papaye101 Publish time 20-10-2008 01:58 PM

geng; untuk area Klang atau Shah Alam, nak dapatkan produk NUTRILITE, sila pm atau roger jer : 012-3433662...

papaye101 Publish time 17-11-2008 09:09 AM

Balas #231 qieyna\ catat

qieyna..boleh la PM saya (noreza@gmail.com) berkenaan list barnag2 Amway yang awak nak tu yer...

kitt_fisto Publish time 2-12-2008 11:05 PM

Ada order Nutrilite utk mak aku yg sakit lutut tp ejen nya ckp xde stok (satu Mesia plak tu), betul ke???...

ajimunchkin Publish time 12-1-2009 09:41 AM

sapa agen amway area damansara perdana/mutiara?

epal59 Publish time 1-2-2009 12:39 PM

ade ape2 pantang tak kalau makan lecitin E ni? maksudnyer ade x benda2 yg boleh kurangkan/hentikan keberkesanan lecitin E ni kalau makan?

ajimunchkin Publish time 2-2-2009 09:48 AM

ada sesapa bleh citer psl kebaikan > eSpring

bluemizzy Publish time 15-4-2009 08:29 PM

Reply #246 ajimunchkin's post

eSpring

bluemizzy Publish time 15-4-2009 08:31 PM

Why eSpring?
No other water treatment system compares to the eSpring Water Treatment System.

The eSpring Water Treatment System is truly the first of its kind in many respects. It is:

the first in-home system to combine a patented carbon-block filter with ultraviolet light and an electronic monitoring system.
the only system certified to effectively remove lead and more than 140 potential health-effect contaminants, including trihalomethanes (THMs), which can be a by-product of municipal water treatment systems that use chlorine.
certified by NSF International for the reduction of more contaminants than any other UV carbon based system.
the first system in the world to meet three internationally recognized water quality standards, NSF International Standards 42, 53 and 55.
the first system to use wireless inductive coupling technology to increase safety and reliability.
:loveliness: :loveliness: :loveliness:

kekbelacan Publish time 15-7-2009 05:25 PM

google amway the untold story untuk kisah sebenar

http://amway.robinlionheart.com/articles.htm

the founder of amway ialah jewish yg pandai squeeze org utk kerja kuat utk mereka

cmf_Pandora Publish time 12-8-2009 09:52 PM

senyap je geng amway.....

nfakurazi Publish time 25-8-2009 11:49 PM

Post Last Edit by nfakurazi at 30-3-2012 15:10

bekerja makan gaji bukan tidak bagus. dengan berniaga sendiri, kita dapat anugerah pendapatan kedua. Seperti kita ambil barangan dari mana2 feeder / supplier, kita boleh pilih utk ambil barangan dari Amway atas byk sebab, terutamanya mutu barangan, satisfaction guaranteed, 100% refund policy, penjimatan, trek rekod yang baik yg telus dan bertanggungjawab kepada ahli/pengedar setelah bertahun2 lamanya. Untuk berjaya, kita mesti berfikir secara positif dan sentiasa mahu mencuba serta buat keputusan yang baik dan betul, dgn syarikat manakah kita mahu bekerjasama dan melaburkan tenaga dan wang ringgit. Semoga Allah permudahkan urusan kita, selamat dan berjaya di dunia dan di akhirat... insya Allah... amin...

Salam perkenalan
Azian 012-2721469
Facebook/ YM: nnfakurazi@yahoo.com

kslim88 Publish time 29-8-2009 09:17 PM

Post Last Edit by kslim88 at 29-8-2009 22:59

Hi, I'm Amway distributor..sesiapa nak products atau nak nak buat biz dgn berjaya. I boleh tolong mencapai impian & kerjaya anda. Lokasi Lembah Klang.

Email : kslim88@gmail.com

kupay Publish time 4-9-2009 05:20 PM

if ade sape2 nak join i jd downline or nak order ape2 brg amway bolehlah cntct i...i kt area sepang...

2tigapuluh2 Publish time 12-9-2009 11:27 AM

google amway the untold story untuk kisah sebenar

http://amway.robinlionheart.com/articles.htm

the founder of amway ialah jewish yg pandai squeeze org utk kerja kuat utk mereka
kekbelacan Post at 15-7-2009 17:25 http://eforum3.cari.com.my/images/common/back.gif

Memang lah! Semua benda yang datang dari barat tu kebarangkalian milik yahudi adalah 99.99%. Dari KFC sampai ke Ford. Dari barang kesihatan sampai barang makanan (nestle) semua milik yahudi. ROKOK!!! pulak, itu yang paling sinonim dgn orang lelaki kita.

Memang susah nak tinggalkan semua benda tu, sbb dah jadi darah daging kita.

