FanTasyCreaTioN Publish time 13-3-2019 05:41 PM

adila39 replied at 13-3-2019 03:21 PM
DIY kalau di europe lebih pada passion.Yang mana hampir semua digunakan dari bahan yang dia buat s ...

Ha`ah ..
FC banyak join Group DIY ni ..

sebab tu kena tanya juga .. konsep DIY kat Thread ni jenis yang camne ..

Sebab kalau omputih biasa nya DIY ni dier rang buat sebab hobby .. sebab nak kelainan .. dan yang penting nya kepuasan diri.

Ada juga yang menjadi kan DIY ni sebagai income atau side income .. tapi yang pasti nya rega memang kaw kaw la selalu nya sebab term HandMade tu sendiri.

Untuk orang orang kita pula .. term DIY ni selalu nya d kaitkan dengan murah dan buat sendiri untuk jimat.


Apa yang pasti .. bagi FC .. FC selalu tekan kan .. kekemasan dan mutu barang yang kita buat tu.
Tanya diri sendiri .. kalau orang lain jual dengan harga ni.. nak tak aku beli?



FanTasyCreaTioN Publish time 13-3-2019 05:44 PM

noor2 replied at 13-3-2019 03:31 PM
Silakan. ......FC......

Terimakasih Mod {:1_149:}

Tahniah sebab dah jadi Moderator penuh.. baru perasan .. Tahniah juga kat @Adila39

{:1_152:}



InsyaAllah FC akan cuba kongsi apa yang FC boleh kongsi kat Thread ni .. bagi guideline yer :$




FanTasyCreaTioN Publish time 13-3-2019 05:47 PM

noor2 replied at 13-3-2019 03:33 PM
Wahhhh....great info FC bagi cara2 buat hiasan (panggil hiasan ke) ni....

Bagus untuk sesiapa y ...

haha tak tau nak panggil apa juga sebenar nya ..
sebab Rose tu basic saja ..
kalau nak jadi kan pendapatan .. kena la tambah ini mskit .. itu skit .. atau buat banyak banyak pastu gubah.

Penting juga kita kena ada slogan dalam nak promote kan jualan kita .. antara yang selalu yang buat DIY guna :
Nak kelainan dari orang lain? Meh!!~ tempah la kat sini


FanTasyCreaTioN Publish time 13-3-2019 05:48 PM

adila39 replied at 13-3-2019 03:50 PM
ni some idea on DIY EYE LASHES SERUM

ada tau seller buat sendiri ni.. and surprisingly sgt ...

memalam skit nengok:$

line selow


FanTasyCreaTioN Publish time 13-3-2019 05:50 PM

KILL_NANCY replied at 13-3-2019 04:22 PM
Bangku Gossip




hahaha nama tak leh blah:lol:
bangku gosip :lol:


cantik .. kemas kerjatangan ..
special request ..
letak sofa ..
baru kita nak menumpang bergosip :$

:lol:

FanTasyCreaTioN Publish time 13-3-2019 05:52 PM

adila39 replied at 13-3-2019 04:46 PM
DIY DECORATING TABLE WEDDING

Cost lebih kurang RM50


ni yang boleh terbang terbang balloon nya ke kak?

not bad idea ..
kot nanti2 adik2 kawin kita tiru idea ni :$

FanTasyCreaTioN Publish time 13-3-2019 05:57 PM

hahaha tu dia bila FC terlepas kelubuk kesukaan :lol:


Peminat Manik kompom gembira nengok benda alah ni

DIY sendiri dari batang paip PVC



hasil nya




adila39 Publish time 13-3-2019 05:59 PM

FanTasyCreaTioN replied at 13-3-2019 09:57 AM
hahaha tu dia bila FC terlepas kelubuk kesukaan




terornyaaaaa

FanTasyCreaTioN Publish time 13-3-2019 06:08 PM

Kalau adayang berminat dalam DIY faux cake dan cupcakes ..nanti FC akan upload cara membuat nya ..

Ni antara contoh yang FC buat.
Slogan : Kek / Cupcakes yang kekal selama nya :$




















FanTasyCreaTioN Publish time 13-3-2019 06:12 PM

adila39 replied at 13-3-2019 05:59 PM
terornyaaaaa

Tocey!!~ {:1_149:}

DIY yang mahal .. rega manik tu:mad:


Rantai tu Rm100 keatas kalau jual..
Guna alat tu jadi mudah .. adik2 buat menda ni la untuk dapat extra income sendiri



adila39 Publish time 13-3-2019 08:49 PM

FanTasyCreaTioN replied at 13-3-2019 10:12 AM
Tocey!!~

DIY yang mahal .. rega manik tu


tapi klu nk niaga ni kena tangan seni. jenis yg x sabar mmg x boleh lahh

adila39 Publish time 13-3-2019 08:50 PM

Ada tak yg buat diy soap?

hmmm... soap maker?

KILL_NANCY Publish time 13-3-2019 09:56 PM

FanTasyCreaTioN replied at 13-3-2019 05:50 PM
hahaha nama tak leh blah
bangku gosip



ingat nak bagi nama bangku ngumpat.macam kasar sangat lak.

biasa je FC.nasib je jadi tu.

lama tak borak dengan FC semenjak FC kawan dengan datin2 dato2.FC dah kerek.;P

KILL_NANCY Publish time 13-3-2019 09:58 PM

FC punya kerja tangan .... macam biasa {:1_132:}

teruskan.{:1_149:}

FanTasyCreaTioN Publish time 14-3-2019 08:17 AM

adila39 replied at 13-3-2019 08:49 PM
tapi klu nk niaga ni kena tangan seni. jenis yg x sabar mmg x boleh lahh

ha`ah..kalau nak kurang saingan pun yer ..
sebab apa yang kita hasilkan tak kan sama kat memana atau susah nak dapat kat kedai.

Contoh :

one and only



FanTasyCreaTioN Publish time 14-3-2019 08:35 AM

KILL_NANCY replied at 13-3-2019 09:56 PM
ingat nak bagi nama bangku ngumpat.macam kasar sangat lak.

biasa je FC.nasib je jadi tu.


ey..?

sapa la atok2 dan atin2 tu yer :o
dulu kan ..tak pernah pun ngata FC .. apalagi nak ngata FC kerek {:decideo
{:limpo

ni FC buat sendiri ..
tempat kerja ..
24jam memang ngadap lappy ..

dari ni ..




pastu lapis dengan wallpaper


Tada!!~ ni tempat kerja kat port no3





FanTasyCreaTioN Publish time 14-3-2019 08:44 AM

KILL_NANCY replied at 13-3-2019 09:58 PM
FC punya kerja tangan .... macam biasa

teruskan.

Kita bom lagi post abang ..
sebab wat kita :'(

Nak menjadi seorang penjual ..yang buat DIY ..
kita kena kreatip.. kena pandai promo ..
kena pandai pelbagaikan produk kita ..

Contoh :
Depan

Belakang



Boleh bgtau pelanggan .. kalau nak jadikan Freeze Magnet .. taruk magnet ja


Loket? Boleh jer



Keronsang? pun boleh


adila39 Publish time 14-3-2019 10:38 AM

@kiyudi
@eileen80

jemputla

kiyudi Publish time 14-3-2019 10:40 AM

adila39 replied at 14-3-2019 10:38 AM
@kiyudi
@eileen80



tq sis dila....

adila39 Publish time 14-3-2019 10:41 AM

kiyudi replied at 14-3-2019 02:40 AM
tq sis dila....

aha..... welcome...
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12
View full version: DIY BUSINES IDEAS


ADVERTISEMENT