artikel Oleh Vincent Loo  |  Video Oleh Angie Ling |  Suntingan Visual Oleh Danny Ng








Tidak dinafikan bakat nyanyian yang dimiliki penyanyi, Shila Amzah sememangnya membanggakan rakyat Malaysia.


Pemilik nama penuh Nurshahila binti Amir Amzah ini bukan sahaja mencipta kerjaya di persada seni tanah air namun turut melebarkan sayapnya sehingga ke persada antarabangsa.


Shila berhijrah ke China pada tahun 2012 untuk mengembangkan bakatnya. Beliau terpilih untuk menyertai pertandingan nyanyian realiti TV “Asian Wave.” anjuran sebuah stesen televisyen di Hunan.


Peluang itu sekaligus dijadikan batu loncatan buat gadis yang kini telah berusia 27 tahun setelah menjadi juara dalam pertandingan tersebut.


Baru-baru ini, wartawan CARI Infonet berkesempatan dijemput menemu ramah secara peribadi selaras dengan penerbitan album Mandarin terbarunya yang diberi judul 'My Journey'.


Shila turut beritahu kenapa dia memilih China sebagai lokasi untuk mengembangkan kerjaya nyanyiannya yang ramai mempertikaikan Shila membuat keputusan yang amat berisiko tinggi akibat masalah bahasa dan perbezaan budaya. - CARI Infonet.


Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2016 04:37 PM | Show all posts
chaiyok2 shila ku syg !
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2016 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
aku dok minat shila ni.lol
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2016 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik2 kepam busuk bau bawang not approve this.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2016 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
shila 27 thn ke? aku rasa sebaya aku
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2016 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols baca intrend last year ms sheols jd cover girl...dia ckp dia buat lagu pasal kisah seorang gadis yg keliru sama ada nk proceed bercinta atau let go bagai...single lagu tu laku terjual 1.0 million dlm ms 48 jam di china
Syabas shila
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2016 08:24 AM | Show all posts
famri7 replied at 16-6-2016 06:55 PM
Acik2 kepam busuk bau bawang not approve this.

acik2 kepam minat acik lijah lindungan kaabah jer.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2016 08:43 AM | Show all posts
market china klu bley tawan single digit percent pun
mmg laku shila oi..abaikan je la org2 mgata tu
jnji kamu masyuk n xbuat kontroversi lg
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2016 02:33 PM | Show all posts
selagi belum ada 'cinta hati' atau berhasben, kembangkan lah karier kamu kat oversea...klau dah kawen ada je halangan
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2016 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
sendunye benang nih.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2016 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
shila 27?? shila tua setahun  jer dr aku..dia thn 1990  la..wartawan kertu mne yg tul artik ni..k xtau xyah mention psl umur  d artikel..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2016 12:52 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 16-6-2016 10:34 PM
Meols baca intrend last year ms sheols jd cover girl...dia ckp dia buat lagu pasal kisah seorang gad ...

Kalo jual 1 juta unit di Malaysia, agak-agaknya berapa jam diperlukan?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2016 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
teruskan kerjaya disana k. dah capture market sana, jgn disiakan peluang. jgn buat video bodoh nangis kt youtube lg k.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2016 09:40 AM | Show all posts
kipidap shilla!!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2016 09:42 AM | Show all posts
bagus cara dia menjawab setiap soalan
tak meleret2 dan tak terkekeh2 gedik
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2016 10:56 AM | Show all posts
Go Go Go, Shila, janagn peduli mereka yang tiada wawasan, janji apa yang kita lakukan itu adalah halal dan semua itu akan diberkati Allah. Meaman saya setuju melalui pasaran China, banyak peluang Shila boleh perolehi, China bukan sahaja pasarannya besar, tetapi peluang masuk ke pasaran antarabangsa sangat tinggi. Tengok lah, ramai artis dari negara China yang tak berapa fasih bahasa Inggeris tapi berpeluang masuk ke dunia hiburan Hollywood yang menjadi impian semua artis di dunia ini. Antara artis yang masuk ke Hollywood seperti Zhang Zhi Yi, Li Bing Bing, JIang Wen, Jay Chow, Danny Woo, Jet Li dan ramai lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2016 10:58 AM | Show all posts
impian nak jadi cikgu tadika?
meh la jd cikgu anak kami
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2016 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
spiderman80 replied at 18-6-2016 12:52 AM
Kalo jual 1 juta unit di Malaysia, agak-agaknya berapa jam diperlukan?

Kalo kt msia ntah2 amik masa 5 tahun kut      
Tp according to shila ms kene interbiu mjlh tu, dia kata kalo di china, market nya jenis yg org2 sana akan bayar karya kita kalau mereka suka
Unlike market di negara lain, kita yg kene keluar duit utk org hargai karya kita
Gitu le katanya
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2016 09:16 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 18-6-2016 11:46 AM
Kalo kt msia ntah2 amik masa 5 tahun kut      
Tp according to shila ms kene inte ...

Hihi..
kurang faham apa maksud Premierleag tentang di China, marketnya orang2 sana akan bayar karya kita kalau mereka suka
tetapi di negara lain, kita yang akan keluar duit untuk menghargai karya kita.

Beli CD ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2016 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sepitsiput at 18-6-2016 10:39 PM
spiderman80 replied at 18-6-2016 12:52 AM
Kalo jual 1 juta unit di Malaysia, agak-agaknya berapa jam diperlukan?


Raihan memerlukan 7 tahun utk kumpul 1 million unit sales album Puji Pujian (1997)... as at 1998 jualan sampao 600K terus pegang rekod album tempatan terlaris sepanjang zaman... 2004 cecah 1 juta setelah reprint bertahun2 ..katanya ramai yg beli CD slps kaset masing2 lunyai..tahun 2000-2004 kan peralihan ke CD ..so basically yg lagi 400K tu pembeli berulang ataupun pembeli cetak rompak yg beli original kemudian


kalau kat Indon yg rakyat berjuta2 pun jualan.nk cecah 1 juta susah.... antara yg pernah terjual.juta unit kt.indon ialaj Slam dan Ukays. Artis.indon sendiri.ialah.Sheila On 7 dan Peterpan pernah cecah 2 juta unit
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-5-2022 11:59 PM GMT+8 , Processed in 0.091150 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list