Pasal amway ni pulak, personally aku rasa its ok kalau kita nak buat duit dgn MLM ni. Tapi, kalau kita dah tahu yang benda ni dari syarikat Yahudi, cuba lah buat sesuatu untuk bagi kebaikan kepada masyarakat kita (give back to our muslim society). Pada aku, produk amway ni mmg berkualiti dan mahal (hehehe barang baik mesti mahal kan?).

Tapi jangan salah anggap, aku bukan dealer amway. Aku just observer the beauty of MLM ni.

zamzuri_a Publish time 14-1-2010 01:04 AM

Post Last Edit by zamzuri_a at 14-1-2010 01:11

KENAPA SAYA MEMILIH AMWAY?

Sebab pertama: Sememangnya banyak syarikat jualan langsung di luar sana. Bagi saya kalau nak berniaga cari syarikat yang kukuh untuk bernaung, bukan cari syarikat yang baru. Di Malaysia terdapat lebih 500 syarikat jualan langsung yang berdaftar. Hanya 5 daripada mereka disenaraikan di BSKL. Syarikat-syarikat yang disenaraikan di BSKL secara umumnya adalah syarikat yang betul-betul kukuh dari sedi kewangannya. Syarikat-syarikat yang disenaraikan termasuk Amway, CNI, Cosway, Hai-O Marketing dan Zhulian. Maka sekiranya anda nak menyertai syarikat jualan langsung maka pilihlah syarikat-syarikat ini kerana mereka sememangnya kukuh. Saya memilih Amway kerana faktor ini.


Sebab ke 2: Di kalangan lima syarikat jualan langsung yang tersenarai di BSKL ini hanya Amway dan CNI sahaja yang di senaraikan di bawah kategori kaunter patuh syariah. Dari segi halal dan haram ia sangat jelas. Tabung Haji adalah di antara pemegang saham yang terbesar di dalam Amway. Jika dibandingkan harga seunit saham Amway (sekitar RM7.10 seunit) di pasaran BSKL adalah jauh lebih mantap berbanding CNI (sekitar RM0.29 seunit). Sila rujuk senarai kaunter-kaunter syarikat ini di dalam akhbar harian. Maka bagi saya pemilihan saya terhadap bisnes Amway adalah tepat sekali.


Sebab ke 3: Saya dapati Amway juga adalah syarikat yang amat-amat kukuh. Amway adalah dikalangan 4 syarikat yang memberikan pulangan se unit saham tertinggi di kalangan syarikat di BSKL (melebihi 30% se unit). mereka termasuklah Guiness Anchor Berhad, Nestle Berhad, British American Tobacco (BAT) dan Amway Holding Berhad. Maka tak syak lagi Amway ada pilihan yang sangat tepat.


Sekiranya saudara inginkan maklumat lanjut berkenaan perkara di atas sila PM saya. Saya boleh beri keterangan lanjut. My email: zamzuri_a@yahoo.com. I am more than happy to answer your questions.

khairen Publish time 4-4-2010 06:13 PM

saya macam berminat je tgk amway ni....tapi tak tahu nak rujuk pada siapa....saya dekat area s.alam ni....kalau ada sesiapa leh tlg...PM saya k

pinkeygurl Publish time 5-8-2010 08:35 AM

sape leh jual amway ng harga ahli..pm saya ye

Shilin04 Publish time 5-8-2010 10:32 PM

sape leh jual amway ng harga ahli..pm saya ye
pinkeygurl Post at 5-8-2010 08:35 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


shilin dah pm pinkey...:)

Shilin04 Publish time 6-8-2010 12:25 AM

Post Last Edit by Shilin04 at 6-8-2010 08:12

1st month dpt 9% :. camne ek ramai org cina buat amway cepat betul
boleh naik. org kita ter ...
rani Post at 24-3-2005 17:10 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif



salam semua....:bye:
akhirnya khatam gak shilin thread nihh.... bestnyaa baca post rakan2 amway yg kebanyakannya berpengalaman luas...dan shilin suka sbb cara yg shilin buat sekarang, lebih kurang sama ngan cara rakan2 yg lebih lama dr shilin....kiranya shilin takde la tersalah langkah sgt...:D


shilin nak kongsi jugak pengalaman dengan amway nih.... mulanya suami yg join atas sbb nya sendiri...salah satunya suami suka ngan video2 motivasi dan buku2 keluaran amway...shilin mmg tak suka sbb shilin penah frust ngan mlm nihh....shilin langsung tak membeli apa2 dlm tempoh beberapa bulan lepas suami join...voucher yg dpt tu pun expired camtu jee...(rugi pulak rasa).....hinggalah upline suami berkunjung ke rumah...awalnyer shilin marah ngan suami sbb ajak dtg umah...klu boleh shilin tak mo terlibat...nak2 pulak amway laa satu2nya sykt yg shilin tak penah guna langsunggg apa2 brg punn...tak familiar sangat2....tp sbb suami dah jemput...klu call cancelled kan nnt apa kt upline tuu, jatuh pulak air muka suami nanti....:$


