FanTasyCreaTioN Publish time 16-3-2019 07:02 AM

adila39 replied at 16-3-2019 06:09 AM
DIY MAGAZINE BOX




ha`ah ni pun antara DIY ramai yang buat dan menjadi duit ..
nak bersaing? cari kelainan walaupun bahan dan craft nya sama



adila39 Publish time 16-3-2019 07:02 AM

FanTasyCreaTioN replied at 15-3-2019 10:59 PM
bangun kol 2am tadi ..
pastu wat tempahan sorang mak datin .. antara pelanggan tetap
cerewet? yer ...

ooo... datin tu sukalah tu

okay je FC. so long berkait dgn topik.. tepek je la apa yg fc rasa nak kongsi. Maybe kita kena tag ramai lagi.

DIY business ni potential sgt. Untuk beginner, housewife and also therapy utk yg stress kerja and as well generate extra money

Macam macam boleh. Nak dgn tidak je. I am sure ramai suka. K dila dlm train heading KL. ada event so awal la gerak. Xsuka drive ke KL. today jadi host /mc so kenalah awal.

FanTasyCreaTioN Publish time 16-3-2019 07:12 AM

adila39 replied at 16-3-2019 06:10 AM
DIY HAMPER FROM KAIN BATIK

niii sendiri buat

Agak rare .. {:1_132:}

ni FC beli semalam

rm10 jer


FanTasyCreaTioN Publish time 16-3-2019 08:31 AM

adila39 replied at 16-3-2019 07:02 AM
ooo... datin tu sukalah tu

okay je FC. so long berkait dgn topik.. tepek je la apa yg fc rasa n ...

owh .. semoga selamat sampai{:1_149:}


nak tagged sapa lagi tak tau la:lol:
sebab geng2 kat porum ni ramai kaki lepak kat board tu ja

try tagged kot berminat

@jejaka_hensem

@alinone78   

@bangcak   

@cmf_shalom   

@dubuk   

@dinopower2   

@famri7

@jazaa100   

@dani-rox

@white_musk   

@insulin   

@wana89   

@R2D2   

@dua_chzy   

@AceHand   

@ipes2   



Jangan mengaum tau kalo tak minat :$

:lol:


wana89 Publish time 16-3-2019 08:33 AM

FC ada idea tak?? :lol:

FanTasyCreaTioN Publish time 16-3-2019 08:44 AM

Santai ari Sabtu bersama DIY


Hi ayang ..abang tengah bersiap ni



Lama dah tunggu yang?



eeeee~ abang ni





FanTasyCreaTioN Publish time 16-3-2019 08:45 AM

wana89 replied at 16-3-2019 08:33 AM
FC ada idea tak??

hahaha bertimbun ja idea yunk.. tangan ja tak cukup ..
24jam pun rasa tak cukup :'(

Share!!~ Share!!~ {:1_152:}

bangcak Publish time 16-3-2019 12:28 PM

FanTasyCreaTioN replied at 13-3-2019 09:52 AM
kita rasa kita kenal la

Sebagai permulaan FC akan share cara FC membuat bunga Rose dari Crepe ...

oh my...
cantiknyerr gambo konvo.
nati wasap taw:loveliness:

sharlenetexas Publish time 16-3-2019 01:20 PM

FanTasyCreaTioN replied at 16-3-2019 05:39 AM
Tak ..
FC guna Clay yang FC buat sendiri.



Maksud iols gam adhesive utk lekatkan pin tu jenis F6000 ke?

FanTasyCreaTioN Publish time 16-3-2019 02:40 PM

sharlenetexas replied at 16-3-2019 01:20 PM
Maksud iols gam adhesive utk lekatkan pin tu jenis F6000 ke?

ha`ah ..FC tak guna gam adhersive sis

buat sendiri jer ..Gam + Clay lembut













FanTasyCreaTioN Publish time 16-3-2019 02:44 PM

bangcak replied at 16-3-2019 12:28 PM
oh my...
cantiknyerr gambo konvo.
nati wasap taw

haip!!~ :curse:

tunjuk dulu DIY:$

:lol:


sharlenetexas Publish time 16-3-2019 02:47 PM

FanTasyCreaTioN replied at 16-3-2019 02:40 PM
ha`ah ..FC tak guna gam adhersive sis

buat sendiri jer ..Gam + Clay lembut


Thanks. Baru tau ada tips :$

FanTasyCreaTioN Publish time 16-3-2019 02:51 PM

sharlenetexas replied at 16-3-2019 02:47 PM
Thanks. Baru tau ada tips

Sesamer sis ..

