CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Maut Dihempap Kabel Yang Mengelongsor !

13-11-2013 09:45 AM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 8209| Komen: 48

Description: Sementara Itu, Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Zainal Abu Ketika Dihubungi Memberitahu, Kes Diklasifikasikan Sebagai Mati Mengejut Dan Mayat Dihantar Ke Hospital Tuanku Ja’Afar Seremb ...

BEGINILAH keadaan gelungan kabel yang terjatuh hingga mengakibatkan Jamil meninggal dunia dalam kejadian di Seremban, Negeri Sembilan  kelmarin.

SEREMBAN  , 13 November –  Seorang pemandu lori menemui ajal dalam keadaan menyayat hati apabila kepala dan dadanya cedera parah dihempap gelungan kabel seberat 260 kilogram dalam kejadian di bulatan Green Street Homes di Seremban 2 di sini kelmarin.

Kejadian pukul 4 petang itu berlaku ketika Jamil Karim, 54, mahu memunggah gelungan tersebut sebaik tiba di tapak projek pemasangan kabel telekomunikasi di situ.

Jurucakap polis berkata, mangsa yang berasal dari Sungai Buloh, Selangor ditugaskan memunggah beberapa gelungan kabel di sebuah gudang di Semenyih dan menghantar muatan berkenaan ke Seremban 2 untuk projek tersebut.

Dia memandu treler itu bersendirian.

Katanya, sebaik tiba di situ, seorang pekerja di tapak projek tersebut telah memandu sebuah jentolak untuk menurunkan kabel berkenaan daripada lori.

“Sebaik mangsa membuka pintu belakang lori, tiba-tiba salah satu gelungan kabel yang dibawanya menggelongsor dan terus menghempapnya. Mangsa maut di tempat kejadian akibat kecederaan parah di dada dan kepala,” katanya di sini semalam.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Zainal Abu ketika dihubungi memberitahu, kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut dan mayat dihantar ke Hospital Tuanku Ja’afar Seremban untuk bedah siasat.



9

Bagus
5

Marah
10

Terkejut
8

Sedih
8

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (48 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nurul_akmar 13-11-2013 03:32 AM
kesiannya.... alfatihah utk arwah
Quote BurningTimes 13-11-2013 03:34 AM
Tu la cuai sangat kak, kan dah mampos, semoga rohnya di cucuri rahmat, al patehah
Quote salimrock 13-11-2013 03:36 AM
BurningTimes posted on 13-11-2013 03:34 AM
Tu la cuai sangat kak, kan dah mampos, semoga rohnya di cucuri rahmat, al patehah

siot je ucapan lu....
Quote FanTasyCreaTioN 13-11-2013 03:38 AM
Takziah untuk keluarga arwah ..

Al-Fatihah
Quote Kassim_Patalon 13-11-2013 03:40 AM
semoga rahmat tercucur
Quote munchkin 13-11-2013 04:41 AM
Takziah....kesian dia
Quote dellashrill 13-11-2013 05:36 AM
Innalillah.. al fatihah
Quote purpledesire 13-11-2013 06:06 AM
Innalillah..takziah pada keluarga mangsa..
Quote noor2 13-11-2013 06:43 AM
mcm final destination...


innalillah...
Quote Kassim_Patalon 13-11-2013 06:48 AM
musti masa dia mau angkat itu kabel keluar lagu dust................... in the wind............................

[youtube]44M25lI2bpw[/youtube]

http://youtu.be/44M25lI2bpw
Quote LaksamanaSunan 13-11-2013 06:52 AM
Al fatihah. Aku klau drive, lalu sebelah lori2 ni la yg paling gerun. Pengaruh final destination punya pasal.
Quote aderaderker 13-11-2013 06:58 AM
Al fatihah dan takziah tuk family arwah..
Quote azlinahmad 13-11-2013 07:13 AM
takziah juga kepad keluarga arwah.
Quote gujiwa 13-11-2013 07:21 AM
hurmm berat juga ek.. nampak mcm plastik je..
Al-fatehah...
Quote MissNigga 13-11-2013 07:23 AM
hari tu... kes mati kena hempap cermin tyme memunggah cermin ...
ni lak kena hempap kabel ...
pasai tu kalo wat kerja, safety is very important... jgn man angkat angkat jer ... or perform kerja tanpa mengambil tindakan keselamatan yg sewajarnya
Quote shysari 13-11-2013 07:25 AM
Sadisnya ..apa2pun al fatihah buat arwah
Quote zwaty 13-11-2013 09:22 AM
ksiannya...fmily dia...
Quote nurfariezza 13-11-2013 09:40 AM
alfatihah...takziah
Quote tongkatwaran75 13-11-2013 11:52 AM
Datuk Lee Lam Tai masukkkk....

Lihat semua komen(48)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 01:50 AM GMT+8 , Processed in 0.054907 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top