|
Reply #38 be_nign's post
be_nign, ye, kek lapis ni buat sendiri...
tang bila buat tu, contoh, kalau mcm yang tetap amik tiap2 minggu tu saya mmg buatkan utk dia tiap2 minggu la. Kira cukup seminggu dia amik la stok dia... tapi kalu yang nak order untuk sendiri tu, kena bgtau awai sikit la... tambahan nak jaga kefreshan kan...
yeap, memang ada expired date..kalu letak kat suhu biasa tak boh dalam freeze, 2 minggu tahan..kalu dalam freeze tu tahan lah lama.. |
|
|
|
|
|
|
|
misnana, saya dok kat kelang lama... kalu nak sampel, boleh la jumpa saya kat jalan tandang...
ngah_jabor, kek ni saya boh dalam plastik box kek yang clear tuh... belum termampu nak gunakan yang kotak menarik2 tuh...terima kasih la sebab bagi pandangn tentang pembungkusan tuh...
Itulah, selalu gak dengar orang kata packaging nih penting..boleh wat orang nak beli ke tak nak beli.... |
|
|
|
|
|
|
|
I pun ambik komisen jual kek lapis ni jugak. heheh. Tp cuma waktu raya sahaja la. Member kasi
katalog n sample .. then I tunjuk kat member2...bawak kat opis. Dia kasi dalam 10% sebijik kek. Harga sebiji
dr RM75 - RM 100++.Jual ikut acuan...tak timbang.
Member I bagi kat banyak org la jugak katalog n sample tu..so bila kumpul2..order tu banyak jugak.
Sampai dia terpaksa mintak cuti dan cari orang untuk tolong buat.
Kek yang dia jual memang mahal kalau nak banding ngan orang lain...sebab dia guna merjerin
brand golden fern (kalau tak silap la). Yang boleh jual murah kalau guna marjerin timbang2. Bagi
yang minat kek memang tahu la kelainanan rasa nya. Tp mcm I...rasa sama jer pun..heheh.
So...boleh la cuba cara ni jugak. Dapat jugak bantu tingkatkan jualan..yang pasti cara ni mmg
tidak membazir sbb u buat mmg dah ada pembeli. Kos buat kek mahal...sayang kalau expired.
Tahun ni maybe nak buat sendiri...untuk jual...chewah.. |
|
|
|
|
|
|
|
Reply #43 Marizza's post
ooo..dia buat masa raya jer yer..yeap, sebenarnya memang ada beza rasa kalu guna majerin dan mentega ni. tekstr pun berbeza. Saya pun guna mentega...
tula masa raya memang meriah, tapi skrg ni saya ingat nak wat untuk hari2 punya....tapi x tau la ader ke orang nak makan kek lapis ni hari2 mcm kn kek marble and span tuh.... |
|
|
|
|
|
|
|
Originally posted by Marizza at 30-12-2007 02:12 PM
I pun ambik komisen jual kek lapis ni jugak. heheh. Tp cuma waktu raya sahaja la. Member kasi
katalog n sample .. then I tunjuk kat member2...bawak kat opis. Dia kasi dalam 10% sebijik kek. Har ...
golden churn kot..tu bukan majerin tapi mentega..ada beza ...kalau guna majerin kek lapis tu kering..golden churn tu mahal gak la..tapi sedap. |
|
|
|
|
|
|
| |
Category: Belia & Informasi
|