Rupa2nya pasangan upline ni berbangsa cina...suami isteri yg masih muda.....bila dtg derang bwk buah tangan yg bukan murah harganya...brgan amway tentunya....dlm berbual langsung tdk menyentuh ttg amway...sbb derang dtg nak berkenalan, jd byk sembang hal2 semasa dan keluarga....then, pas makan tghri si isteri tanya shilin , selalu suka brangan apa...shilin ckp skincare...pastu dia ckp, nak tengok tak artistry nyer skincare...klu nak dia leh tunjuk...bila shilin ckp ok baru dia gerak ke kereta utk amik brg...itu la first time shilin tengok dan try brg amway....balancing cleanser artistry...first product yg dia sapu kat tangan shilin....and ini la jugak produk pertama yg shilin beli di amway shop bila suami bwk ke situ...:)


Blk umah shilin terus guna, kebetulan pencuci muka mmg dah habis.....pas seminggu guna, shilin noticed yg pencuci ni sgt lembut..pas guna kulit jd lembab, bersih and lembut....time ni la shilin mula rasa suka....upline selalu sms ttg workshop, meeting tp tak penah interested nak pegi...and tergerak nak pegi pas dah guna cleanser nihh....workshop pertama shilin adalah artistry skincare workshop ....bygkan shilin pegi dgn bwk cleanser ni sj....mcmmana nihh...facial kena ada lengkap....rupanya upline shilin tahu yg shilin cuma ada satu benda ni je and dia bw semua brg dia dan susun kat atas meja shilin...lengkap ngan cermin, baldi kecik dan cotton....terharunyaaa!!....and workshop ni sangattt best !! dgn byran semurah rm20 byk sungguh ilmu yg shilin dpt....A-Z ttg kulit dan penjagaan serta bagaimana memilih produk yg sesuai.... workshop ni membuka mata shilin utk lebih mengenali amway dan produknyaa....dari sini shilin dpt tahu apa yg sesuai utk shilin... esoknya shilin ajak suami ke amway shop dan shilin terus beli rangkaian produk penjagaan kulit lengkap utk shilin mengikut apa yg shilin dpt dari workshop tuu.....:loveliness:


Bila shilin dah guna...shilin rajin cerita dgn kwn2...bg pendapat shilin, if shilin nak convince orang utk guna, shilin mesti guna dulu, biar rasa kat kulit dan badan sendiri, if kita rasa selamat...Insyaallah rakan2 kita akan selamat dan dpt manfaat....inilah cara shilin...guna utk diri sendiri kemudian berkongsi kebaikannya dgn rakan2....bila shilin nampak yg cara shilin menggerakkan jualan, shilin belajar cara menyusun downline ... shilin selalu bgtau downline shilin yg kita jd member sbb nak beli brg dgn harga yg lebih murah....jgn pening kepala nak pikir utk cari member sbb brg yg berkualiti dan baik akan ada org yg akan bertanya, selalulah berkongsi apa yg kita guna...kitalah model sebenar....{:1_138:}



Alhamdulillah....seminggu slps shilin betul2 buat, upline call bgtau shilin dah 3%, minggu depannya dia call lg dgn excited bgtau shilin 6% dan shilin menutup 2 hr sblm bulan itu berakhir dgn 9%....bila produk tu sendiri berkualiti, tak susah utk meyakinkan orang utk menggunakannya....shilin bangga dgn suami.....w/pun shilin sungguh2 menolak dulu tp dia tak pernah marah atau frust...hampir setahun dia menunggu reaksi shilin....dan shilin bangga utk bgtau skrang yg shilinsangat jatuh cinta dgn hampir keseluruhan produk amway yg bagi shilin semuanya berkualiti dan setiap satunya istimewa !!...terima kasih suamiku kerana percaya....terima kasih amway kerana melahirkan produk yg baik....{:1_132:}{:1_132:}{:1_132:}

mieraedoera Publish time 11-12-2010 11:37 AM

Assalamualikum..

saya baru join MLM ni.. harap sesiapa yg nak beli barang atau ikhlas nak masuk bawah saya boleh PM saya.. sama2 kita bantu satu sama lain dan berganding bahu.. saya dulu mmg dah join banyak MLM tapi tak aktif sangat, cuma beli utk kegunaan dri sendiri dan kemudian bila tak cukup bdget saya stop terus sehinggalan kos kehidupan makin tinggi dan tak mencukupi saya ingin cuba semula dgn azam dan tekad untuk masa depan.. susah2 dahulu, senang2 kemudian.. harap otai2 amway boleh bagi tip2 berguna bagaimana untuk sustain dalam bidang ni..

sekian terima kasih..


ps: sila PM saya bagi yg berminat (area seri kembangan, Petaling Jaya, Serdang, Kinrara Puchong dan yg sewaktu dengannya) :loveliness:
Pages: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15
View full version: AMWAY -- Everything abt AMWAY


ADVERTISEMENT