Panaskan oven 160' C. Sediakan loyang dengan kertas baking
Campurkan bahan2 bertanda * ke dalam mangkuk
Potong roti ikut saiz yang disukai. Nak buat bentuk apa pon boleh. Jangn lupa buang kerak roti tu.
Sapukam mentega kepada setiap bahagian. Suka hati nak pakai mentega jenama apa pon.
Taburkan bahan2 bertanda * ke atas bahagian yang roti yang dah disapukan mentega
Susun roti atas loyang
Bakar selama 15-20 minit atau sehingga warna roti bertukar keemasan.
Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara
Close up sket. Saya buat versi mentega dan juga nutella. Pakai roti biasa. Nanti nak buat pakai roti gandum plak ☺
Mudah sangat kan. Kalau tak nak pakai roti gandum pon tak per. Boleh jer pakai roti biasa tu. Lepas tu kan. Boleh gantikan mentega tu dengan nutella. Variety lah sket lah biskut tu kan. Memang sedap. Dah lah roti tu rangup. Topping plak dengan kellogg's corn flakes. Silalah bayangkan kerangupannya.