Sblom2 tu banyak cuba gam lain nya termasuk jenis2 macam F600 tu

samada tertanggal balik atau pin tu jadi berkarat ..

Feedback dari kengkawan yang guna teknik clay ni .. alhamdulillah setakat ni ramai kata ok.
Masalah satu ja ..
Pin tu sendiri yang dulu rosak .. bahagian yang tajam tu tercabut la ..bengkok la ..:lol:

FanTasyCreaTioN Publish time 16-3-2019 02:53 PM

sharlenetexas replied at 16-3-2019 02:47 PM
Thanks. Baru tau ada tips

Mana DIY nya:$


Jom la kongsi kongsi ..

hahaha cam kita pula tuan tanah sini:lol:


Suka nengok nengok hasil yang kengkawan buat .. atau ada tips ke .. atau ada kata kata hikmah peransang untuk sama sama berjaya ..

Best d kelilingi kengkawan positive {:1_149:}

sharlenetexas Publish time 16-3-2019 03:41 PM

FanTasyCreaTioN replied at 16-3-2019 02:51 PM
Sesamer sis ..

Sblom2 tu banyak cuba gam lain nya termasuk jenis2 macam F600 tu


Baru ni iols guna DIY brooch. Tampal bunga reben kat butang. Pin tu lekat guna gam uhu. Sekali tarik beg, butang tu tercabut dari pin. Mmg takkan guna dah teknik ni.

Beli pin kerongsang ni. Mmg la selalu gak sakit hati. Sama ada jarum tu tumpul. Kalau tak pun besi tu bengkok tercabut.

FanTasyCreaTioN Publish time 16-3-2019 04:56 PM

sharlenetexas replied at 16-3-2019 03:41 PM
Baru ni iols guna DIY brooch. Tampal bunga reben kat butang. Pin tu lekat guna gam uhu. Sekali tar ...

Ha`ah .. dedulu selalu berlaku camni ..
customer pun komplain .. kita ganti baru ja sebab akui tu kesilapan bagi pihak kita


Sekarang dah kurang dah masalah tu ..
selain gunja gam uhu dedulu .. ada juga guna hot glue .. pun failed jugak :'(


FC kalau boleh nak guna bahan yang mudah jumpa

Pasal pin tu .. tu la kan .. geram sesangat .. lagi2 yang panjang skit tu .. dah ler rega mahal dari yang pin kecik tu


FanTasyCreaTioN Publish time 16-3-2019 05:00 PM

sharlenetexas replied at 16-3-2019 03:45 PM
Ini ha kerongsang manik kristal. Iols guna manik Chinese crystal sbb kira mampu milik. Swarovski t ...

Cantik {:thumbo


hat yang gni .. susah juga nak melekat kan pin nya kan ..

rega camne?

sebab semalam g la satu kedai kat sini..manik macam uols tu .. tu dia .. dia jual murah uols

sepeket rm1 ja ..

aritu ada buat strawberi .. tapi susah nak dapat manis jenis bentuk daun tu .. berenti jap
tu yang tengok manik tu murah gegiler semalam ..
ngah dok pikir .. sblom beli hehe .. nak buat apa ..


FanTasyCreaTioN Publish time 16-3-2019 05:02 PM

sharlenetexas replied at 16-3-2019 03:45 PM
Ini ha kerongsang manik kristal. Iols guna manik Chinese crystal sbb kira mampu milik. Swarovski t ...

Sekarang ni rasa malas skit nk upload gambar sbb guna samsung browser asyik fail upload. Ni guna google chrome.kita tak pernah masuk porum guna hp :$
tak reti haha
dah terbiasa guna lappy / pc



FanTasyCreaTioN Publish time 16-3-2019 05:02 PM

sharlenetexas replied at 16-3-2019 03:48 PM
Ni bunga butang

bagi daun yunk{:1_152:}

sharlenetexas Publish time 16-3-2019 05:20 PM

Sebelum ni iols ingat nak buat bunga daun getah, twisted paper flower dan bunga kekwa. Tapi rasa leceh skit dan lambat siap. Customer pun takde. Jadi iols jual bahan mentah je - daun getah buat bunga dan twisted paper.
Pages: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11
View full version: DIY BUSINES IDEAS


ADVERTISEMENT