|
resepi kek pun bleh kira ka.....ni ada resepi kek cheese lapis yg plg sanang.
Bahan:
Cream cheese 1kg
1 tin susu pekat manis size 400g
biskut perisa cheese dlm 6 bungkus jg (wajib)
Cara:
Masukkan cheese dan susu.Gaul sebati.Ndak payah tunggu kembang
sebab x akan kembang.Kalu suka manis kasi tambah ja susu.
Lapiskan biskut cheese di bekas,pastu letak cheese, biskut lagi, pastu cheese ...sampai habis .mcm buat kek masam manis.
lepas siap masukkan ke dalam icebox.Lebih baik alas mcm buat kek batik jadi senang potong.
Rasanya wah.....memang mengiurkan...bleh naik 1 kg berat badan...cubalah try test |
|
|
|
|
|
|
|
As-Salam n hai to all sabahan...
nak tanya sikit la..
baru ni sy dpt sambal tuhau made in sabah dr seorg kenalan di kk.
masalahnya...mcm mana nak makan sambal ni...enak dimakan begitu saja atau kena campur dgn bahan2 lain?
kalau jeruk bambangan tu mmg sy bedal mcm tu jer...
pleaseeeee..... |
|
|
|
|
|
|
|
502# anggerikrimba makanmcm sambal belacan. sebagai cicah. if u ask me, it's my lauk. yummy! |
|
|
|
|
|
|
|
ilah dah lama cari sambal tuhau...nie....ada sesiapa leh bagi resepi nie tak |
|
|
|
|
|
|
| |
Category: Negeri & Negara
|